Zwaar Transport

Zwaar Transport agenda

Foto's van zwaar transport

Zwaar Transport nieuws

DAF ontvangt grote order van Asset Alliance Group

18-03-2023 - Asset Alliance Group en DAF komen plaatsing order overeen voor 1.500 nieuwe elektrische en dieseltrucks. De toonaangevende Britse verhuur- en leasemaatschappij van trucks ontvangt de eerste voertuigen dit jaar. De levering omvat minstens 75 volledig elektrische trucks.

De order bestaat uit een mix van Nieuwe Generatie DAF XF en XG trekkers voor langeafstand en zwaar transport. Daarnaast levert DAF volledig elektrische en diesel aangedreven LF en XD trucks voor zowel distributietransport als specifieke toepassingen. De trucks zijn gekocht met volledige DAF Reparatie- en Onderhoudscontracten en zullen worden onderhouden via het DAF-dealernetwerk, met meer dan 130 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

‘Elektrische markt zal zich snel ontwikkelen’
“De order onderstreept de onderlinge betrokkenheid van Asset Alliance Group en DAF. Bovendien onderstreept het de uitstekende relatie die we al vele jaren koesteren en staat het voor onze gezamenlijke inzet op het gebied van het milieu en zero emissions”, aldus Willie Paterson, CEO van Asset Alliance Group.
Marc Mellon, Director of Asset Management van Asset Alliance Group stelt: “Met deze omvangrijke order verzekeren wij ons van een kwalitatief hoog wagenpark enerzijds en een uitstekende dienstverlening anderzijds. Hierdoor kunnen we niet alleen onze bestaande klanten blijven voorzien van uitzonderlijke moderne, zeer zuinige voertuigen, maar kunnen we ook nieuwe klanten aantrekken in de zich snel ontwikkelende markt voor elektrische trucks.”

Nieuwe regelgeving voor afmetingen en gewichten
Russell Patmore, Truck Sales Director bij DAF UK, zegt hierover: “De omvang van de overeenkomst en DAF’s inzet voor zero emission elektrische voertuigen spreekt boekdelen over onze betrouwbare partnerschap met Asset Alliance Group en bouwt voort op jarenlange samenwerking. Als toonaangevende fabrikant van bedrijfsvoertuigen in het Verenigd Koninkrijk zijn wij er trots op om gedurende drie jaar een reeks elektrische en dieselmodellen te leveren voor langeafstands- en distributietoepassingen. Deze trucks maken op unieke wijze gebruik van de nieuwe regelgeving voor gewichten en afmetingen om zowel in elektrische als in dieseluitvoering topprestaties te leveren.”

Elektrische DAF trucks bieden emissievrije actieradius tot 500 kilometer
De New Generation DAF XF, XG en XG+ voertuigen voor langafstand en zwaar transport werden bekroond met ‘International Truck of the Year 2022’, terwijl de New Generation DAF XD voor distributietransport en specifieke toepassingen deze meest prestigieuze erkenning in de truckindustrie kreeg voor 2023.
Afgeleid van de bekroonde nieuwe XF- en XD-serie zijn de nieuwe XD en XF Electric, die in het voorjaar van 2023 in productie zullen gaan. Beide voertuigen zijn uitgerust met ultramoderne PACCAR e-motoren. In combinatie met modulaire accupakketten bieden deze een emissievrije actieradius tot 500 kilometer, wat de leidende positie van DAF op het gebied van milieuvriendelijke transportoplossingen illustreert.
De DAF LF-serie biedt een emissievrije actieradius van zo’n 270 kilometer, waardoor ze de perfecte voertuigen zijn voor stedelijke en regionale distributie. Naast een keuze aan volledig elektrische voertuigen, levert DAF een reeks PACCAR Chargers en biedt het zijn klanten gericht advies en chauffeurstraining op weg naar een duurzame toekomst.

Truckfan Nieuwsposter

Mening | Stop met ‘bullshit jobs’ en gebruik ruimte efficiënter;

06-01-2023 - Dit artikel geeft inzicht in toekomstvisie van de hoge heren van Eindhoven c.q. ons land. Krimp van de ene sector (agro, logistiek) biedt groeiruimte voor de andere (o.a. high tech), met een lagere ecologische footprint en beter verdienmodel voor b.v. Nederland. (zie onder). Ik kan ze wat dat betreft niet eens ongelijk geven maar kom er dan eerlijk voor uit. Dit is overigens veel realistischer dan dat "Tristate city" gedoe.

"quote"
Onderdeel van de voetafdruk van de logistieke sector zijn: veel flex-contracten, lage beloning, lange werktijden, veel arbeidsmigranten, ‘verdozing’ van het landschap, ruimte-extensief, extreem veel transport, luchtvervuiling en wonen op campings in de regio. De voetafdruk van de hightech ziet er geheel anders uit: duurzamer, bèta’s (universitair, hbo, mbo), goede beloning en arbeidsomstandigheden, expat-community, veel passanten, hoogste multiplier, tweedeling, congestie woon- werkverkeer, voordringen op de woningmarkt, stijgende huisvestingskosten. De agro-industrie kenmerkt zich vooral door: toenemend aantal opgehokte dieren, vervuiling van het grondwater, de bodem en de lucht, machtspositie van toeleveranciers /Rabobank / grootwinkelbedrijf, seizoenarbeid, MOE-landers, lage lonen, huisjesmelkers, pensions en campings, zwaar transport. Kortom, de gevolgen van de groei van de economie zijn voor de regio sterk afhankelijk van de groei en krimp van de afzonderlijke sectoren van de economie

nitevd

De eerste DAF XG+ 530 FTM is gebouwd!

27-12-2022 - Wilbert Beers van Truckland stuurde me bijgaande foto’s. Dit is de eerste DAF XG+530 FTM, zeg maar de 8×4 zwaar transport trekker die bij DAF van de band is gelopen, om als demo trekker voor de fabriek te gaan fungeren. Hij is over de weg naar de werkplaats van Truckland Eindhoven gereden en is daar ook vrij voor iedereen te bewonderen. Deze configuratie is al bij de DAF dealer te bestellen. Ik kan niet wachten op de diverse uitvoeringen in klantkleuren die we gaan zien!

Truckfan Nieuwsposter

Nog meer Zwaar Transport nieuws

Datum Onderwerp Reacties
05-12-2022 Dit transportbedrijf stapt over op elektrische vrachtwagens: ‘Straks kom je grote steden niet meer in’ 0 reacties
11-11-2022 4500 euro boete voor niet toegestaan transport 0 reacties
10-08-2022 Ruim 14.600 euro boete voor 96 ton zwaar transport [+foto] 0 reacties
04-08-2022 EUROL NIEUWE HOOFDSPONSOR MAMMOET RALLYSPORT 0 reacties
15-03-2022 Mijnbouwbedrijf Boliden koopt 74 ton zware elektrische Scania truck voor zwaar transport 0 reacties
08-12-2021 [review] Special Trucks en Zwaar Transport 2021 van Rob Dragt 0 reacties
15-10-2019 Transportbedrijf Bolk uit Almelo bouwt mee aan grootste windpark van Europa 0 reacties
14-03-2019 Transport in a new dimension: Rotor blades for state-of-the-art wind turbines 0 reacties
17-01-2019 Te Kloeze-Bruyl koopt Scania V8 zwaar transport trekkers 0 reacties
24-12-2018 Nicolas failliet 0 reacties
24-10-2018 Dikke MAN voor TGX 41.60 GSNED 0 reacties
20-09-2018 Boorplatform verplaatsen in Alaska 0 reacties
05-02-2018 Transporttycoon Piet (72) bedenkt hijskraan van de toekomst 3 reacties
22-11-2017 Vierde Mega Trucks Festival op komst 0 reacties
21-04-2017 Wangen / vouwen van banden 22 reacties
24-12-2016 Zwaar transport John Deere 6250R verlaat de Groenoord show 26 reacties
06-03-2016 Nieuwe tram voor HTM 0 reacties