MAN TGE, foto van Truckfan Nieuwsposter

MAN TGE

Westdijk heeft de aanschaf van de MAN TGE als begeleidingsvoertuig grondig aangepakt. De bestelauto’s zijn in Duitsland voorzien van een interieur en andere noodzakelijke aanpassingen. Daardoor kan de transportbegeleider zijn TGE ook gebruiken als camper wanneer het transport vanwege de rijtijdenwet of vanwege speciale eisen aan exceptioneel vervoer, de nodige uurtjes stil komt te staan.

De nieuwe MAN TGE begeleidingsvoertuigen zijn verder voorzien van een opklapbaar waarschuwingsbord, waarmee de voertuigen ook aan de Duitse eisen ( BF-3 ) voor begeleiding van exceptionele transporten voldoen. “De MAN TGE zal ook grensoverschrijdend exceptioneel vervoer gaan begeleiden”, zegt Henk Verdoes van Westdijk. “Die transporten worden voor meer dan 90% in Duitsland uitgevoerd.”

Juiste formaat
De MAN TGE heeft volgens Henk Verdoes van Westdijk Group het juiste formaat, de gewenste uitstraling en biedt de begeleider alles wat hij nodig heeft om zijn werk optimaal uit te voeren. “De TGE’s maken fikse kilometrages, maar ze staan ook elk etmaal de nodige uren stil, vaak met de begeleider aan boord. Die heeft dan natuurlijk wel ruimte nodig. De berijders van deze MAN’s hebben inspraak gehad in het aankoopproces.”

Westdijk is sinds jaren ook zelf actief in transportbegeleiding. De vloot bestaat nu uit vier eigen voertuigen. Dat houdt in dat verreweg de meeste begeleidingsklussen nog worden uitbesteed aan specialistische bedrijven. “Een van onze voertuigen wordt ingezet voor een projectleider, die bij klanten langs gaat om de transporten op de juiste manier voor te bereiden, om zeker te stellen dat het geplande transport veilig en volgens plan verloopt.”

Internationaal
Westdijk Group is een grote, internationaal opererende specialist op het gebied van exceptioneel vervoer. De hoofdvestiging bevindt zich in Alphen aan den Rijn. In het Verenigd Koninkrijk en in Zweden heeft Westdijk Group ook eigen vestigingen. Het bedrijf beschikt over een vloot van 75 trucks en nog eens 150 trailers waarvan een groot deel diepladers en moduletrailers betreft tot 90 aslijnen. Westdijk heeft dus alle expertise en materieel in huis om exceptionele transporten tot 450 ton professioneel uit te voeren.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!