Landbouw miniaturen 1:32 Overig, foto van Siete

Landbouw miniaturen 1:32 Overig

Siete
Hier mijn zelfbouw Mc Hale balen wikkelaar. De echte machine is volledig opgemeten en omgeschaald. Daarna in Inventor uitgetekend en laten 3D printen. Bedoeling was eerst om het model helemaal met de hand te maken, maar met de huidige technieken kun je veel meer details aan brengen, en door dat je delen uit 1 stuk kunt printen Wordt het ook steviger.
Dingen als Elevator, wikkeltafel kunnen op en neer, wikkelarmen kunnen draaien, dissel en hef balk kunnen bewegen en ook de folierol houders op de wikkelarmen kunnen open en dicht net als de echte.

Reacties

+1
Saeghershof
Ziet er knap uit. Ik ben bennieuwd naar het eindresulaat.
+1
Fendt926Driver
Kijk eens aan. Dat is een nieuwe dimensie in het miniatuur machines maken.
Wat is jou rol in het geheel. Teken jij het zelf in inventor of bestuur jij de 3d printer?

En wordt dit allemaal in 1 keer geprint of zet jij de onderdelen die geprint worden in elkaar.
En als je alles kunt 3d printen hadden er dan niet direct bredere banden onder geprint moeten worden?
Of de wikkelaar ook direct op kleur laten printen? Of zeg ik nu hele rare dingen?
+3
Siete
@Fendt926Driver
Alle modellen die ik maak probeer ik zo natuurlijk getrouw mogelijk na te maken. Mijn voorkeur is dus de echte machine opzoeken en deze van A tot Z opmeten. Alles om schalen en dan beginnen.
Voorheen tekende ik alles uit op papier en sneed in onderdelen en profielen uit met liniaal en Stanleymes.
Later is dat tekenen geworden in Autocad 2D en dan de onderdelen laten CNC frezen uit Polystyreen plaat.
Dat is gegroeid naar 3D tekenen in Inventor en laten printen. Gewoon puur uit interesse heb ik me hier in verdiept en met hulp en tips van goeie vrienden gaat me dit ondertussen redelijk goed af.
Opmeten en tekenen doe ik allemaal zelf. Printen laat ik (nog) doen door een ander.
Ik probeer de modellen op te bouwen zoals de echte machines, dus vaak uit veel losse onderdelen. Dit komt de details ten goede, ook omdat de onderdelen hierdoor beter in de juiste kleuren zijn te zetten.
In kleur printen is bij mijn weten nog maar beperkt mogelijk. Vind het zonde om uren en uren tijd in een model te stoppen en dan net de verkeerde kleur er op te hebben. Vandaar dat alles in de juiste (RAL of Merk) kleuren gespoten wordt.
De banden zijn exact het zelfde formaat als die op de wikkelaar waar ik zelf altijd mee op pad was. Maar dingen als banden zijn veel los te krijgen en dus ook makkelijk op wens te wijzigen.
SJB533
Quote Reactie van @Siete:
In kleur printen is bij mijn weten nog maar beperkt mogelijk

Al zou je de juiste kleur hebben, hij wordt dof en je moet m nabewerken, dus kleur heeft hooguit betrekking op dekkendheid van je lak. (Is mijn vermoeden) Geldt trouwens ook voor kunsthars/resin.

Geweldig om dit te zien, Siete! Hoeveel werk heb je aan het opbouwen van de 998?
+2
Siete
@SJB533 Doordat het hele model uit losse onderdelen bestaat zit er meer werk in dan je zou vermoeden. Eerst moeten alle onderdelen van de ondersteuning verlost worden en bij geschuurd/ gevijld. Dan alles passen, weer uit elkaar, spuiten, weer in mekaar en dan alle details als hydr leidingen, slangen en verlichting toevoegen.
stijn-de-bock
Straf allemaal.
Wilco vd Kuilen
Prachtig wat een vakwerk!
hooidonk
Echt heel gaaf geworden!

Waar heb je hem laten printen als ik vragen mag?
Ik ben er zelf in het verleden ook mee bezig geweest, maar die projecten strandden nadat ik ze bij shapeways had geplaatst en me een hoedje schrok van de prijs..
Siete
@hooidonk
Printen blijft een "dure" aangelegenheid. Daarom maakte ik eerder ook alles met de hand en liet ik later onderdelen frezen. Ik ben alleen een akelige perfectionist, en nu ik weet dat deze mogelijkheid bestaat wil ik dat toch proberen. De mogelijkheden zijn zoveel groter qua details dan houd je niet voor mogelijk. De extra kosten neem ik dan voor lief. Kan me echter ook heel goed voorstellen dat er mensen zien die het te duur vinden worden. Dat zijn keuzes die iedereen voor zichzelf moet maken.
john deere 7810
@Siete

jeetje wat mooi! petje af hoe je het maakt,maar juist de details en de laatste hand maakt iets af he. ik zou het zelfde hebben, in het verleden ook wel gedaan maar gun me er de tijd niet meer voor.
Siete
@john deere 7810
Haha begrijp ik best hoor. Voor mij is het juist een uitlaatklep 😉

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
PUNTEN
26
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
LOCATIE