Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux

Aanhoudende technische problemen zorgen voor opgave Van Loon
Tijdens de laatste etappe van de eerste Dakar-week beginnen Erik van Loon en Sébastien Delaunay solide met tussentijden in de top vijftien. Maar na 187 kilometer zijn er technische problemen met de Toyota Hilux. Na vier uur sleutelen aan de auto kunnen Van Loon en Delaunay verder rijden, zij het met een grote handicap. Eenmaal bij het controlepunt blijkt de schade te groot en besluit Van Loon om via de weg naar het bivak te rijden. Dakar 2021 is voorbij.

“Ik kan niet beschrijven wat ik voel,” zegt Van Loon. “De monteurs hebben zo hard gewerkt om de auto rijdend te krijgen voor de start. Sébastien heeft geweldig genavigeerd. Maar de techniek laat ons in de steek. We kunnen hier niets aan doen. Op de derde en vierde dag hebben we eigenlijk geen problemen gehad en dan zitten we gewoon in de top vijftien. Gisteren leken we op weg naar een top drie, maar mocht het ook niet zo zijn. We hebben ontzettend veel pech gehad.”

Van Loon is nu onderweg naar het bivak. “De rally zit er helaas op. Ik ga rustig nadenken over de toekomst. Graag wil ik Sébastien en de monteurs, Dirk-Jan, Arie-Paul en Jason, en de mannen in de T5, Dave, Bob en Rob, bedanken voor hun inspanningen. De sponsoren die dit mogelijk maken en natuurlijk ook de fans voor hun steun en leuke berichten.”

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO