Western Star 4900, foto van catfan55

Western Star 4900

catfan55
Foto van een Western Star 4900, dieplader ramps op een van de trucks gemaakt zodat ook deze de dieplader kan trekken

Reacties

huub
Dat is voor een dieplader waar de kruk van de kuip af kan?
catfan55
@huub wij noemen het hier een detach trailer. De neck blijft aan de truck en de kuip van die dieplader ligt op de grond
+1
huub
@catfan55 dan hebben we het over hetzelfde.
RVM
Wat is de weggeving in Canada wat betreft deze oude trucks. Neem aan dat die dingen al 500.000 mijl hebben voordat jullie er een maistruck van maken. Emissie eisen zal bij jullie nog wel geen probleem zijn, maar hebben ze wel een lamdbouwkenteken nodig of andere max snelheid?
+3
catfan55
@RVM nou nou nou, oude trucks zegt ie 😂

Deze Westernstars zijn 5 jaar oud en hebben tussen de 180-220.000km op de teller. Emissie eisen zijn het zelfde als in NL. deze trucks hebben addblue, DPF enz.

Er bestaat hier niet zoiets als een landbouw kenteken zoals in NL. wel heb je hier farm plates zoals dat heet maar dat heeft geen effect op de max snelheid. het zorgt er alleen voor een dat truck niet jaarlijks gekeurd hoeft te worden en de verzekering is goedkoper. dit is van toe passing op kleinere vrachtwagens met een kieper die een paar weken per jaar gebruikt worden met zaaien en oogsten. ondanks dat de truck niet periodiek gekeurd hoeft te worden moet je er wel zelf voor zorgen dat de truck up to date is qua onderhoud en slijtage. waneer je met een farm truck wordt aangehouden door de politie kunnen je ze nog steeds bekeuren voor gebreken, dat is hier dus geen uitzondering op.

alle trucks die op het loonbedrijf lopen kunnen geen farm plates hebben. het loonbedrijf is namelijk geen landbouw bedrijf maar een gewone business net als een grondverzet bedrijf of transport bedrijf. Er mag geen rode diesel in, trucks moeten iedere 6 maand voor een keuring en we betalen gewoon de volle mep aan verzekering. moeten logboeken bij houden & iedere ochtend een pre-trip inspectie doen.
We mogen gewoon de aangegeven snelheden rijden net zoals al het ander verkeer op de weg (90-100km/uur op 2 baans, 110km/uur op 4 baans)
caseboy
@catfan55 ik neem aan dat die op de foto al ouder is als 5 jaar em 200.000km als ik naar de roest kijk
catfan55
@caseboy deze trucks rijden het grootste deel van hun leven op offroad en op gravel wegen met banden met grof profiel. Het chassis wordt dus de hele dag gezandstraald door steentjes, stof & modder.

Spul mooi houden kun je hier niet zoals in NL door de omstandigheden.
+1
RVM
@catfan55 bedankt voor de uitleg over deze jong gebruikte trucks

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
PUNTEN
6
WEERGAVES
13
BATTLES