Zwitserland

Foto's van zwitserland

Zwitserland nieuws

Zwitserland stemt in referendum tegen verbod op legbatterijen en megastallen

25-09-2022 - Zwitserland stemde zondag per referendum over een verbod op de bio-industrie. De meerderheid stemde tegen, maar de felle discussie die aan de stemm...

Nieuwsgrazer

Boeren overtuigd van wondermiddel tegen stikstof, maar overheid (nog) niet

24-09-2022 - Oscar en Edgar van Nunen uit Tilburg zijn ervan overtuigd dat ze een flink deel van het stikstofprobleem kunnen oplossen met bacteriën. Met het middel Kopros dringen ze de ammoniakuitstoot van koeienmest terug en dat levert veel meer dan alleen een stikstofreductie op. Alleen de overheid gelooft nog niet in de Zwitserse techniek. "Terwijl het simpel is, we halen het bodemproces van het weiland naar de stal."Edgar ontdekte Kopros ruim drie jaar geleden op een beurs voor klimaatinnovaties. "Het middel wordt in Zwitserland al jaren op honderden boerderijen gebruikt." Het gaat volgens de broers om een microbiologische oplossing die de kringloop en productie op melkveehouderijen bevordert.

Elke vier weken wordt er water met daarin goede bacteriën op de stalvloer gespoten. "Organische resten worden afgebroken en omgezet in een andere vorm, net als dat de natuur dat zelf doet in bodem", legt Edgar uit. Het kost de boer per maand zo'n 4 euro per koe.

Nieuwsgrazer

IVECO en Petit Forestier tekenen een intentieverklaring voor de levering van 2.000 eDAILY's

22-09-2022 - IVECO, een leider in bedrijfsvoertuigen met alternatieve aandrijving, en Petit Forestier Group, de Europese leider in de verhuur en leasing van gekoelde voertuigen, hebben vandaag de ondertekening aangekondigd van een memorandum van overeenstemming voor de levering van 2.000 eDAILY-chassiscabines, met de levering van de eerste 200 gepland voor 2023. De voertuigen zullen worden uitgerust met gekoelde carrosserieopbouw door carrosseriebouwer Lecapitaine, een dochteronderneming van Petit Forestier. De eDAILY-koelwagens zullen toetreden tot de uitgebreide verhuurvloot van Petit Forestier, waardoor de energietransitie naar elektrische aandrijving wordt bevorderd.


De aankondiging werd gedaan op de IAA 2022-beurs, de dag nadat eDAILY officieel werd gelanceerd voor het publiek tijdens de persconferentie van IVECO. Bezoekers van de beurs kunnen op de IVECO-stand een voertuig bekijken dat vergelijkbaar is met het voertuig dat deel zal uitmaken van de vloot van Petit Forestier, een eDAILY uitgerust met een Lecapitaine Urban Box Body.


Luca Sra, President, Truck Business Unit, Iveco Group verklaarde: "Vandaag markeert een belangrijke mijlpaal in de langdurige samenwerking tussen IVECO en Petit Forestier. We hebben altijd een diepgewortelde inzet voor duurzaamheid en een innovatieve benadering van de energietransitie gedeeld. Petit Forestier vergezelde ons op onze weg naar groen transport vanaf de begindagen, en stapte over op onze aardgasvoertuigen toen dit de enige volwassen oplossing was die onmiddellijk beschikbaar was. Vandaag zetten ze de volgende stap met ons als early adopters van onze gloednieuwe eDAILY. De aankondiging van vandaag is een bewijs van Petit Forestier's geloof in IVECO als partner in het pionieren van de energietransitie in de cold chain sector."


Léonard Forestier, voorzitter van Petit Forestier Group: "De toekomst van koeltransport zal groener en eenvoudiger zijn! Petit Forestier zet zich in voor de energietransitie en ontwikkelt voortdurend zijn gamma van koelvoertuigen op alternatieve energie. We werken hand in hand met onze partners om onze klanten innovatieve oplossingen te bieden die voldoen aan milieu-uitdagingen. Vandaag zijn we er trots op om samen te werken met IVECO om de eDAILY, de elektrische tweeling van de Daily, die al zeer gewaardeerd wordt om zijn prestaties, te promoten en onze klanten prioritaire toegang te bieden tot deze geweldige innovatie. Dit is een belangrijke mijlpaal in de energietransitie van de gekoelde supply chain!"


Al in 2023 krijgen de klanten van Petit Forestier die actief zijn op het grondgebied van de Europese Unie, Groot-Brittannië en Zwitserland de mogelijkheid tot het huren van de eDAILY. De beschikbare vloot, die aanvankelijk uit 200 voertuigen bestond, zal er in 2026 in totaal 2.000 bereiken.


De klanten van Petit Forestier krijgen zo toegang tot de robuustheid, betrouwbaarheid, veelzijdigheid, laadvermogen en prestaties van de Daily, die prominent aanwezig is in het wagenpark van de verhuuroperator. De eDAILY is zijn 'elektrische tweeling', die de kenmerkende sterke punten van deze iconische reeks behoudt. De eDAILY levert een dieselachtige prestatie met een autonomie tot 400 km in de stadscyclus en heeft een laadvermogen en trekvermogen dat uniek is in het segment.


Heel belangrijk is dat het de weg vrijmaakt voor volledige elektrificatie in zware en professionele LCV-toepassingen met een reeks elektrische PTO's tot 15 kW, ideaal voor koelunits. De eDAILY in de koelmissie werd uitgebreid getest op basis van de gekoeld transport expertise van Petit Forestier en is uitgerust met de URBAN gekoelde carrosserie ontwikkeld door Lecapitaine (de carrosseriespecialist van Petit Forestier). Het verbetert de ergonomie van een licht voertuig en verhoogt het laadvermogen. Dankzij het verbeterde gewicht, de milieuvriendelijke isolatie en de geoptimaliseerde aerodynamica draagt URBAN by Lecapitaine bij aan de energiebesparingsprestaties van de eDAILY. eDAILY en URBAN by Lecapitaine, is de perfecte match voor de operationele, duurzaamheids- en bedrijfsvereisten van Petit Forestier ten behoeve van haar klanten.


Over Petit Forestier Group

Petit Forestier, een familiebedrijf dat sinds 1907 zijn expertise op het gebied van gekoelde huurauto's ten dienste stelt van zijn 15.000 professionele en particuliere klanten, biedt een multi-product gekoeld verhuuraanbod - voertuigen, containers, meubels - dat voldoet aan de logistieke behoeften voor opslag en transport op alle schakels in de koelketen.


Petit Forestier combineert de uitmuntendheid van zijn eeuwenoude expertise, zijn technische innovaties, zijn full-service door zijn 4.500 werknemers, met de kracht van zijn uitgebreide verhuurvloot (+ 65.000 koelvoertuigen, + 49.000 gekoelde eenheden, + 4.300 koelcontainers) en zijn internationale netwerk (meer dan 300 agentschappen op 4 continenten en in 22 landen), en ondersteunt zijn klanten in alle productlevenscycli, van hun productie tot de eindconsument.

Truckfan Nieuwsposter

Nog meer Zwitserland nieuws

Datum Onderwerp Reacties
25-08-2022 Zwitserland importeert meer boter 0 reacties
27-07-2022 Zwiterland: één koefamilie, vier generaties en vier honderdtonners 0 reacties
31-05-2022 Zwitserland: melkveehouders willen niet omschakelen 0 reacties
02-05-2022 Zwitserse melkveehouders zetten meeste antibiotica in tegen mastitis 1 reactie
16-03-2022 Zwitserland: gemiddeld bijna 9.200 kg melk 0 reacties
11-03-2022 Nieuwe Tekno modellen week 10 2022 0 reacties
24-02-2022 Kleine hoogwatergolf in grote rivieren 0 reacties
14-02-2022 Save the date: Business Week Europa 0 reacties
17-01-2022 Wetenschap stap dichter bij brandstof maken uit CO2 0 reacties
16-07-2021 Staatsbosbeheer: ‘Uiterwaarden tijdelijk afgesloten vanwege extreme hoeveelheden regen’ 0 reacties
03-02-2021 De waterstand stijgt, maar 'nog niet echt spannend voor de dijken' 0 reacties
27-11-2020 Eerste van 20 elektrische Renaults voor Carlsberg 0 reacties
10-11-2020 Coronanieuws: 'Geen reden om in te grijpen bij nertsenhouderijen' 0 reacties
15-06-2020 Nederland pleit voor meer waterstof in EU 0 reacties
14-03-2020 Tweede hoogwatergolf bereikt grote rivieren 0 reacties
26-02-2020 Soortenrijk grasland verhoogt opslag en efficiënt gebruik van biomassa 0 reacties
31-01-2020 Dierenorganisaties willen verbod op vergassen hanenkuikens 0 reacties