MAN TGX 3rd generation, foto van Truckfan Nieuwsposter

MAN TGX 3rd generation

5.856 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Bloemengroothandel Louwers & Van der Pijl heeft een nieuwe, bijzonder complete MAN TGX in gebruik genomen. Opvallend is niet alleen de schitterende kleurstelling, ook de uitrusting is van het hoogste niveau. De “Truck van het Jaar” trekker is geleverd door Van Leeuwen Truckservice, vestiging Waddinxveen.

Louwers & Van der Pijl is een groothandel met een uitgebreide klantenkring in Scandinavië. De nieuw geleverde MAN gaat wekelijks rijden op bestemmingen in Denemarken. Collega’s die in de kleuren van het bedrijf rijden, bedienen Noorwegen en Finland. Dit gebeurt met een vloot van in totaal zeven trucks die per rit langs tientallen losadressen gaan. Het bedrijf bestaat intussen bijna dertig jaar en een kenmerk is dat al die tijd MAN een voorname rol in het wagenpark speelt.

Compleet
Chauffeur en compagnon William De Mooij zegt dat hij en zijn compagnons door Van Leeuwen Truckservice werden uitgenodigd voor een “preview” bezoek aan Leusden inclusief een proefrit. “Tijdens die proefrit viel al op dat deze nieuwe trekker heerlijk rijdt. Verder waren we direct onder de indruk van het compleet nieuwe en verbeterde interieur. MAN staat bij ons hoog in het vaandel vanwege de veiligheid, dus toen er serieus over vervanging in onze vloot nagedacht moest worden, had de nieuwe TGX alles bij elkaar opgeteld de beste papieren.”

De nieuwe MAN is de eerste uit een serie van drie. Deze TGX is volledig luchtgeveerd en heeft een motor die 510 pk levert. Dat standkachel en airco onopvallend geïntegreerd zijn, ervaart het bedrijf als een pre. Duidelijk is ook dat Louwers & Van der Pijl het nuttige met het aangename wil verenigen. Dat betekent leren stoelen en een met leer bekleed stuurwiel. Houten afwerklijsten en natuurlijk is de nieuwe MAN rondom voorzien van LED-verlichting met de voor trucks unieke automatische grootlichtassistent. De allerlaatste stand van techniek qua veiligheid is aan boord, inclusief de nieuwste LCS rijbaanwissel en dodehoek-assistent.

Nieuw rijden
Bij Louwers & Van der Pijl verwachten ze zo’n 600.000 kilometer met de truck te rijden. “Daarna kijken we of we gaan inruilen. We rijden altijd nieuw. We willen netjes bij onze klanten voor komen rijden met modern, schoon en zuinig materieel. Om die reden is hierop ook een onderhoudscontract afgesloten. Een truck moet mooi opgebouwd zijn, zonder al te opvallend te worden. Dat is met deze heel goed gelukt. Hiermee kunnen we uitstekend voor de dag komen bij onze klanten en hiermee reist ons personeel veilig, zuinig en kan er comfortabel in de cabine overnacht worden, waarna de klant door uitgeruste medewerkers geholpen kan worden.”

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!