MAN TGE, foto van Alex Miedema

MAN TGE

Alex Miedema
Dassen Belijning uit Maastricht breidt zijn MAN-vloot uit met een zestons TGE. Dit is de zwaarste uitvoering waarin de TGE kan worden geleverd. Met een dubbele cabine en met tal van extra’s gaat de nieuwe TGE de weg op.

Dassen Belijning is een familiebedrijf dat beschikt over een multifunctionele en snel inzetbare vloot van lichte bedrijfswagens. “Het is van belang om goed te kijken naar wat we nodig hebben en naar wat fabrikanten aanbieden”, legt Gilbert Kroll uit. Samen met Angelique Dassen runt hij het belijningsbedrijf. Den Engelsen Bedrijfswagens tekende voor de aflevering van de nieuwe TGE.

Dassen Belijning moest hier afwegen of het een lichte truck van 7,5 ton zou kiezen, dan wel een bestelauto met een GVW van zes ton. “We hebben goed berekend wat er allemaal mee moet naar de werklocaties en met hoeveel man we daar heen gaan. Gebleken is dat we met deze MAN TGE heel goed uit de voeten kunnen”, zeggen Gilbert en Angelique.

Binnen en buiten
Angelique Dassen legt uit dat het belijningswerk meer inhoudt dan het voorzien van markering op rijkswegen, provinciale wegen of wegen binnen de gemeentegrenzen. “We doen een groot deel van ons werk in bijvoorbeeld fabriekshallen en ook in parkeergarages.” Het bedrijf biedt een veelheid aan diensten, die niet alleen tot de regio beperkt blijft. “We hebben werk uit België, en behalve in Limburg, doen we ook belijningswerk in Brabant en Gelderland”, legt Gilbert Kroll uit.

Veel spullen mee
Tot nu toe werd voor diverse werkzaamheden gebruik gemaakt van een voertuig dat na diverse aanpassingen geschikt is gemaakt voor een klein rijbewijs. Voor vervanging zochten Angelique en Gilbert een ‘echte bestelauto’, die de gewenste lading van bijna vijf ton binnen de wet probleemloos kon meenemen. Zo kwamen ze in contact met Den Engelsen Bedrijfswagens - vestiging Stein die de TGE met zestons GVW kon aanbieden. “We zijn gecharmeerd van het uiterlijk en al snel bleek dat de dubbele cabine ons personeel de ruimte kon geven die het zocht. Verder bleek dat MAN voor de TGE een nuttige lijst aan extra’s kan aanbieden, die we bijna allemaal hebben gekozen. Denk aan een wat zwaarder chassis aan de achterkant om een trekhaak te kunnen monteren. Uiteraard gingen we voor de soepel schakelende achttraps automaat. We hebben geprobeerd alle spullen in te laden. Vervolgens zijn we gaan wegen en bleek al snel dat we met de MAN TGE de juiste keuze hebben gemaakt. De TGE is wendbaarder dan een fullsize truck, en heeft fijne rij-eigenschappen.”

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
3
WEERGAVES
51
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO