Renault D-serie, foto van Truckfan Nieuwsposter

Renault D-serie

Rensa vertrouwt op Van Berkum Carrosserie
Het oer-Achterhoekse familiebedrijf Rensa is niet meer weg te denken uit de verwarmings- en ventilatiebranche in Nederland. Aanvankelijk werkte Rensa regionaal, maar nu is het in heel Nederland vertegenwoordigd. Dat noodzaakt een degelijk wagenpark, waarin Plegt Carrosserie Groep een voorname rol speelt.
In de afgelopen periode bestelde Rensa wederom zes bakopbouwen bij Van Berkum Carrosserie, dat deel uitmaakt van de Plegt Carrosserie Groep. “Alle bakopbouwen in ons wagenpark worden al sinds jaar en dag door Van Berkum geleverd”, zegt Bob Lammers, Hoofd Transport bij Rensa Family Company, de logistieke poot van Rensa. “Het wagenpark van Rensa telt ook de nodige trailers. De meeste hiervan zijn eveneens door Van Berkum opgebouwd”, vult wagenparkbeheerder Frank Buunen aan.
Vernieuwing
Lammers en zijn team, waarvan Buunen deel uitmaakt, hebben de logistiek van Rensa recentelijk grondig vernieuwd en verduurzaamd. Daarin bleef de positie van Van Berkum onbesproken. “In zoverre, dat we verder gaan kijken of we de laadbakken die we in de toekomst, nog weer wat duurzamer kunnen maken”, zegt Lammers. Rensa implementeerde een nieuw planningsysteem en de trucks werden alle uitgerust met boordcomputers. “We plannen zo’n honderd ritten per dag, waarvan dik tweederde van onszelf is. We zijn een echte eigen vervoerder, maar wel een van de beste van Nederland”, zegt Lammers beslist.
Op maat
“Met een auto op maat kun je je werk beter en veiliger doen”, vervolgt Lammers. “Samen met Van Berkum bekijken we of de laadbakken voldoen aan onze eisen of wat er beter kan. Tot nu toe stond Van Berkum altijd open voor zulke evaluaties.” Hij geeft een voorbeeld: “We hebben verticale stangen waarmee we de lading vast zetten. Gebleken is, dat die veel kracht van de chauffeur vragen. Dus kwamen er stangen die makkelijker inschuiven en vergrendelen. Vervolgens bleek dat doordat de lading toch beweegt tijdens het transport, er lichte schade kon ontstaan. Waarop we de stangen voorzagen van een rubberen sok om ook maar het geringste risico op schade te vermijden.”
Vertrouwd gezicht
Een andere reden waarom Rensa vasthoudt aan eigen vervoer, is dat de betrokkenheid richting klant zich ook op de juiste wijze manifesteert tijdens het transport. “Een gemotiveerde chauffeur is natuurlijk de beste ambassadeur van je bedrijf. Rensa is een echt familiebedrijf en door met eigen chauffeurs te werken, kunnen we dat ook zo naar onze klanten uitdragen. Voor onze klanten is de Rensa-chauffeur vaak een vertrouwd gezicht.” Frank Buunen vult aan dat het daarbij van belang is dat een truck van Rensa er netjes en schoon uit ziet. “Dus we willen strakke wanden voor onze laadruimten en mochten er onverhoopt schades zijn, hoe klein ook, dan willen we die zo snel mogelijk verholpen hebben. Met Van Berkum konden we daar heldere afspraken over maken, die altijd goed worden nageleefd.”

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO