Truckland

Truckland is dealer voor de verkoop, onderhoud en reparatie van trucks en bestelwagens met de merken DAF, Iveco, Fiat, Volkswagen en MAN.

Foto's van truckland

Truckland nieuws

Truckland levert twee elektrische DAF CF huisvuilwagens aan de Gemeente Amsterdam

16-03-2022 - Gemeente Amsterdam heeft twee elektrische DAF CF huisvuilwagens in gebruik genomen. Op maandag 14 maart overhandigde wethouder Jakob Wedemeijer (Reiniging) de sleutels aan chauffeur Karim Majeri en reed mee tijdens de eerste proefrit. De elektrische DAF CF’s gaan in de stadsdelen Noord en Zuidoost rijden om de ondergrondse restafvalcontainers te legen.
Wethouder Jakob Wedemeijer vertelt enthousiast: “We moeten ervoor zorgen dat we ons afval met schonere wagens ophalen. Met deze twee voertuigen gaan we echt uitstootvrij rijden. Een stuk gezonder voor onze medewerkers en de Amsterdammers zelf.”

Karim Majeri is een van de chauffeurs die op de elektrische vuilniswagen gaat rijden: “Heel bijzonder dat zo’n groot voertuig als een vuilniswagen nu ook volledig elektrisch is. En -niet onbelangrijk- hij rijdt als een zonnetje!”.
Namens Truckland overhandigde Harry Elling (Aftersales Directeur van de Truckland Group) de sleutels van de nieuwe DAF CF Electric. “De DAF CF Electric is een innovatieve truck. De vrachtwagen is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen DAF Trucks en VDL Groep. De twee ondernemingen tonen zo hun intensieve samenwerking op het gebied van elektrificatie van bedrijfswagens. De DAF CF FAN heeft een range tot 220km, waardoor dit voertuig probleemloos kan worden ingezet voor huisvuilinzameling in de stad.
Truckland biedt sinds 2008 elektrische bedrijfswagens aan en heeft intussen veel expertise op dit gebied vergaard. “Wij zorgen ervoor dat onze mensen de hoogte zijn van de laatste stand van de techniek en onze panden zijn aangepast voor het onderhoud aan elektrische bestelwagens en trucks. Onder het label Truckland Zero laten we zien zeer innovatief te zijn op het gebied van duurzaamheid.”, vult Harry Elling aan.
Amsterdam wil in 2030 geen schadelijke verkeersuitstoot meer binnen de gemeentegrenzen. Alle weggebruikers moeten dan uitstootvrij rijden. Hier stelt de gemeente dus het goede voorbeeld.
Naast de vuilniswagens zijn voor het reinigen van de stad onder meer elektrische bladblazers, veegmachines, veegvuilmachines en grasmaaiers in gebruik genomen.

Truckfan Nieuwsposter

Truckland Group bundelt krachten met LenGo Automotive Group.

13-07-2020 - Truckland Group, (onderdeel van de Pallieter Group) verstevigt haar positie in Nederland met de overname* van het Nederlandse deel van de LenGo Automotive Group. Met de overname van de Nederlandse LenGo bedrijven werkend onder de namen De Burgh en van Hooft, breidt Truckland haar activiteiten uit in Zuid-Nederland.
Beide dealergroepen richten zich in hoofdzaak op het op maat leveren en onderhouden van vrachtwagens van het merk DAF, bestelwagens van de merken Fiat, Iveco en Maxus en trailers van de merken Renders en Kogel.
De zes vestigingen van de Burgh (Eindhoven, Eindhoven Acht en Son) en van Hooft (Den Bosch, Veghel en Boxtel) worden toegevoegd aan de 10 Nederlandse vestigingen van Truckland (Wognum, Heerhugowaard, Velsen, Zaandam, Amsterdam, Almere, Schiphol, Rotterdam Noord, Rotterdam Zuid en Tilburg). Naast deze 10 Nederlandse bedrijven heeft Truckland nog vestigingen in België (Beerse) en Spanje (Valdemoro en Alcala de Henares). Door deze samenwerking wordt een bedrijf gevormd met circa 280 miljoen euro omzet en circa 650 medewerkers.
Marco Lennards, CEO LenGo Automotive Group: ”Door deze overname wordt een stabiele basis gecreëerd, die langdurig de continuïteit van een Truckbedrijf kan borgen. Truckland, een bedrijf met de rijke historie en roots in Eindhoven was een logische partij om mee samen te werken voor de toekomst”.
Eric Theuws, CEO Truckland: “Middels deze overname breiden we ons werkgebied in Nederland uit met een van de belangrijkste Nederlandse marktgebieden. Dit is tevens de thuisbasis van onze hoofdleverancier DAF. Groei is geen doel op zich, maar een middel om onze lange termijn doelstellingen te verwezenlijken. De vraag naar verschillende mobiliteitsoplossingen neemt toe, evenals de behoeften van onze klanten. Verregaande professionalisering vereist schaalgrootte, die we met deze samenwerking verder hebben geborgd”.

De overname past binnen de Missie en Visie van Truckland Group waar professionalisering en het bieden van totaaloplossingen voor haar klanten het hoofddoel zijn, in een markt die vraagt om intensief getrainde en gemotiveerde medewerkers.

(*onder voorbehoud goedkeuring ACM).

Truckfan Nieuwsposter

[video] Eerste Nederlandse Tatra 8×6 voor Pronk-Belkom

28-07-2019 -

Originele beschrijving

Hans Pronk van Pronk-Belkom was op de TKD in 2018 de eerste die een order tekende voor een Tatra via Truckland bij Tatra Nederland. En het resultaat mag er zijn! Deze Tatra Phoenix PR4343 heeft een GVW van 43 ton. Bij de intocht van het Truckstar Festival was de truck te bewonderen, daar zijn dit filmpje en deze foto’s dan ook gemaakt.

Alex Miedema

Nog meer Truckland nieuws

Datum Onderwerp Reacties
04-04-2019 Drie dikke FAK-DAFs voor Van Groningen 0 reacties
28-01-2019 VIDEO – Simon Loos rijdt ook met elektrische DAF CF 0 reacties
21-11-2018 7 DAF XF 530 6x2 bakwagens voor Nijssen in Nieuw-Vennep 0 reacties
17-10-2018 Vijf nieuwe DAF XF530 bakwagens voor Kaate Transport 0 reacties
31-08-2018 Drie nieuwe DAF NEW XF voor RIWAL 0 reacties
11-05-2018 Eerste 100% elektrische vuilniswagen Gemeente Amsterdam gepresenteerd 0 reacties
14-02-2018 Van Zaal Transport breidt wagenpark uit 0 reacties
24-10-2017 Unieke DAF XF met TraXon transmissie voor Nieuwland 0 reacties
12-08-2017 Nieuwe GINAF voor nieuw Leeuwarder bedrijf 0 reacties
24-05-2017 Truckland officieel dealer van Tatra 0 reacties
23-05-2017 Truckland breidt dealerschap officieel uit met TATRA 0 reacties
25-02-2017 DAF CF 8x2 met Hiab kraan voor Houniet 0 reacties
12-01-2017 Tatra bij Truckland 0 reacties
29-11-2016 10e Ginaf E2114 DuraTruck voor Hulshoff 0 reacties
23-11-2015 6 nieuwe DAF XF trekkers voor J.W.J. Rumping 0 reacties
17-11-2015 85e DAF voor A.Beets Wijdewormer 0 reacties
10-11-2015 Truckland levert compacte Euro 6 DAF CF 370 combi-kolkenzuiger aan P.C. van der Wiel 0 reacties