Barkas onbekend/overig, foto van buttonfreak

Barkas onbekend/overig

buttonfreak
Foto van een Barkas E-B 1000-3. In de firma van Wolfgang Schöps werden Barkassen omgebouwd tot drie-assers. Dit was een prototype dat daaruit ontstond om de Barkas elektrische aandrijving te geven.

Reacties

+3
Tom VB
Niet dat ik het niet interessant vind maar is Truckfan niet een beter forum voor foto's van bestelbusjes?
buttonfreak
@Tom VB Daar staat 'ie al, volgens mij. Maar ik bekijk deze foto nu via truckfan, hoewel ik het op evfan heb geplaatst....
+1
draaipiet
Alle respect voor de voor en tegenstanders, maar ik vind dit toch prachtig. Er word tegenwoordig met veel moeite elektrische auto's gemaakt, en toen maakte ze het ook even met veel minder kennis. (Het lijkt mij niks, als ik ergens in rijd moet ik het horen (daar zullen ook wel weer voor en tegenstanders van zijn)).
+1
buttonfreak
@draaipiet De kennis was er toen en tegenwoordig. Ik denk dat er voornamelijk een flinke stap in de batterij (accu) techniek is. Hier is het loodbatterijen. Tegenwoordig zijn het lithiumbatterijen. Aan de andere kant zijn de voertuigen ook zwaarder geworden. Zo'n Barkas, wat zou dat wegen in vergelijking met een moderne bestelwagen? In dit geval was het een min of meer privefirma die de ombouw deed. Ten eerste van een gewone bestelwagen naar een drieasser, dan het electrificeren. Trouwens, je krijgt die dingen bijna niet meer op kenteken, zou je er een tegenkomen. De Oostduitse gelijkheidsattesten worden niet geaccepteerd....

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
PUNTEN
7
WEERGAVES
11
BATTLES