Van Eck oplegger, foto van Truckfan Nieuwsposter

Van Eck oplegger

Duis Transport op weg met nieuwe Van Eck boxtrailer
Het familiebedrijf Duis Transport uit Zaandijk is gespecialiseerd in het vervoer van cacao en aan cacao gerelateerde producten. Met een wagenpark van acht trucks onderhoudt Duis cruciale lijnen tussen cacao-verwerkende fabrikanten en hun klanten. Van Eck speelt een hoofdrol in de logistiek.
Ruim vijf jaar geleden zette Duis voor het eerst een trailer van Van Eck in voor dit werk. “In eerste instantie werkten we met schuifzeiltrailers. Maar om tijd te besparen bij dit werk bleek een trailer met vaste wanden en met rollenbanen een beter idee”, zegt Wim Duis die samen met zijn broer Pieter Duis het bedrijf leidt. Zo kwam deze klant van Van Eck aan een Eckcellent trailer die is uitgerust met hydraulische rollenbanen, om snel pallets te kunnen laden en lossen.
Slipchain als maatwerk in laden en lossen
De trailer was perfect, maar voor de nu aangeschafte trailer prefereerde Duis en elektrische aandrijving. “Die elektrische versie is beduidend sterker en de trailer zelf is lichter!” Duis liet nog een tweede rollenbanensysteem installeren, een zogeheten slipchain-systeem. Dat zorgt ervoor dat geladen pallets strak op elkaar worde aangesloten in lengterichting van de trailer. “Het gevolg is een optimaal beladen trailer die ook nog veiliger is”, aldus Duis.
Om ook de aslasten zo goed mogelijk uit te nutten kiest Duis voor een TD-stuursysteem, waarbij de eerste en de derde traileras gestuurd worden. Die assen hebben een onderlinge asafstand van meer dan 1,81 meter, waardoor ze meer gewicht mogen dragen. “Daardoor komen we nooit in de problemen met de aslasten en we hebben bovendien een trailer die optimaal manoeuvreert en waarvan de banden aanzienlijk langer meegaan”, zegt Duis, die dit ziet als een mooi voorbeeld van maatwerk door Van Eck.
Aftersales
“Maar de echte reden waarom we weer voor Van Eck hebben gekozen, is de aftersales. Van Eck luistert goed naar de klant. Niet alleen als ze de trailer verkopen, maar juist ook daarna. Dat vinden we heel belangrijk en heeft bij ons de doorslag gegeven om met deze leverancier verder te gaan,” zegt Wim Duis.
De nieuwe trailer van Van Eck gaat dagelijks vijf ritten maken in Noord Holland. “Dus vijf keer laden en lossen op een dag. Zo vervoeren we dagelijks 150 ton cacaoproduct voor onze klant, dat is 900 ton per week. Het laden en lossen duurt telkens zo’n twee minuten. Het laat zien dat Van Eck het volste vertrouwen krijgt om een cruciale rol te spelen in onze dagelijkse logistieke operatie.”

Over het productaanbod van Van Eck:
De gespecialiseerde trailerfabrikant Van Eck biedt vijf productlijnen aan, respectievelijk Eckstreme, Eco Co2mbi, Eckcellent, Eckspress en Eckspert Series.
Eckstreme: Geïntroduceerd in 2003, bood Van Eck een trailer met een CO2-reductie voor gehele combinatie van 40% door 60% meer laadcapaciteit te bieden. Met de Twin Deck Trailerkwam Van Eck in de top 3 bij de Trailer Innovation Awards van 2005.
Eco Co2mbi: In 2004 bouwde Van Eck zijn eerste LZV. Met deze Eco Co2mbi bereikte Van Eck een afname van CO2-uitstoot van 40%. Met de huidige variant kan Van Eck alle uitvoeringen in LZV bieden, inclusief een versie met dubbele laadvloer.
Eckspress: Eckspress luchtvrachttrailers vormen de betrouwbare oplossing voor luchtvracht en voor luchtvaartmaatschappijen door een rollenbanensysteem te bieden waarmee snel en betrouwbaar gelost en geladen kan worden. Dankzij een dubbele laadvloer kan de capaciteit van de trailer optimaal benut worden.
Eckcellent: Trailers en opbouwen uit het Eckcellent-aanbod bieden op maat gebouwde transportoplossingen voor dagelijkse transport-operatie van uiteenlopende klantengroepen. Kenmerken zijn een versterkte opbouw voor een langdurig functioneren in het wagenpark van klanten.
Eckspert: In 2003 begin Van Eck met het leveren van voertuigen voor toepassing op vliegvelden. Deze speciale voertuigen zijn ontworpen voor specifieke doeleinden, inzet en eisen. Van Eck is hierin in hoge mate gespecialiseerd.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO