Volvo FH 4th gen, foto van Alex Miedema

Volvo FH 4th gen

Alex Miedema
Persfoto van een Volvo FH 4th gen, opgebouwd voor koeltransport.

Nieuwe Volvo FH 460 Euro 6 4x2-trekker voor Van Wieren International

Van Wieren International in Emmeloord is gespecialiseerd in groupage vervoer van en naar Italië, zowel huif-, als koel- en vriesvervoer. Onlangs werd er een nieuwe Volvo FH 460 4x2-trekker in gebruik genomen. De truck werd geleverd door Nijwa Groep.

“De nieuwe truck gaat door ons volledig worden ingezet op de ritten van en naar Italië”,vertelt directeur Peter van Wieren. “We hebben bij de aanschaf vooral gekeken naar het comfort voor de chauffeur, ze maken lange dagen en zijn veel van huis. De truck heeft een Globetrotter-cabine, maar is daarnaast voorzien van het Driver Comfort pakket en I-ParkCool, de nieuwe standairco van Volvo Trucks. Voor ons is het belangrijk dat onze chauffeurs hun werk optimaal kunnen uitvoeren. Daarom uiteraard ook Volvo I-Shift waardoor de chauffeur zich optimaal kan concentreren op de weg.”

Nieuwe huisstijl
De nieuwe truck betreft een vervanging voor een oudere Volvo FH. “De nieuwe Volvo FH is als het ware de natuurlijke opvolger van wat we al in ons wagenpark hebben rijden. Het is de vijfde Volvo die momenteel in gebruik is maar we rijden al zo’n 60 jaar tot volle tevredenheid met het merk.” De Volvo FH is voor het bedrijf extra speciaal want het is de eerste Volvo die is gespoten in de nieuwe huisstijl van Van Wieren International. Peter van Wieren: “Het is een plaatje van een truck geworden. We zijn opnieuw heel erg blij met Nijwa als onze dealer en maken ook gebruik van Nijwa’s Total Cost of Ownership, waardoor wij ontzorgd worden en ons volledig kunnen richten op onze corebusiness.”

Van Wieren International is opgericht in 1945 en opereert vanuit Emmeloord. Het wagenpark bestaat uit vijftien eenheden, verdeeld over de specialisaties huiftransport en geconditioneerd transport. Het huiftransport wordt voornamelijk uitgevoerd in de Benelux, Italië en Zweden. Het geconditioneerd transport gaat vooral van en naar en Italië. Om dit zo efficiënt mogelijk te kunnen doen, maakt Van Wieren International gebruik van trailers met dubbele verdampers. Uiteraard wordt er gewerkt volgens de HACCP-normen.Voor beide specialisaties geldt dat de zendingen variëren van een pallet tot complete vrachten.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
9
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO