Duo 4/1 (vrachtwagen), foto van Paul Gravemaker

Duo 4/1 (vrachtwagen)

Paul Gravemaker
Foto van een DUO, tweepersoons gehandicaptenvoertuig.uit de DDR. Geproduceerd vanaf 1961 door Kranken-fahrzeugfabrik Krause in Leipzig, later ombenoemd in VEB Fahrzeugbau und Ausrüstungen Brandis, nog later in Werk 5 van VEB Robur-Werke Zittau. Einde van productie in 1991. Bij de productie werd gebruik gemaakt van onderdelen van de Simson Schwalbe (voorwielconstructie + koplamp, motor, zijpanelen), maar is géén beslist Simson. De twee handels met de witte knop aan het motorblok: de lange verticale bedient de versnelling, de kleine horizontale is de starter.
(2017 0119, Berlin) Voor meer info: de Duitse Wikipedia.

Reacties

Paul Gravemaker
Aanvulling: dit is een DUO 4/1
@Alex Miedema: nieuw merk.
buttonfreak
@Paul Gravemaker Ik ken het als Krause Duo, maar volgens de.wikipedia.org/wiki/Duo_(Krankenfahrzeug)/ is het inderdaad niet Krause.
+1
Alex Miedema
@Paul Gravemaker dank je, toegevoeg! Als het goed isheb ik er nog ergens een miniatuur van.
buttonfreak
@Alex Miedema Ik zowiezo. Staat in de vitrine in de afdeling "Oostblok"
+1
Paul Gravemaker
Uit boek 'DDR-Fahrzeuge, von AWO bis Wartburg', Garant verlag GmbH, Renningen, 2013
buttonfreak
Met Herbie-Fantasie

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES