Scania R490, foto van Truckfan Nieuwsposter

Scania R490

5.856 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Op 27 maart 2015 heeft Johan van de Scheur de sleutels in ontvangst genomen van de nieuwe Scania. Deze truck met kraan biedt voor Albert van de Scheur mogelijkheden om de transportwerkzaamheden van machines of installaties voor de opdrachtgevers te combineren met zware hijswerkzaamheden.
De HMF 8520 met Jib maakt het mogelijk om zwaardere machinedelen van de eigen truck of van andere trucks te laden en te lossen en tevens om op een langere afstand of een grotere hoogte wat lichtere hijswerkzaamheden uit te voeren. In praktijk zal dit gebruikt worden wanneer installaties op een verdieping of een dak worden geplaatst, of in bedrijfshallen waar inpandig montagewerkzaamheden worden uitgevoerd.

Afhankelijk van de inzet kan deze truck zéér compact worden uitgevoerd met een korte laadbak eventueel gekoppeld met een aanhanger of als trekker waarbij de verschillende opleggers (open, gesloten of dieplader) getrokken kunnen worden.

Uniek is wel te noemen dat dit allround inzetbare voertuig tot stand is gekomen in samenwerking met een aantal betrouwbare partners, waarbij het geheel in de eigen regio is gebouwd. De truck is geproduceerd bij Scania in Zwolle en afgeleverd door de dealer in Deventer, de kraanlevering en opbouw door DHS in Apeldoorn en alle benodigde spuitwerkzaamheden door Spuiterij de Wilde in Vaassen.
Op dit moment wordt nog een speciale oplegger op maat geconstrueerd voor deze truck, de fabricage hiervan zal plaatsvinden bij Trias trailers in Apeldoorn.
De opbouw van deze truck in eigen regio staat in tegenstelling tot de inzet van het personeel en materieel van Albert van de Scheur, de afgelopen jaren vinden de industriële projecten of verplaatsingen steeds meer internationaal plaats, op dit moment is de organisatie het eerste project aan het voorbereiden in Amerika, in mei zal hier door de Apeldoornse specialisten een complete machinelijn opgebouwd gaan worden.

De hijsspecialisten van Albert van de Scheur investeren hiermee wederom in hypermodern materieel, dit voertuig voldoet aan de strenge Euro 6 norm en deze kraan is mede door zijn variabele hijstabel op een zeer flexibele manier inzetbaar, waarbij aan alle huidige veiligheidseisen wordt voldaan.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!