Waukesha 145GZ, foto van JaKo

Waukesha 145GZ

JaKo
Foto van een Pacton Waukesha, opgebouwd als brandweer.
19-07-1968 Luchthaven Brandweer Schiphol
High-Speed Schuimblus-rupsvoertuig

Reacties

JaKo
Alex ik heb deze foto geplaatst ik weet niet of het wat voor Truckfan is, zoja hier de gegevens:
Chassis: Pacton
Merk: Waukesha
Type: F817G
Opbouw: Saval/Kronenburg
Alex Miedema
Het is zeker wat voor truckfan. Maar Pacton is een trailerbouwer? Dacht dat de basis een Waukesha 145GZ legerupsvoertuig was, wat door Saval Kronenburg is aangepast voor brandweergebruik?
Alex Miedema
Het chassis van de aanhanger is natuurlijk een Pacton 😃 kwartje valt
JaKo
Ja klopt onduidelijk van mijn kant achter deze combi hingen nog twee aanhangers een water en een schuim/wateraanhanger beide aanhangers beschikte ieder over 20.000ltr. water en één met 4000ltr. schuim. De luchthaven Brandweer had de beschikking over twee indentieke blustreinen van 40m. lang
buttonfreak
87thscale.info/m4.htm/

Volgens deze site gaat het om een Allis Chalmers M4 met een Waukesha motor en een (jawel) Pacton chassis. Deze zou omgebouwd zijn tot brandweervoertuig door Saval-Kronenburg.
Alex Miedema
Het Pacton chassis slaat op de aanhangwagen.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
PUNTEN
1
WEERGAVES
4
BATTLES
GESPOT OP DEZE FOTO