MAN TGE, foto van Alex Miedema

MAN TGE

Alex Miedema
De MAN TGE wint steeds meer terrein en door het groeiende aantal varianten wordt er ook steeds meer mogelijk. Zo heeft Meesterbakker Roodenrijs uit Rijswijk gekozen voor een variant met een verlaagd chassis met luchtvering. Dat maakt het laden en lossen van karren met brood en banketproducten eenvoudig en snel en dat was precies waar het om gaat in de bakkerswereld.

Meesterbakker Roodenrijs is een ambachtelijke bakkerij waar zowel brood als banket en zelfs chocoladeproducten worden vervaardigd . De hofleverancier zet dagelijks twaalf bestelwagens in voor de bevoorrading van de 19 eigen winkels en een groot aantal andere klanten in de regio Zuid Holland. ‘Onze producten worden ook geleverd bij supermarkten, tankstations en groothandels waardoor we een intensieve distributieplanning hebben. De eerste auto’s vertrekken al rond een uur of twee in de ochtend en de meesten doen twee ritten per dag’. Aan het woord is directeur Arjan Roodenrijs: ‘nze producten staan op wieltjes in kratten of in rolcontainers. Laden en lossen doen we dan ook bij voorkeur via een oprijklep. Dat werkt veel sneller en stiller dan een laadklep en hij is ook veel lichter. En laadvermogen is belangrijk, zeker bij deze 3,5 tons bestelwagens.’

Laag chassis
De hoogte van de laadvloer is een belangrijk criterium bij het op- en afrijden van de vaak kwetsbare producten. Vooral met gebak is het opletten want een te steile helling zorgt al snel voor schade aan het product. Dhr. Roodenrijs: ‘Wij zochten om die reden naar een zo laag mogelijk chassis. Dat vonden we bij MAN in de vorm van deze speciale uitvoering’’. De MAN TGE is voorzien van een verlaagd chassis wat ook in de camperbouw wordt toegepast. Bij Allro-Plast in Goes is dit chassis voorzien van een zogenaamde Smart Box opbouw. Dankzij de luchtvering en het verlaagde chassis wordt een vloerhoogte van slechts 45 cm gerealiseerd. Met de D’Hollandia oprijklep ontstaat zo een prima toegankelijke laadbak zonder dat er met een laadklep gewerkt hoeft te worden. Voor Meesterbakker Roodenrijs is dit de ideale oplossing want hij is licht en laag en bovendien zorgt de luchtvering voor een comfortabel weggedrag.

Bedrijfswagendealer
De keuze viel op de MAN TGE met 140 pk en een automatische transmissie. Daarmee kan er vlot aan het verkeer worden deelgenomen en de automaat is ideaal in het drukke stadsverkeer. De keuze voor het merk had ook te maken met de professionele bedrijfswagendealer Van Leeuwen Truckservice in Maasdijk. Dhr. Roodenrijs: ’Zij begrijpen onze behoeftes. Wij zijn meestal tegen het einde van de ochtend klaar met de ritten en voor onderhoud of reparaties kan er de hele middag en avond worden gesleuteld . De volgende ochtend om twee uur moet de auto echter weer rijden. Betrouwbaarheid is in onze branche van levensbelang, en dat begrijpen ze bij Van Leeuwen Truckservice als geen ander.’

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S