Volvo EW 140C, foto van hermanjohndeere

Volvo EW 140C

hermanjohndeere
Volvo EW 140C even een paar duikers verlengen. Half daggie werk, jaren lang plezier van 👌

Reacties

wart
Ideaal ja brede dammen. Langs de weg of van perceel naar perceel?
+1
hermanjohndeere
@wart in dit geval achter in het land. Zodat we nu 2 keer rond kunnen met de hakselaar. Meeste percelen zij tussen de 50 en 60 meter breed en dan een stuk of 5 naast elkaar. Meeste dammen aan de weg zijn wel breed genoeg en hoeven ook geen 20 meter te zijn 🤪
+1
Fendt926Driver
Hier proberen we ook in ieder geval met de tripple door te kunnen maaien (9m breed) over de inritten.
Maar het liefst 18m breed om er ook netjes met de 14m schudder overheen te kunnen
+1
hermanjohndeere
@Fendt926Driver hier nu allemaal minimaal 16. Kun je 2 keer over de kopakker met mesten en met maaien bijna 3 keer rond.
Fendt926Driver
@hermanjohndeere super afmetingen.
Met hakselen kun je ook naast blijven rijden over de dam
+2
hermanjohndeere
@Fendt926Driver inderdaad. Hark is 10 meter dus die moet iets slingeren maar dat is niet zo’n ramp. Vooral het stoppen met hakselen en trekker door de dam en iets achteruit en weer verder hakselen kost een boel tijd.
johndeere6230
@hermanjohndeere

Klopt ja, zelfde als half door een greppel heen moeten/ er omheen als het nat is, als de kopakkers smal zijn.
Of 1 kopwiers ipv 2, dat kost ook zoveel tijd, zowel met rapen als met hakselen
@johndeere6230 vind ik wel een nadeel aan middenafleg! 2x rondom kost bestwel tijd met hakselen, of gewoon 1x of een dikker zwad
+1
johndeere6230
@ronald-deutz-fahr

Mwa weet niet wat meer tijd kost, enkele kopwiers en elke wiers moet de hakselaar stil gaan staan en achteruit of 1 keer volgas rondje rijden en de 2de kopwiers weghakselen. Ben het met je eens dat 1 dikke kopwiers van 15 meter beter is dan 2 van 7.5. Doe zelf nog wel eens op de kop 2de rondje niet volledig en dan nog een keer die 2 naar elkaar toe, vind ik wel fijn met rapen, zijn de proppen er aardig uit, maar alleen met een lichtere snede en droger spul, anders maak je juist proppen.
+1
hermanjohndeere
@ronald-deutz-fahr met hakselen ben je wel ruimte nodig om door te kunnen rijden. Dus idd met zei afleg 1 keer of Midden afleg 2 keer rond. In principe. Maakt het ook niet zoveel uit als wij de percelen 2 keer rond zij geweest is een groot gedeelte van het gras al weg 👌 als de hakselaar maar wat te vreten heeft.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
PUNTEN
15
WEERGAVES
20
BATTLES