MAN TGE, foto van Truckfan Nieuwsposter

MAN TGE

5.856 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

ECS Livestock vervoert paarden voor klanten over de hele wereld. De transporten gaan dan ook wereldwijd met luchtvracht. Voor het voor- en natransport maakt ECS sinds enige tijd onder meer gebruik van twee speciale MAN TGE bestelwagens. Beide zijn voorzien van alle luxe en comfort voor zowel de chauffeur als de paarden.

ECS is als logistiek dienstverlener actief over de hele wereld. “Wij werken tussen de agent en de luchtvaartmaatschappij in en wij regelen alles van begin tot eind. Vaak gaat het om bijzonder kostbare dieren en dat vereist een grote zorgvuldigheid’’, aldus directeur Edwin Hofstede. Tot zijn klanten behoren handelaren, eigenaren en ruiters, maar ook voor grote evenementen wordt gebruik gemaakt van de services van ECS. ”Voor de Olympische Spelen bijvoorbeeld regelen wij alle transporten, maar ook voor grote wedstrijden in Doha verzorgen wij de logistiek. Zo hebben we voor de Global Champions Tour in Doha in 2019 en 2020 zo’n 150 paarden vervoerd op drie vluchten. Voor het vervoer door de lucht hebben we 532 zogenaamde jet stallen. Dat zijn units waarin tot drie paarden kunnen waarmee ze in het vrachtruim passen. Er gaan altijd begeleiders van ons mee tijdens intercontinentale vluchten’’, aldus Hofstede.

Luxueus en krachtig
Voor het wegtransport zocht ECS voertuigen voor het B- rijbewijs waarmee twee paarden kunnen worden vervoerd . Hofstede ”Wij staan voor kwaliteit en ik wilde alleen het beste voor mijn klanten en mijn mensen. De keuze viel op de MAN TGE vanwege de kwaliteit van het voertuig, maar ook die van het netwerk. MAN dealer BTS is een echte bedrijfswagendealer en die begrijpen wat service is’’. Een paardentransportauto op basis van de MAN TGE bestond nog niet, en samen met opbouwer Roelofsen uit Raalte werd er een concept ontwikkeld. ”Ik wilde de meest luxueuze en krachtige uitvoering van de TGE, in combinatie met de beste opbouw op de markt. Zo is de vloer voorzien van een gel en is het kopschot bekleed met kussens. Dat doen we om de paarden te beschermen. Verder hebben we een speciale airconditioning achterin, en is er een tank met fris drinkwater voor onderweg.’’

Uitstraling is belangrijk
De beide bestelwagens hebben de 180 pk krachtbron in combinatie met een automatische versnellingsbak. De voertuigen zijn voorzien van luxe, hydraulisch geveerde lederen stoelen met verwarming. ECS koos voor full options en het ontbreekt de chauffeurs dan ook aan niets. Zo is er zelfs Adapitve Cruise Control en een uitgebreid audiosysteem met navigatie aan boord. Technisch zijn de beide MAN’s voorzien van extra stabilisatie en extra zware vering op de achteras. Verder beschikken de voertuigen over een trekhaak. Uitstraling is belangrijk voor ECS en om die reden werd er gekozen voor een chique grijze metallic kleur, in combinatie met aluminium velgen en een stoere pushbar aan de voorkant.

De beide MAN TGE paardentransporters worden door ECS zelf ingezet door heel Europa, maar de voertuigen zijn ook te huur. Naast de beide MAN TGE’s beschikt ECS ook over twee vrachtwagens, waarmee tot 12 paarden kunnen worden vervoerd. De MAN TGE paardentransporters werden geleverd door MAN dealer BTS in Hoofddorp.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO