Scania P280, foto van Truckfan Nieuwsposter

Scania P280

5.967 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Jos Dusseldorp rijdt al meer dan 20 jaar Scania


Breda - Jos Dusseldorp Transport uit Lichtenvoorde rijdt al meer dan 20 jaar met Scania. Recent nam het bedrijf uit Lichtenvoorde weer zeven nieuwe trucks van dit merk in bedrijf. De belangrijkste redenen om wederom voor Scania te kiezen liggen met name in de bewezen duurzaamheid en de goede inzetbaarheid. De zeven nieuwe voertuigen zijn de eerste trucks die Jos Dusseldorp bij de Scaniadealer in een onderhoudscontract heeft ondergebracht.


Sinds 2018 maakt familiebedrijf Jos Dusseldorp Transport deel uit van de Rhenus Home Delivery group. Deze internationaal opererende logistieke organisatie biedt een breed scala aan transport en logistiek gerelateerde diensten aan. Jos Dusseldorp combineert hiermee de voordelen van een groot netwerk met de dagelijkse operationele zaken van het familiebedrijf; wat het nog steeds is. Jill Dusseldorp, Managing Director, is inmiddels de derde generatie in het bedrijf.

Het bedrijf kent een hechte groep chauffeurs die al langere tijd in dienst is. Door voldoende instroom is Jos Dusseldorp ook al jarenlang een succesvol BBL-bedrijf. Als leerbedrijf worden er elk jaar zo’n 20 jongeren opgeleid en daarvan blijft er altijd een gedeelte voor een langere periode in dienst.


Jos Dusseldorp begeeft zich op het gebied van transport van schadegevoelige artikelen en levert naar zakelijke adressen alsmede rechtstreeks naar de consument. Tevens kunnen zij value added logistics verzorgen, warehousing en doen zij regionaal ook verhuizingen. Bij schadegevoelige artikelen gaat het veelal om meubels, fietsen, witgoed etc.


Daarvoor zet Dusseldorp voornamelijk bakwagens in met wisselbaksysteem. Het bedrijf is nu bezig met de uitfasering van de vaste bakwagens. Men hanteerde altijd het Renova-afzetsysteem, maar door de overname komen er nu ook laadbakken met het BDF systeem op de auto’s. Daarom zijn de nieuwe Scania’s anders ingericht, die kunnen zowel het oude systeem als de BDF bakken vervoeren die met twistlocks vastgezet worden. In totaal beschikt Dusseldorp over zo’n 150 bakken en daarmee kan men voor de klanten heel efficiënt en servicegericht de logistiek verzorgen.


Dusseldorp kocht vier nieuwe Scania P280 pk 4x2 trucks met een verlengde dagcabine en een normale dakhoogte voor de dagdistributie. De andere drie Scania’s zijn van het type G280 met slaapcabine en een hoog dak. Deze worden gekoppeld met een aanhanger voor de tweedaagse ritten onder meer richting België. De G280 voertuigen krijgen ook het nodige extra comfort mee zoals een standairco en een omvormer. Vooral de standairco is voor de chauffeurs een belangrijke toevoeging, die zowel het comfort als de veiligheid ten goede komt.


Met gemiddeld 400 kilometer per dag kunnen de trucks bij Dusseldorp lang mee. Het bedrijf doet dan ook meer dan 10 jaar met een auto. Dan speelt de levensduur en de betrouwbaarheid van het voertuig een belangrijke rol. Door de degelijke bouw blijft het allemaal langer heel en mooi. Ook de chauffeurs dragen bij Dusseldorp actief bij aan het representatief houden van de trucks. Zij krijgen dan ook zoveel mogelijk een eigen voertuig.


Over het brandstofverbruik van de Scania’s is men zeer tevreden. Omdat het merendeel van de chauffeurs op vaste routes rijden, heeft men een goed beeld. Daarbij valt wel op dat op de kortere afstanden, de invloed van de chauffeur op het verbruik veel groter is dan in het internationale transport. “Wij trainen heel bewust elk jaar opnieuw op rijstijl. Daarmee is het meest te winnen”.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO