Scania P280, foto van Alex Miedema

Scania P280

Alex Miedema
Persfoto van een Scania P280, opgebouwd met gesloten opbouw.

Ebo van den Bor – de toonaangevende groothandel en tevens marktleider voor Oriëntaalse en Mediterrane horecaondernemers – nam onlangs een Scania P 280 bakwagen met koel/vriesopbouw in gebruik. De invoering van de Euro 6 emissienorm heeft het Gelderse bedrijf doen kiezen voor een merk dat de Euro 6 technologie bewezen onder de knie heeft. De 280 pk 9 liter motor is niet alleen zeer zuinig, maar ook uiterst betrouwbaar. Voor Ebo van den Bor is betrouwbaarheid minstens zo belangrijk als de kwaliteit van de producten. Om deze reden beheert het bedrijf haar eigen vloot en werkt met servicepartners die hierbij naadloos aansluiten. De nieuwe truck is geleverd door Scania Nijkerk.

Scania introduceerde twee jaar geleden haar programma Euro 6 motoren op basis van bestaande en bewezen technologie. Vorig jaar werd dit programma opgevolgd door de tweede generatie Euro 6 motoren die nog zuiniger is. De 9 liter motor in de Scania P 280 DB 6X2*4 MNA is zo’n tweede generatie motor. De naloopas bakwagen is verder voorzien van de CP19 slaapcabine met lage instap. Met de aanschaf van de nieuwe truck heeft Ebo van den Bor ook de serviceondersteuning bij Scania Nijkerk ondergebracht.

Met zo’n 75 jaar ervaring en een eigen vloot van ca. 30 vrachtwagens / trailers bedienen zo’n 200 medewerkers vanuit Nijkerk – waar het centraal gelegen distributiecentrum is gevestigd – de horecaondernemingen door het hele land. Om reden van leveringsbetrouwbaarheid en kwaliteit vindt Ebo van den Bor het cruciaal over een eigen wagenpark te beschikken. Minstens zo belangrijk vindt men een servicepartner die naadloos invulling kan geven aan deze uitgangspunten. De proactieve planning van de Scania werkplaats in Nijkerk neemt het bedrijf veel werk uit handen en verhoogt de inzetbaarheid van de gehele vloot; Scania Nijkerk beperkt de serviceondersteuning dan ook niet alleen tot de Scaniavoertuigen in de vloot.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
3
BATTLES