Scania Gryphus, foto van Truckfan Nieuwsposter

Scania Gryphus

5.856 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Scania Production Zwolle is gestart met de uitlevering van de Scania Gryphus 8x8 voertuigen aan Defensie. Na de eerste 6x6 series is nu dan de beurt aan de operationele configuratie die in overgrote mate de logistieke ruggengraat van Defensie gaat vormen. Inmiddels heeft Defensie ook gebruik gemaakt van de optie om de totale order uit te breiden. De oorspronkelijke order is verhoogd met nog eens 810 extra voertuigen tot 2.847 Gryphus trucks. Hiermee is de grootste defensieorder in de geschiedenis van Scania nog verder gegroeid. Scania Production Zwolle staat ook in voor de productie van deze uitbreiding.


Net als alle eerder geproduceerde Gryphus trucks worden ook deze eerste 8x8’s afgeleverd bij MatlogCo/DUO in de Majoor Mulder kazerne te Stroe. Hier worden alle voertuigen samengevoegd met de extra equipment voordat zij worden uitgeleverd aan de diverse eenheden bij de krijgsonderdelen.


De uitgifte van de nieuwe Gryphus trucks bij de Defensie Uitleen Organisatie (DUO) te Stroe verloopt via een strak geregisseerd proces. Elke eenheid krijgt een slot toegewezen waarbinnen de oude vrachtwagens worden omgeruild. De planning is volledig gericht op de aflevering van complete systemen – bijvoorbeeld een truck inclusief aggregaat en een werkplaatscontainer – zodat de nieuwe voertuigen direct volledig inzetbaar zijn.


De Scania Gryphus zal gefaseerd de bestaande 4- en 10-tonner vloot gaan vervangen. De leveringen zullen doorlopen t/m 2023. Voor de voertuigen is een unieke serviceovereenkomst afgesloten. Alle trucks en hun uitrusting worden in een bijzondere samenwerking door Scania Nederland werkplaatsen in de nabijheid van de militaire standplaatsen én door Defensiemonteurs in hun eigen werkplaatsen onderhouden. Het servicecontract heeft een initiële looptijd van 10 jaar en kan desgewenst verlengd worden.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO