Atlas onbekend/overig, foto van JoranK

Atlas onbekend/overig

JoranK
Foto van een Atlas 1201.

Na 20 jaar stilstand weer tot leven gewekt 😄

Reacties

wim-same
@JoranK Dit is geen Atlas 1201, maar een Atlas AB 1202 van ongeveer 1976
JoranK
@wim-same stickers zijn nog origineel vgm. Dus betwijfel of het een 1202 is. Licht wel meest voor de hand idd.
wim-same
@JoranK Stickers zijn niet origineel meer. Wij hebben met deze kranen vroeger gewerkt. De 1201 is uit de D serie, dus van veel later. Dit is de eerste AB 1202 met kruishendels. Het type hiervoor had nog losse hendels naast de stoel, en een plat dak.
+1
jannie2001
Gaaaf! prachtig
fendt farmer309c
Ziet er nog heel goed uit voor zijn leeftijd onze liebherr 312 uit 1996 is al van voor tot achter rot ( plaatwerk) en heeft vrij veel speling maar de motor (6cilinder deutz ) loopt nog als een zonnetje zonder rook en geen startproblemen maar dat hij rot is komt doordat hij 10 jaar in de zouthaven schepen heeft gelost maar hij heeft ook al 15500 uur of zoiets
wim-same
@fendt farmer309c In zout gaat alles verrot. net als in ijzererts. Kranen van 3 jaar oud zijn al helemaal verroest.
fendt farmer309c
@wim-same ja das waar vaneweek wouw de deur nie meer dicht van de roest op de onderkant op de deur en de bodem begint ook goed broos te worden
JoranK
@fendt farmer309c Zit nog wel flink werk aan. Cabine is van binnen aardig gestript. Verder moet de remmerij nog in orde gemaakt worden en nieuwe bedrading aanleggen. Maar weinig roest gelukkig dus verven kan nog wachten.
Fendt926Driver
Mooi. Hoezo na 20 jaar?
Stond die al 20 jaar bij jou op de boerderij of heb je hem van iemand gekocht waar hij al tijdje stil stond?
JoranK
@Fendt926Driver rond 1986 gekocht door mijn vader en toen gebruikt voor klusjes op het bedrijf. En afgelopen 20 jaar stilgestaan hier in de schuur.
olro 61
Deze serie Atlas kranen, heb ik altijd de mooiste kranen gevonden! Succes met restauratie, en dat hij nog lang meegaat!

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
PUNTEN
12
WEERGAVES
843
BATTLES