Kramer U800, foto van Kramer U800

Kramer U800

Kramer U800
Foto van een Kramer U800, alweer een jaar geleden... Wat gaat de tijd toch snel!

Reacties

a3vandiejen
Als je terug kijkt is er ook weer veel gedaan in een jaar aan de Kramer toch.
+2
Kramer U800
@a3vandiejen Ja enorm veel Adrie!
We zijn in juli 2017 begonnen en als je kijkt wat hoe ver we zijn schrik je wel! Alleen dit jaar is er niet zo veel gebeurt i.v.b. met school en het werk. Volgende week PTA toetsweek en dan in mei/ juni examen doen dus daar gaat alle tijd in zitten, volgende week ga ik examen afleggen voor het tractor rijbewijs dus volgende week word een drukke week. School gaat voor en dus moet de Kramer helaas even wachten maar daar gaat in de loop van dit jaar verandering in komen! Raar genoeg denk ik wel elke dag aan de Kramer, vanaf het begin tot nu is er nog geen één dag geweest dat ik er niet aan dacht, dat zegt toch wel heel wat 😉. En als je zo kijkt, wat is 1,5 jaar, dat is nog niet zo lang voor een complete restauratie, er staan ook filmpjes op YouTube van een Kramer KA540 (valt bijna te vergelijken) die in 4 jaar gerestaureerd is! We hebben geen deadline ofzo maar het zou mooi zijn als de Kramer vóór 2021 af is omdat hij dan 60 jaar bestaat en in 2025 bestaat Kramer GmbH 100 jaar dus dat zijn wel mooie mijlpalen.
+1
a3vandiejen
@Kramer U800 2025 dan heb je nog even de tijd en kan je ook nog wat sparen.
Ja alles bij elkaar opgeteld gaat het veel kosten en dan haal ik hem nog niet helemaal uit elkaar.
Zie inderdaad veel liefhebbers die er vier jaar of langer over doen, maar dan is hij ook helemaal tot de laatste bout uit elkaar geweest.
Ik heb een richtlijn kwa geld dat ik besteed aan de Drago en daar kan je al een aardige trekker van kopen hoor.
Maar ik kan er niet eindeloos mee door gaan financieel, ik heb het niet, en er moet thuis ook het 1 en ander gebeuren.
Maar vind het ook weer een uitdaging om dingen uit te zoeken kwa prijs.
Elk jaar wat en je komt er ook , alles op zijn tijd.
En school is toch ook belangrijk.
Alvast succes met je trekker rijbewijs.
+2
Kramer U800
@a3vandiejen Ik werk in de vakanties en nu ik mijn tractor rijbewijs ga halen gaat er weer een hele wereld open! Zo kan ik bij een loonbedrijf in de buurt gaan werken, sleutelen, rijden, schoonspuiten. Maar voor de hobby is het dus ook handig.
Van te voren hebben we ook gekeken of het rendabel was om zoveel geld er tegen aan te gooien, want het voertuig moet dat geld wat je erin gestoken hebt ook weer ruim opbrengen, en gelukkig brengt hij dat (als hij compleet is en in elkaar zit in nieuw staat) ook op.
+2
a3vandiejen
@Kramer U800 Een goeie investering ..
Kramer U800
Momenteel staat er een U800 te koop, technisch en qua interieur ziet hij er goed uit maar voor de rest... Het is een 4x2 uitvoering, hiervan zijn er 36 gemaakt en is dus heel zeldzaam.
gassmann-gmbh.com/KRAMER-U-800-4x2-kurz-in-Bovende…
fendt farmer309c
@Kramer U800 ik zag net op oldtimerplus een kramer U 1001 te koop staan is waarschijnlijk ook zeldzaam?

oldtimerplus.de/inserate/traktoren/…
Kramer U800
@fendt farmer309c Nog noot te koop zien staan! Deze is heel zeldzaam, nog zeldzamer dan de U800 en UF900!! Ik dacht dat hier rond de 10 exemplaren van gemaakt zijn. Wel vreemd: hij staat in Bulgarije.
Fendt926Driver
@Kramer U800 de link werkt bij mij niet.
Kramer U800
@Fendt926Driver Huh, dat klopt, gister bij mij wel en nu ook niet meer!

Edit: nu 2 minuten later wel weer.
Fendt926Driver
@Kramer U800 ja bij mij deed die nu ook wel.
Beste prijs voor een niet opgeknapte.
Denk dat de jouwe wel iets goedkoper was
Dat is een 4 ×2. Heb jij een 4×4?
+1
Kramer U800
@Fendt926Driver Ik vind het ook een behoorlijke prijs, als die maar technisch goed is. Wij hebben onze hier 800 m verderop gekocht. Onze is een 4x4 (Allrad) uitvoering waar er 361 van gemaakt zijn, en de 4x2 (Hinterrad) uitvoering is heel zeldzaam (36 exemplaren maar). Vierwielaandrijving was en optie en koste een hoop geld extra maar een hoop klanten hebben daar vroeger dus voor gekozen! Onze is dan nog eens verlengt (naar 5 meter totaal en radstand naar 2800 mm) en dat is ook een zeldzaamheid.
Kramer U800
@Fendt926Driver Hier ga ik er verder op in qua opties: tractorfan.nl/topic/166402/…
fendt farmer309c
@Kramer U800 is die van jullie nieuw in Nederland geleverd dan ?
Kramer U800
@fendt farmer309c Nee, helaas is de exacte historie ook onbekend. Wat we wel kunnen zien aan de verf is dat deze na de fabriek oranje gespoten is (oppervlakkig over de originele Kramer RAL6000 verf heen), dat doet duiden op een machine van de gemeente, omdat deze in Duitsland oranje zijn (comenual als ik het goed getypt heb). Daarna is deze volgens de nabestaanden van de boer van het voertuig naar Nederland gekomen en ging er een boer uit Eemnes er het circus mee vervoeren voor de circus Renz en Straßburg die de opslag in Oud Valkeveen hadden (nu een pretpark). Ook is het voertuig hier bij de boer groen geschilderd. Dus helaas weten we de geschiedenis niet helemaal, ik ben wel benieuwd waar het voertuig aan geleverd is van fabriek uit! Als we dat weten kunnen we achter de hele geschiedenis komen!
bas101
@Kramer U800 Kommunal ; maar die op Oldtimerplus zag ik ook al staan , buitenkansjke voor de echte Kramer fan.
Kramer U800
@bas101 Oké dankt voor de verbetering! Als de prijs goed is en we hadden hier ruimte thuis had ik er wel zin in, maar helaas, de ruimte ontbreekt... 😅 Ik vind het model van de KA540, U540 en U800 trouwens wel mooier dan de UF serie. Je hebt een echte neus voor je met de U800 en de gewichtsverdeling is beter, ook heb je minder laaiwaai van die Deutz voorin.
Favorit614
Voor de liefhebber, iets aparts.
troostwijkauctions.com/nl/4x4-military-truck/…
+2
fendt farmer309c
@Favorit614 Unimog met kraan en lader ?
+2
Favorit614
@fendt farmer309c klopt .
mooie is dat hij 660 mijl heeft gereden.
Das net 1000 km.
dus krap ingelopen
Kramer U800
@Favorit614 Ja die dingen van defensie of het leger hebben niks gelopen joh. De banden onder mijn Kramer zijn van Continental en komen van de legerdump, de "haartjes" zitten er nog op!
Kramer U800
@Favorit614 Deze zie je ook niet veel. Is idd een Unimog (vermoed 406) met laadkraan achterop en voorlader. Is nu al 7800 geboden, het duurt nog 4 dagen totdat de veiling sluit dus dat zal wel het 3/4 dubbele worden...
+1
InsaneNL
@Kramer U800
Dit is zo'n zelfde leger unimog, best mooie video maar je moet wel redelijjk goed engels kunnen verstaan.
Kramer U800
@InsaneNL Bedankt, maar die heb ik al een keer gezien! Ik vind wel dat die Amerikanen de Unimog een beetje afzeiken, ze vinden dat ie niks goed kan bijvoorbeeld.
+1
poech prut
@Favorit614 bij van vliet in Nieuwerkerk ad ijssel langs de a20 hebben er onlangs nog een paar van gestaan, in o.a. zandkleur.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
PUNTEN
20
WEERGAVES
35
BATTLES
MEER FOTO'S