Scania 124, foto van Alex Miedema

Scania 124

140.178 foto's van @Alex Miedema

Alex Miedema
Onlangs is de handtekening gezet onder het nieuwe full-service onderhoudscontract voor de 555 Scania Vrachtwagens 165 kN/Wissellaad­systemen en Aanhangwagens (WLS) van Defensie. In 2005 rolde bij Scania Production Zwolle het laatste WLS voertuig van de band. Een jaar later werd het onderhoudscontract ondertekend waarin Scania Nederland voor een periode van 13 jaar een unieke overeenkomst aanging met Defensie. Het hybride contract vormt nu nog steeds een basis voor het partnership dat Defensie in een moderne krijgsmacht graag ziet. Het vorige contract liep in november 2019 af, het huidige contract heeft een looptijd van zeven jaar.


De 4-serie WLS trucks vormen nu – veertien jaar later - nog steeds een belangrijke schakel in het logistieke proces van de Nederlandse strijdmacht. Men treft de voertuigen nog dagelijks aan bij het uitvoeren van hun taak. Ook zijn ze, voorzien van bepantsering, ook bij enkele belangrijke internationale missies, zoals in Afghanistan, ingezet. Alle uitvoeringen zijn all-wheel-drive 4-assers (8x8). De cabine, waarbij het interieur gemakkelijk is om te bouwen tot 2 comfortabele slaapplaatsen, biedt plaats aan 5 inzittenden. De voertuigen zijn standaard voorzien van vele veiligheids­voorzieningen.


Het full-service onderhoudscontract voor de WLS voertuigen heeft ook in hoge mate model gestaan voor het servicecontract voor de 2.037 Scania Gryphus voertuigen die tot 2024 geleverd zullen gaan worden. Hiervoor is overeengekomen dat Scania en Defensie, op basis van een prestatiecontract, gezamenlijk het onderhoud van de trucks verzorgen. Dat wil onder andere zeggen dat de trucks worden onderhouden in zowel werkplaatsen van Scania als Defensie. Ook is in het contract opgenomen dat defensiemonteurs worden opgeleid door Scania zodat met name tijdens internationale oefeningen en missies de inzetbaarheid van de trucks gegarandeerd kan worden.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
2
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO