Onbekend meerdere (diverse merken), foto van MaartenMandemaker

Onbekend meerdere (diverse merken)

MF 148 met Vaia kraan en Leyland 272 met Herkules kieper

Reacties

+1
wim-same
@MaartenMandemaker Heeft de 148 ook MP ?. dat waren super trekkers. en Leyland zie je al helemaal niet meer.
@wim-same Ja klopt multi power en een hydraulisch inschakelbare aftakas. Ja monster trekkertje. De Leyland is net klaar van de restauratie
+3
wim-same
@MaartenMandemaker Onze loonwerker had vroeger ook een 148 met mp en hydraulisch inschakelbare aftakas. Ik heb er toen ook veel mee gewerkt. Machtige trekker. Toen reed ik nog rondmer dit trekkertje met een 2200 liter gier Welgro tankje naar boeren klanten met mest putjes van 5 tot 30 cuub. Je deed wel 5, 6 of soms 7 klanten per dag. Je was wel de hele winter bezig. Toen mocht je 's winters nog mest uitrijden.
@wim-same Haha oké kun je nagaan hoeveel er veranderd is in de jaren. Reed je de gier de hele winter door over het land heen? Zal wel koud geweest zijn op zo'n open trekker. Ze lopen ook nog aardig hard. Wij hebben hem in 92 gekocht, en heeft altijd voor de voerwagen gestaan. Dan is die hydraulische aftakas ook ideaal. Ze draaien ook bijna op de plek
+1
wim-same
@MaartenMandemaker Ja, de gier werd het hele jaar uitgereden. En met een Sirocco winterjas op de trekker viel het met de kou wel mee hoor.
+1
@wim-same Ja oké zo'n jas scheelt een heel eind. Ruitje omhoog en de flappen naast de motor.
+2
a3vandiejen
Schitterend.
+1
@a3vandiejen dank je wel
+2
Rik Engels
Mooie trekkers!🙌🏼
+1
@Rik Engels bedankt
+2
Albert Peters
Prachtige foto
+1
CaseCS130
Zo'n vaia kraan hebben wij ook jaren gehad. Sterke kraan vergeleken bij argenteriootjes.
@CaseCS130 Deze hebben we nog maar net, voornamelijk om de kuilbult bloot te maken. Zit een giek aan van 7.20, kan zonder verlenggiek midden op de bult komen, dat is wel makkelijk. Zit ook een nieuwe hydropomp op, hij is aardig snel ook.
CaseCS130
@MaartenMandemaker Zo'n lange giek hadden wij niet denk ik. Hier ga je wel plezier van hebben denk ik. Lekker eenvoudig en robuust.
@CaseCS130 Dit zijn de langste die gemaakt zijn voor een getrokken kraan. Argenterio ging tot 6.5 meter. Heb er veel schik van ja, bult bloot maken is nu een fluitje van een cent. Zitten 4 hydraulische steunpoten onder, dus hij staat ook als een huis.
CaseCS130
@MaartenMandemaker Ja, die steunpoten hadden wij ook. Ding is al tien jaar weg maar zou er zo weer mee kunnen draaien denk ik. Beetje duwen en trekken aan die hendels, lekker man.
+1
@CaseCS130 Ja daar moet ik wel aan wennen, ben kruishendels gewend. Maar kan ze met de vingertoppen bedienen. Alleen dat er geen zwenkrem op zit is wel ff uitkijken soms, hij wil wel verdraaien zeg maar

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
PUNTEN
27
WEERGAVES
930
BATTLES