Mercedes-Benz Actros MP4, foto van Alex Miedema

Mercedes-Benz Actros MP4

Alex Miedema
Persfoto van een Mercedes-Benz Actros MP4, opgebouwd als zeilenwagen.

Vorig jaar maakte Mercedes-Benz zijn debuut in het 47 trekkende eenheden tellende wagenpark van Leverink Transport. Vanwege de positieve ervaring met het brandstofverbruik en de uitstraling van de trucks staat er inmiddels een vierde Mercedes-Benz Actros klaar voor aflevering bij Mercedes-Benz dealer Baan Twente.

Het bedrijf uit Rijssen nam twee nieuwe Actros 1845 BigSpace vrachtwagens in gebruik en een 1851 GigaSpace. De trucks zullen zo’n 130 tot 140.000 kilometer per jaar rijden in het internationale volumetransport. Marc en Niek Leverink, eigenaren van Leverink Transport: ‘Het is een truck met uitstraling en de verbruikscijfers zijn erg goed. Ook de chauffeurs zijn laaiend enthousiast over het comfort en het rijgedrag. We hebben de trucks inclusief een Reparatie- & Onderhoudscontract afgenomen bij Baan Twente. Dat we erg tevreden zijn met de vrachtwagens bewijst het feit dat we een vierde in bestelling hebben.’

Ook de nieuwe Actros die deze maand geleverd wordt is een Actros 1842 met BigSpace-cabine. Leverink koos ervoor de Actros tevens uit te laten rusten met alle Mercedes-Benz veiligheidssystemen en met Predictive Powertrain Control (PPC). Tijdens een Mercedes-Benz event in de Ardennen testte Marc Leverink de anticiperende cruise control persoonlijk. ‘We reden dezelfde route twee maal. De tweede keer met PPC. Dat was wennen want het voelt tegennatuurlijk aan dat het systeem al van het gas afgaat terwijl de top van een helling nog niet is bereikt. Maar de cijfers logen er niet om. Het systeem bespaarde duidelijk brandstof.’ Ook Marc Leverink deelt de ervaring met anderen dat de rit met PPC aanvoelde alsof het traject langzamer werd afgelegd, terwijl uiteindelijk bleek dat de Actros met PPC niet alleen brandstof, maar ook tijd bespaarde.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
15
BATTLES
GESPOT OP DEZE FOTO