BYD eBus-12, foto van Truckfan Nieuwsposter

BYD eBus-12

BYD, de toonaangevende Europese fabrikant van elektrische bussen, heeft 23 exemplaren van zijn nieuwe 12 meter lange elektrische bus afgeleverd aan Unibuss. De aflevering van de nieuwe elektrische bussen aan Unibuss, een van de grootste openbaarvervoermaatschappijen van Noorwegen, bevestigt opnieuw de koppositie van BYD op het gebied van elektrisch openbaar vervoer.

Ondanks de coronamaatregelen en de daaruit voortvloeiende beperkingen, vindt de overdracht van de nieuwe elektrische bussen aan Unibuss precies op het afgesproken moment plaats. Ook tijdens de COVID-19 pandemie blijft BYD zich inzetten voor de ondersteuning van Europese openbaarvervoermaatschappijen.

Met de toevoeging van de 23 nieuwe bussen van BYD heeft Unibuss de grootste elektrische busvloot van Scandinavië. In de Noorse hoofdstad Oslo neemt Unibuss meer dan de helft van alle dienstregelingen met elektrische bussen voor zijn rekening.

De officiële overdracht vond gisterenmiddag plaats in de Noorse hoofdstad Oslo in aanwezigheid van Øystein Svendsen, CEO van Unibuss, en een vertegenwoordiger van de plaatselijke openbaarvervoermaatschappij Ruter. De nieuwste elektrische BYD eBussen worden per direct ingezet op verschillende busroutes in Vestre Aker en Bærum Øst in en rondom Oslo.

Terwijl het kwik deze zomer stijgt in Europa bewijst het BYD Battery Thermal Management System (BTMS) zijn toegevoegde waarde. Ook bij hoge buitentemperaturen draagt het systeem zorg voor maximale operationele efficiency, betrouwbare prestaties en een lange levensduur van het accupakket. De elektrische bussen van BYD met BTMS bewijzen hun meerwaarde in de meest uiteenlopende kllimaatzones van Europa, van Spanje en Portugal in het zuiden tot vlakbij de poolcirkel in het uiterste noorden van Zweden.

“Het openbaar vervoer in Oslo schakelt over naar elektrische mobiliteit,” zegt CEO Øystein Svendsen van Unibuss. “Unibuss loopt voorop in deze transitie. De jongste uitbreiding van onze vloot, met deze 23 elektrische bussen van BYD, levert een grote bijdrage aan de vermindering van onze CO2-voetafdruk. We zijn van plan om het aantal elektrische busroutes door de stad in de toekomst verder uit te breiden. Dankzij de bussen van BYD profiteren onze reizigers in en rondom Oslo van uitzonderlijk veilig, stil, comfortabel en 100% emissievrij openbaar vervoer.”

“We zijn volop bezig met de aflevering van nieuwe elektrische bussen aan onze klanten,” zegt Managing Director Isbrand Ho van BYD Europe. “We zien duidelijke signalen van toenemende activiteit in de markt. Openbaarvervoermaatschappijen zoals Ruter en Unibuss maken de weg vrij voor de overgang naar emissievrij en volledig elektrisch openbaar vervoer. Wij zijn blij dat onze producten daar een bijdrage aan kunnen leveren. BYD stelt de belangen van openbaarvervoermaatschappijen en hun reizigers voorop met veilige, schone en duurzame voertuigen voor de lange termijn.”

BYD heeft tot nu toe in Europa meer dan 1.300 voertuigen afgeleverd. Daarmee levert BYD een bijdrage aan de toenemende belangstelling voor elektrisch openbaar vervoer van vervoermaatschappijen verspreid over het continent.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
25
BATTLES
MEER FOTO'S