Ford Transcontinental, foto van stijn-de-bock

Ford Transcontinental

stijn-de-bock
Ergens onderweg, blijft appart

Reacties

+1
Lucas Ensing
Zeker apart, die bulbar kan bij het oudijzer wat een lelijk ding. Voor de rest ziet het er nog redelijk uit.
+1
basia
Ford H truck ; is ook een tijdje geassembleerd in Amsterdam geweest .
(Cummins motor Fuller-eaton bak en Rockwell assen )

Deze is denk ik niet origineel ; de eerste serie had de FORD letters verdeelt op he hele front ; de latere serie had het bekende blauwe Ford embleem in het midden meer beneden in het front .
+1
basia
De cabines kwamen van Berliet en werden verhoogd , de truck is geen sucses geworden , mede door : te zwaar hoog verbruik storings gevoelig (electrik ) en opkomende concurentie van o.a. Volvo F 88 en latere zwaardere typen van DAF enz .
Als garage monteur van 18 ging ik op Ford cursus naar de Hemweg voor Ford bijscholing af en toe , destijds was ook de productie van de Transcontnental daar .
Ook is later nog de Transit daar geproduceerd (eigenlijk assemblage )
+1
basia
Ook nog leuk weetje ; omdat Ford een Amerikaanse firma is , werden de Trancontinentals
van de Ford letters cq emblemen ontdaan , als ze later geexporteerd werden naar midden oost landen , die anti Amerikaans waren (en nog zijn )
ursus
Is bekend wie de eigenaar is?
Daar ben ik veel meer benieuwd naar

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
PUNTEN
5
WEERGAVES
0
BATTLES