Toyota HiLux, foto van Alex Miedema

Toyota HiLux

139.761 foto's van @Alex Miedema

Alex Miedema
Van Loon Vlees (Best) ×, Heisterkamp (Oldenzaal) × op de persfoto met een Toyota HiLux, opgebouwd als rallytruck.

Van Loon begint rallyseizoen in Marokko
De eerste wedstrijd op de rallykalender van Erik van Loon is de Morocco Desert Challenge. Van Loon is met de Toyota Hilux de favoriet voor de eindoverwinning en gaat voor deze gelegenheid een reünie aan met zijn oude navigator: Wouter Rosegaar. De Morocco Desert Challenge begint op 12 april in Agadir en finisht op 20 april in Saïda. De rally kent nauwelijks verbindingskilometers.

“Het is dus echt gewoon een hele week echte proeven, dat doe ik het liefste,” vertelt Van Loon. “De rally start in Agadir en gaat via stranden, zand, duinen en paden naar Saïdia in het noorden van Marokko. Het lijkt me een uitdagende rally. Qua competitie is het niveau heel verschillend, daardoor verwacht ik dat we regelmatig de proef zullen openen. Dat is een goed leerproces. Ik heb er nu al zin in.”

Van Loon zal van start gaan met Rosegaar naast zich. “Na Dakar ben ik gaan rondkijken naar een andere navigator, maar helaas kwam de MDC net te snel om alle alles af te ronden. Daarom heb ik Wouter gevraagd om nog een keer in te stappen. We hebben samen mooie dingen gepresteerd, maar we missen eigenlijk nog een grote beker in onze kast. Dus ons doel is om de MDC te winnen.”

Het is het doel om in 2020 aan de start te staan van Dakar: “En om daar goed voor de dag te komen rijden we een programma met serieuze rally’s. Momenteel bestaat dat qua cross country uit de Morocco Desert Challenge, de Silk Way Rally en de Rallye du Maroc. Allemaal rally’s met veel kilometers en diversiteit. De geruchten over de locatie van Dakar 2020 zijn nogal verschillend. Er wordt gesproken over Zuid-Amerika, Afrika en Saudi-Arabië. Ik ben benieuwd wat het gaat worden.”

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO