Vervoer

Foto's van vervoer

Vervoer nieuws

Johan Vollenbroek versus ProRail om de das....

23-03-2023 - Geachte heer Vollenbroek,

Middels deze open brief wil ik u op het volgende wijzen.
Zoals u ongetwijfeld gelezen heeft, is ProRail de laatste dagen veel in het nieuws. Het gaat daarbij om de das, een beschermde diersoort, die zich graag vertoeft in de gecreëerde natuur langs de spoordijken. Op een tweetal trajecten is daarom een versnelde procedure nodig in het kader van artikel 2.7/2.8 van de Wet natuurbescherming. ProRail heeft op het traject Eindhoven Den Bosch het treinverkeer stilgelegd en zet vervangend vervoer in voor de reizigers. In de media verneem ik dat het dagelijks om 50.000 reizigers gaat.

U bent specialist op het gebied van de natuur en zet u in om middels procedures de natuur te beschermen.
ProRail zet op dit moment dagelijks 1000 extra bussen in. Dit is mogelijk in strijd met artikel 2.7 lid 2 van de wet natuurbescherming.
Daarnaast probeert ProRail met een ADC toets omschreven in artikel 2.8 lid 4 van de natuurbeschermingswet het leefgebied van de das te verstoren.

Ik wil u er op wijzen dat in deze laatste paragraaf ProRail in strijd handelt met artikel 2.8 lid 4a. Daarin wordt beschreven dat ProRail geen alternatief heeft. Maar die heeft ze wel en toont dit ook aan omdat zij middels bussen de reiziger vervoert op benoemd traject, overigens ook zonder een Wnb vergunning.

Gaat u als natuurbeschermer iets doen aan deze wantoestanden? U bent namelijk met uw coöperatie ontvankelijk. Of procedeert u alleen op aanwijzing van enkele tweede kamer leden tegen de veehouderij. Of heeft u mogelijk zwijggeld ontvangen in deze zaak?

Ik ben benieuwd wat uw keuze wordt.

Mvg

John Spithoven

John Spithoven

Volvo levert 20 elektrische trucks aan DFDS in Göteborg

20-03-2023 - Volvo Trucks leverde vorige week 20 volledig elektrische zware trucks aan het logistieke bedrijf DFDS in het Zweedse Göteborg. De levering maakt deel uit van een totale bestelling van 125 elektrische trucks die DFDS bij Volvo heeft geplaatst. Een deel van de nieuwe elektrische vloot zal worden ingezet voor het vervoer van goederen van en naar de assemblagefabriek van Volvo Trucks in Göteborg.


DFDS, het grootste scheepvaart- en logistiekbedrijf van Noord-Europa, heeft een van de grootste bestellingen ooit geplaatst voor batterij-elektrische trucks van Volvo - 125 Volvo FM Electric-modellen. Nu beginnen 20 van die trucks aan hun debuut in het commerciële verkeer.


Veertien van de trucks, opgeladen met groene stroom, zullen worden ingezet op transporten van en naar Volvo's fabriek voor zware vrachtwagens net buiten Göteborg. Het initiatief is een belangrijke stap om de duurzaamheidsdoelstelling van Volvo Trucks te bereiken - een 100% fossielvrije toeleveringsketen in 2040. Bovendien bevatten vier van de 20 aan DFDS geleverde trucks fossielvrij staal.


"Wij zijn ervan overtuigd dat wij het goede voorbeeld moeten geven en het gebruik van vrachtwagens zonder uitstoot van uitlaatgassen in onze eigen inkomende goederenstroom is een belangrijk onderdeel van onze strategie om een duurzaam transportsysteem van wereldklasse te creëren. Ik ben er echt trots op dat DFDS een partner is op deze reis," aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks.


De inzet van elektrische trucks zonder uitlaatgassen maakt deel uit van de ambitie van DFDS om in 2050 koolstofneutraal te zijn.


"Het vervangen van onze conventionele, dieseltrucks door alternatieven zoals de Volvo FM Electric truck zal een aanzienlijke impact hebben op onze koolstofuitstoot. Maar deze inspanning vergt veel meer dan een financiële investering. Het is belangrijk om samen te werken met energieleveranciers en marktleiders, zoals Volvo Trucks, om onze klimaatambities waar te maken. De overgang vereist de juiste infrastructuur en samenwerking op verschillende maatschappelijke terreinen. Dat kan niet alleen," zegt Niklas Andersson, Executive Vice President en Hoofd Logistics Division bij DFDS.Sinds Volvo Trucks in 2019 begon met de productie van volledig elektrische trucks, heeft het bedrijf meer dan 4.300 elektrische trucks verkocht in meer dan 38 landen over de hele wereld. Volvo biedt momenteel de breedste productlijn van de industrie met zes elektrische modellen in serieproductie, die tegemoetkomen aan een zeer grote verscheidenheid aan transporten in en tussen steden. Volvo Trucks heeft als wereldwijde doelstelling dat in 2030 50% van alle nieuwe trucks die het verkoopt elektrisch zal zijn.


Over DFDS

DFDS levert veerboot- en logistieke diensten in Europa en Turkije, met een jaarlijkse omzet van DKK 17 miljard. De 8.000 werknemers zijn werkzaam op veerboten, vrachtwagens en kantoren in 20 landen. DFDS, dat in 1866 werd opgericht, heeft zijn hoofdkantoor in Kopenhagen en is genoteerd aan Nasdaq Kopenhagen.

Truckfan Nieuwsposter

Miljarden naar groot onderhoud wegen, bruggen en sluizen

17-03-2023 - Het extra geld voor nieuwe infrastructuur wordt de komende tijd uitgegeven aan groot onderhoud van bruggen, viaducten en wegen. De aanleg van nieuwe wegen of andere infrastructurele projecten ligt grotendeels stil vanwege vooral de stikstofproblemen. Daardoor mag er voorlopig niet extra worden gebouwd.Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat wil het gereserveerde geld niet op de plank laten liggen. Allerlei bruggen en viaducten in Nederland zijn over hun levensduur heen en hebben een flinke opknapbeurt nodig. Door het zwaardere vervoer worden wegen ook zwaarder belast.Last"Reizigers moeten niet meer te pas en te onpas te maken krijgen met grote storingen of bruggen die spontaan kapotgaan", zegt Harbers. Hij wil de bestaande infrastructuur "stabieler" maken, zodat reizigers geen last meer hebben van kapotte bruggen of sluizen.In totaal is er zo'n 5 miljard euro per jaar beschikbaar voor de komende onderhoudsbeurt. Welke nieuwe projecten voorlopig niet doorgaan is nog niet duidelijk. Dat hangt niet alleen samen met de stikstofcrisis, maar ook met de stijgende kosten en een tekort aan personeel. Onderzoek moet uitwijzen wat wel en niet kan.

Nieuwsgrazer

Nog meer Vervoer nieuws

Datum Onderwerp Reacties
13-03-2023 Gevoelig kabinetsadvies: minder vee en meer belasting om klimaatdoelen te halen 57 reacties
08-03-2023 'Boeren zaterdag massaal met de bus naar demonstratie Den Haag' 0 reacties
02-03-2023 Volvo biedt elektrische trucks die geschikt zijn voor de bouwsector 0 reacties
27-02-2023 Derk Jan Eppink (JA21): Waarom het platteland niet langer zwijgt 0 reacties
06-02-2023 Recordjaar voor Volvo Trucks in 2022 - ongekend hoge volumes en toename van marktaandeel in 41 landen 0 reacties
17-01-2023 VDL gaat 193 elektrische bussen bouwen voor vervoerder EBS 1 reactie
20-12-2022 Te koop gevraagd, platte wagen / kar 27 reacties
13-12-2022 Puur Fair 0 reacties
28-11-2022 China’s coronamaatregelen dwingen boeren gewassen te vernietigen 10 reacties
11-10-2022 Van den Bosch neemt deel van activiteiten Gé Simons over 0 reacties
08-10-2022 Nabuurs neemt horecalogistiek over van Swinkels Family Brewers 0 reacties
06-10-2022 Volvo gaat 20 zware elektrische trucks leveren aan Amazon 0 reacties
03-10-2022 Rusland weert vrachtwagens uit de EU 0 reacties
21-09-2022 Nieuw rapport - Hoge druk op de transportsector om over te schakelen op elektrisch vervoer 0 reacties
21-09-2022 Nieuw rapport: Hoge druk op de transportsector om over te schakelen op elektrisch vervoer 0 reacties
13-09-2022 ​EFSA: kalveren vijf weken oud en maximaal acht uur reizen 0 reacties
28-07-2022 Containerterminals lopen helemaal vol: 'Bedrijven hebben groot probleem' 0 reacties