E-Trucks elektrotruck, foto van Truckfan Nieuwsposter

E-Trucks elektrotruck

Het project H2RenT (H2RenT staat voor Waterstof ReinigingsTrucks) heeft onlangs een subsidie toegekend gekregen vanuit de regeling Demonstratie klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI-transport). Het doel van deze regeling is om van 2017 tot en met 2021 de productontwikkeling in de transportsector te versnellen. Met hulp van de DKTI regeling bouwt H2RenT 6 elektrische huisvuil vrachtwagens die rijden op waterstof.


De 6 huisvuilwagens op waterstof worden op verschillende locaties door heel Nederland getest. Op deze manier kunnen een maximaal aantal gebruikers, zoals gemeentes en inzamelbedrijven, kennis maken met waterstof technologie. De huisvuilwagens op waterstof zijn 100% elektrisch. In plaats van elektriciteit te laden via laadpalen, tankt het voertuig waterstof als “brandstof”. De waterstof wordt omgezet in elektriciteit voor de aandrijving van de elektromotoren. Dit zorgt voor een lange range, geen uitstoot van schadelijke gassen, minder geluidsoverlast en geen afhankelijkheid van laadstations. Waterstof kan op steeds meer plekken in Nederland getankt worden. Met deze eigenschappen zijn de huisvuilwagens op waterstof ideaal om in te zetten in dichtbevolkte gebieden.


H2RenT
Het H2RenT project wordt gecoördineerd door WaterstofNet, de voertuigen worden gebouwd door E-Trucks Europe. Voor de aftersales service zijn Truckland, Van Tilburg – Bastianen, Autobedrijven ESA, Autobedrijf Loven en De Burgh betrokken bij het project. Deze truckbedrijven investeren in trainingen aan het personeel en vernieuwing van de werkplaatsen om op deze manier voorbereid te zijn op een grote uitrol van voertuigen op waterstof. Eind februari 2020 vond de ‘kick-off meeting’ plaats bij E-Trucks Europe, waarbij alle partners aanwezig waren.


Ervaring
E-Trucks Europe heeft in eerdere projecten al huisvuilwagens gebouwd die rijden op waterstof. Deze voertuigen zijn getest bij o.a. Cure in Eindhoven en Baetsen in Best. De resultaten waren zeer positief en daardoor ontstaat nu de ruimte om op grotere schaal huisvuilwagens op waterstof te bouwen.


Over WaterstofNet
WaterstofNet ontwikkelt en realiseert - samen met industrie en overheden - projecten en roadmaps rond duurzame inzet van waterstof voor zero-emissie transport en energieopslag. De focus ligt op Vlaanderen en Nederland.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
76
BATTLES
MEER FOTO'S
LOCATIE