DAF CF Euro 6, foto van Truckfan Nieuwsposter

DAF CF Euro 6

10.000e DAF truck gebouwd in Taiwan
In Dadu, Taiwan, is de 10.000e lokaal geassembleerde DAF truck van de band gerold, slechts drie jaar na de productie van het 5.000e voertuig. Met een marktaandeel van bijna 37% in het 12 ton+ segment is DAF op het eiland de onbetwiste marktleider onder de niet-Aziatische truckmerken. Dat succes zal in Taiwan naar verwachting verder groeien dankzij de recente introductie van de nieuwe serie Euro 6 trucks.


Sinds 2005 verscheept DAF Trucks wekelijks onderdelen voor de populaire LF- en CF-serie van de fabrieken in Eindhoven en Leyland naar Taiwan. Daar assembleert DAF’s partner Formosa Plastics Group momenteel vijf tot zes DAF trucks per dag op een recentelijk volledig gemoderniseerde productielijn. Al deze voertuigen worden aangedreven door de betrouwbare en efficiënte Euro 6 PACCAR-motoren.

Hoge kwaliteit trucks
“Elke in Taiwan geassembleerde DAF truck heeft dezelfde hoge kwaliteit als de trucks die van de productielijnen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk komen”, aldus Jan van Keulen, directeur Sales Operations en verantwoordelijk voor de internationale markten. “De 10.000e Taiwanese DAF truck is een CF 480 trekker die zal worden gebruikt om grind en beton door heel Taiwan te vervoeren.”

“De voertuigen zijn ongeëvenaard”
Gebaseerd op bijna 15 jaar positieve ervaring met het merk DAF, bestelde Zhi-Yong Qiu, CEO van Yong Yuan Transport Corporation, de 10.000e in Taiwan gebouwde DAF truck: “Ons gemengd wagenpark bestaat uit ongeveer 300 voertuigen. Enkele jaren geleden besloot ik dat elk nieuw voertuig een DAF moest zijn. Simpelweg omdat deze trucks ongeëvenaard zijn op het vlak van brandstofverbruik, betrouwbaarheid en veiligheid. Bovendien is het lokale DAF dealernetwerk en zijn ondersteuning bij reparatie- en onderhoud geweldig.”

“We leggen de lat nóg hoger”
“Inderdaad: DAF zet met zijn uitstekende betrouwbaarheid, lage kosten per kilometer en ongekende chauffeurscomfort de standaard in de industrie”, legt Seiko Chen, voorzitter van Formosa Plastics Transportation Corporation en Senior Vice President van Formosa Plastics Group uit. “En nu, met de introductie van de nieuwe Euro 6 trucks van DAF, leggen we de lat nóg hoger. Bovendien bieden we hoogwaardige service en vertrouwen onze klanten op een uitstekende levering van onderdelen via een hecht netwerk van officiële DAF dealers en servicepunten door het hele land.”

“Groot compliment aan het team”
“We zijn oprecht trots op onze samenwerking met de Formosa Plastics Group”, zegt Richard Zink, directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks. “In nauwe samenwerking bouwen we fantastische trucks die door de markt zeer gewaardeerd worden vanwege hun prestaties en bouwkwaliteit. Dat is een enorm compliment voor de toewijding en professionaliteit waarmee het team van Formosa Plastics Group de hoogwaardige LF- en CF-series assembleert.”

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
12
BATTLES
MEER FOTO'S