Renault D-serie, foto van Alex Miedema

Renault D-serie

Alex Miedema
Renault Trucks introduceert de 2020-versies van zijn distributietrucks. De Renault Trucks D en D Wide zijn voorzien van een nieuw ontworpen ergonomisch en comfortabel interieur, nieuwe veiligheidsvoorzieningen en een verbeterde aerodynamica. De nieuwe distributievoertuigen van Renault Trucks zijn bovendien 100% connected.


Renault Trucks heeft het interieurontwerp van zijn D en D Wide-modellen grondig onder handen genomen. Zo hebben de trucks vanaf modeljaar 2020 een nieuw ontworpen dashboard met een nieuw stuurwiel en een nieuw zwart-wit instrumentenpaneel. Om het werk van de chauffeur makkelijker te maken zijn een tablethouder, een optionele houder voor een tweede smartphone en twee USB-C-poorten toegevoegd. De trucks worden ook geleverd met nieuwe radioapparatuur met USB en AUX aansluiting, compatibel met het DAB + (Digital Audio Broadcasting) radionetwerk.


Voor een extra hoog comfortniveau biedt Renault Trucks het Comfort Pack als optie, hierin zijn opgenomen: een lederen stuurwiel, een chauffeursstoel met extra zijsteun, gesloten opbergvakken boven de voorruit, een tweede smartphonehouder en een elektrisch sun-roof (alleen voor de D Wide).


Meer veiligheid

De Renault Trucks D en D Wide zijn standaard uitgerust met Adaptive Cruise Control (ACC). ACC handhaaft een veilige afstand tot het verkeer voor de truck en past automatisch de snelheid aan voor meer veiligheid en een soepeler rijgedrag. ACC leidt bovendien tot minder vermoeidheid bij de chauffeur.


Voor betere zichtbaarheid zijn de Renault Trucks D en D Wide optioneel verkrijgbaar met LED-achterlichten. Voor een extra hoog niveau van veiligheid biedt Renault Trucks het Protect Pack als optie, met LED-achterlichten, Hill Start Aid (wegrijhulp op een helling), Vision deur, een rechter portier met onderin een extra ruit en een achteruitrijalarm om de bescherming voor weggebruikers te verbeteren.


Connected voor verhoogde productiviteit

Dieselvoertuigen van Renault Trucks zijn uitgerust met Euro 6 Step D-motoren, die zowel zuinig als milieuvriendelijk zijn. Om de voertuigefficiëntie en productiviteit verder te verhogen, zijn de trucks continu connected (TGW 4G). Hierdoor is het mogelijk om met Optifleet de voertuigactiviteit in realtime te beheren. Zo kunnen wagenparkbeheerders met Optifleet Check het brandstofverbruik van hun voertuigen monitoren en met Optifleet Map is in realtime de locatie volgen.


Voor maximale productiviteit biedt Renault Trucks zijn Fuel Eco Pack als optie, met een verstelbare dakspoiler, (geremde) vermogensmodus, automatische motorstop na drie minuten, de Optiroll "free wheel" -functie (op de D Wide), geoptimaliseerde Fuel Eco versnellingssoftware (op de D Wide) en een koppelbare luchtcompressor (alleen op DTI 11-motoren).


De Renault Trucks D en D Wide E motoren zijn compatibel met XTL synthetische brandstof en biodiesel. De 2020-modellen zijn ook verkrijgbaar als D Wide CNG (aardgas) en de D en D Wide Z.E. (100% elektrisch).

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO