Linde Heftruck, foto van GerbertXL

Linde Heftruck

GerbertXL
Onze zelfrijdende voerdoseerwagen. Linde H30 met trioliet masterbuster.

Reacties

GerbertXL
@ronald-deutz-fahr
De lepels zijn eraf en de voerbak hangt aan een tussenbok.
Gaat best mooi denk! Lekker wendbaar. Voer je veel verschillende producten? Heb je veel olieopbrengst op een heftruck?
Stal nog niet zou oud zeker, Vanwaar de keus voor openfront en hoe bevalt dit?
+1
GerbertXL
@ronald-deutz-fahr Geen idee van de olieopbrengst maar ik kan er goed mee werken. Handgas heb je wel nodig natuurlijk.
Stal is nog niet zo oud nee, dit is de jongveestal. Tja, moet niet zoveel kosten, dan kom je eigenlijk automatisch op een openfront. Koeienstal is ook een openfront maar die keuze is voor mijn tijd gemaakt. Bevalt prima, zolang je 'm maar in de goede windrichting zet.
gijs-karnebeek
Iedeaal zo
rickboer blija
Wij zijn ook al meer dan 20 jaar zeer tevreden over verschillende heftrucks op ons bedrijf, dit lijk mij ook super te werken
+1
GerbertXL
@rickboer blija Echt een ondergewaardeerde machine op niet-akkerbouwbedrijven. Maar je moet wel een linde hebben, ik betwijfel of je dit werk fatsoenlijk kunt doen met een koppelomvormer.
rickboer blija
@GerbertXL wij zijn hier in de buurt 20 jaar geleden mee begonnen, en je ziet ze telkens meer. Wij hebben ook 3x een linde gehad, de huidige heeft momenteel 17200 uur
@rickboer blija @GerbertXL word toch nieuwschierig.. voeren uitmesten en klusjes doen we met de shovel, aanschuiven met oud trekkertje, waar zit de winst, behalve zeer behendig en makkelijk hoog stapelen met pallets..
Vant winter weekendje gemolken bij boer met n heftruck, werkt wel leuk maar vond het gestuiterd over de kleinste hobbeltjes wel een nadeel, al doet een nieuwe stoel waarschijnlijk wonderen..
GerbertXL
@ronald-deutz-fahr Met heel veel dingen kun je niet tegen een minishovel op, simpel zat. Maar als je dat geld er niet voor over hebt en de nadelen zijn te overkomen dan is een heftruck het overwegen waard.
cb6520
@GerbertXL wat betaal je voor zo een heftruck dan? En lopen altijd probleemloos? Of koop je dan weer een andere als er problemen zijn
+1
GerbertXL
@cb6520 Deze was iets van 4000 euro met ruim 9000 uur. Het is hetzelfde als met alle andere machines, je kunt pech hebben. Maar heftrucks zijn wel gemaakt voor 20 tot 30 duizend uur zonder gekke dingen. Er zit een deutz torretje in en die heeft dit jaar een lekke koppakking gehad, verder helemaal niks in 5 jaar. Bij de ouwe hebben we wel aardig wat problemen gehad maar dat was achteraf ook wel erg optimistisch om zo'n oud gebakje vol aan het werk te zetten.
rickboer blija
@cb6520 die van ons was wel iets duurder, maar ook een stuk jonger. Bij ons ligt een 1.9 vw motor in, die motoren zijn (mist goed onderhoud) onverwoestbaar
rickboer blija
@ronald-deutz-fahr wij doen vrijwel alles wat normal met een frontlader/verreiker/shovel gedaan wordt met onze heftruck, en zelfs klussen die met die machines lastig worden (klauw bekappen) doen we met de hetruck

Daarnaast ben je vrij compact (wij kunnen op het voerpad draaien) en kan je hoog werken (begint bij +/- 4 meter)

Het gestuiter hebben wij opgelost met luchtbandjes op de heftruck
@rickboer blija die bandjes is wel een goeie ja! Kun je wat rijden op klinkers die iets verzakt zijn? Of is 100% strak toch t mooist..
Mwa 1.9 moet je ook net de goeie treffen, die van mij was bekend met 2 kwalen (tikkende kleppen en lekke kop) bij 3.5 ton met beide gebreken weg gedaan.. nu zien of de 2.0 zich beter houd..
+1
GerbertXL
@ronald-deutz-fahr met een heftruck kom je op een gegeven moment met de mast de grond tegen, maar dan moet je het wel redelijk bont maken. Een ongelijk erf is een veel minder groot punt als je zou denken, de plotselinge overgangen zoals drempels zijn het probleem.
+1
rickboer blija
@ronald-deutz-fahr ben wel eens naar het dorp gereden (3.5 km) om klusjes te doen en moet nog wat tegen komen waar de heftruck niet bijop komt, zolang je maar iets van een heling hebt komt de heftruck er wel bovenop

Natuurlijk is het niet zo comfortabel als een auto, maar luchtbanden schelen een hoop tegenover vol rubber
hobbyboer
Quote Reactie van @GerbertXL:
. Maar je moet wel een linde hebben, ik betwijfel of je dit werk fatsoenlijk kunt doen met een koppelomvormer.

Wij werkten zomers met een AP vijzelbak aan een Toyota heftruck en dat ging ook super.
Veel mooier dan aan een trekker iig
jasper-santing0
@hobbyboer voerde je zomers volledig vers gras met mais?👍
+1
hobbyboer
@jasper-santing0 meestal wel ja.
Zoveel mogelijk versgras erin zien te krijgen.
GerbertXL
@hobbyboer valt me mee dan, maar aan de andere kant zijn de grotere shovels ook allemaal kopppelomvormers. Maargoed ik heb weleens hele dagen op een toyota gezeten en dan is de aardigheid eraf. Sommige mensen kunnen alleen niet met een linde om gaan, dat is een nadeeltje.
+1
hobbyboer
@GerbertXL Linde is idd nr 1.
Iedereen kan daar mee leren werken, helaas zijn er bij die dat niet willen.
Toyota bevalt mij ook heel goed, nr 1 van de rest zeg maar.
Nickvg
@hobbyboer en waar baseer jij op dat linde nr 1 is? Wel is op zon oudere linde gereden maar dat vind ik nou niet zon magisch ding ofzo..
GerbertXL
@Nickvg in mijn geval ervaring. Hydrostaat werkt het lekkerste, alle koppelomvormers vind ik gewoon ruk als je er de hele dag op zit. De nieuwere Lindes (39x serie) hebben ook standaard elektro hydraulische bediening en die is top, andere merken reageert het vaak te langzaam en is er niet mee te werken.
Nickvg
@GerbertXL Jullie hebben het nou over diesel/gas zeker. Hier bijna alleen maar elektrisch. De diesels die hier in de buurt rijden zijn bijna allemaal toyota.
trean
@Nickvg bij ons op het werk hebben we 6 linde diesels en 1 elektrische en 1 Toyota diesel, met de linde diesels werk je gewoon veel sneller en prettiger, met de elektrische met je iets trager, maar je slipt dan ook minder, met de Toyota ben je gewoon veel langer bezig, ligt misschien ook aan de bediening met grote losse hendels vs kruishendeltjes en een linde heeft ook 2 rijpendalen waardoor je ook snel van richting veranderd zonder je handen te gebruiken.
casejxu
@hobbyboer hier op t werk nooit meer n toyota👌
john deere 7810
1 groot nadeel van een heftruck is dat hij zwaar is in combinatie met kleine banden. als het erg nat is of het klinkerwerk is opgevroren dan ga je sporen maken. en niet zo zuinig...

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
PUNTEN
17
WEERGAVES
3.230
BATTLES