Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux

Van Loon naar Vechtdal Rally, Gamma Racing Day en Andalucia Rally
De Vechtdal Rally en de Gamma Racing Day vormen de komende twee weken het programma voor Erik van Loon. Tijdens de Vechtdal Rally zal Van Loon deelnemen met Harmen Scholtalbers in de Ford Fiesta R5 van Van den Heuvel Motorsport. Tijdens de Gamma Racing Day zal Van Loon enkele demo’s geven in de Ferrari F93A en Arrows F1. Begin oktober gaat Van Loon met de Toyota Hilux van start in de Andalucia Rally.

“Het worden twee drukke weekenden,” zegt Van Loon. “De afgelopen periode heb ik, samen met Harrie en Mike, een aantal circuit-races gedaan met de Renault. Maar het is ook wel fijn om weer terug te gaan naar de rally. Jasper van den Heuvel bood me de kans om een keer de Fiesta R5 te proberen, dus dat gaan we doen. We gaan daar dan ook vooral van genieten, gezien de concurrentie wordt meedoen voor de winst moeilijk in een auto die ik niet ken.”

Een week later vindt op het TT Circuit in Assen de Gamma Racing Day plaats. Op 26 en 27 september worden er in verschillende klassen geracet en er worden demonstraties gegeven. “Ik heb een paar keer meegedaan en het is een erg leuk evenement. Ik ga enkele demonstraties geven met de ex-Jean Alesi Ferrari F1 uit 1993 en de ex-Jos Verstappen Arrows F1 uit 2000. Het wordt voor mij de eerste keer dat ik op het circuit rijdt met de Arrows F1. Ik heb er zin in!”

Van 6 tot en met 10 oktober vindt de Andalucia Rally plaats. Het is een nieuwe Cross Country rally die de Rally van Marokko vervangt op de kalender. “Marokko verbood een tijdje terug de rally, toen is de organisatie op zoek gegaan naar een alternatief en is de Andalucia Rally geboren. Vijf dagen rally in Spanje, tussen Zaragoza en Malaga in. Het lijkt erop dat de Dakar-top daar aan de start staat, dus daar kijk ik ook erg naar uit.”

De Vechtdal Rally wordt verreden op zaterdag 19 september, de rally start om 13:00 en na zes proeven finisht de rally om 17:50. De rally zal te volgen zijn via vechtdalrally.nl/, het is een publieksvrij evenement waardoor publiek niet is toegestaan. De Gamma Racing Day is op 26 en 27 september, de kaarten hiervoor zijn intussen uitverkocht.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO