Mercedes-Benz Actros MP4, foto van Alex Miedema

Mercedes-Benz Actros MP4

Alex Miedema
Persfoto van een Mercedes-Benz Actros MP4, opgebouwd voor tanktransport.

Antonissen Transport uit Heino nam vorig jaar een Mercedes-Benz Actros 1845 LS GigaSpace in gebruik voor het transport van vloeibaar voedsel. De transporteur heeft positieve ervaringen opgedaan met het brandstofverbruik van de vrachtwagen over de eerste 100.000 kilometer. Met een gemiddeld verbruik van 1 op 3,8 is de Mercedes-Benz truck zo’n 15% zuiniger dan de andere trucks uit het wagenpark en dat wel met een vergelijkbare inzet.

Antonissen Transport verwacht zo’n 140.000 kilometer per jaar af te leggen met de truck. 15% brandstofbesparing scheelt dan ook aanzienlijk op de jaarlijkse brandstofkosten. Eigenaar Gerard Antonissen vertelt: ‘De Actros heeft zich in de markt bewezen op het gebied van brandstofverbruik en onderhoudskosten. Daarom kozen we ervoor om, in onderhandeling te gaan met Mercedes-Benz Bedrijfswagendealer Wensink. Het contact met verkoper Roberto Benschop was zeer positief en leidde tot een succesvolle Fuel Duel demo-inzet. Voor ons reden om een nieuwe Actros aan te schaffen. Na zo’n 100.000 kilometer met de Actros te hebben gereden, kunnen we stellen dat onze ervaringen overeenkomen met wat we al vernamen uit de markt. Niet alleen verbruik, maar ook de gunstige onderhoudsintervallen zorgen voor een zeer aantrekkelijke Total Cost of Ownership (TCO).’ Ook vaste chauffeur Gerrit Aantoot is content met de nieuwe Actros. Niet in de laatste plaatst omdat Antonissen Transport koos voor de ruime GigaSpacecabine. Gerrit geeft aan zeer tevreden te zijn over het slaap- en het leefcomfort in cabine.

Antonissen Transport uit Heino is gespecialiseerd in het transport van levensmiddelen. Zo’n 60% daarvan is tankvervoer, de overige 40% is koel en vries. Het bedrijf beschikt hiervoor over een wagenpark van twaalf trekkende eenheden.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
14
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO