Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux

Van Loon kijkt uit naar de start van Dakar 2021
Na een paar dagen van wachten en hard werk, komt de start van de zwaarste rally ter wereld, de Dakar Rally, steeds dichterbij. Morgen worden de eerste officiële kilometers gereden door Erik van Loon en Sébastien Delaunay op de proloog, daarna volgt het startpodium in Jeddah. Zondag is de eerste etappe van de rally.

“Ik ben blij dat we bijna mogen beginnen,” zegt Van Loon. “Na aankomst in Saudi-Arabië moesten we in quarantaine en na 48 uur kregen we onze beslissende PCR-test. Gelukkig is die negatief voor het hele team en mochten we beginnen met de voorbereidingen. De monteurs hebben heel hard gewerkt om de auto klaar te krijgen. Vandaag hebben we de eerste kilometers gereden in een shakedown en het voelt goed. Daarna zijn we door de keuringen gegaan en we mogen van start!”

Morgen vindt er een korte proloog plaats voor het startpodium. Op basis van dat resultaat wordt de startvolgorde bepaald voor de eerste etappe: “Het wordt een zware en lange rally, dus we gaan geen onnodig risico nemen.”

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO