Sleutelen

Sleutelen agenda

Trekker Sleutel Event

Foto's van sleutelen

Sleutelen nieuws

Ford 4000 - Hydrauliek probleem , hefinrichting werkt met moeite

10-07-2024 - Beste leden,
heb namelijk een probleem met de hydrauliek , ik moet namelijk vol gas geven eer de hefinrichting naar omhoog gaat , en als ze omhoog is zakt ze toch tamelijk weer naar beneden.
ik dacht aan hydrauliekfilter vuil , pomp stuk , dichtingen lek , maar eer ik er begin aan te sleutelen had ik graag eventueel wat meer geweten wat er eventueel stuk kan zijn dat ik weet waar ik aan begin , alvast dank

patje1967

Vader Jack en dochter Renate zijn verslaafd aan trekkertrek: 'Geeft kick'

14-06-2024 - €Gas op die krukas!” Terwijl de motor ronkt en de rook uit hun blauwe tractor opstijgt, treffen Renate van Riet (31) en haar vader Jack (61) uit Made de laatste voorbereidingen voor de grootste trekkertrek van Europa. Een passie die al 31 jaar in de familie zit.

“We zijn verslaafd aan tractorpulling”, vertelt Jack, terwijl hij tegen zijn Blue Hazard leunt. Hij neemt al sinds de eerste editie deel aan de trekkertrekwedstrijd tijdens het Made’s Powerweekend, dat van vrijdag tot en met zondag gehouden wordt. Als loonwerker ging de nu 61-jarige Jack al bij trekkertrekwedstrijden kijken. “Ik dacht gelijk: dit is wel heel gaaf!” Toen hij een tractor van iemand kon overkopen, ging het balletje snel rollen. En inmiddels rijdt hij al 31 jaar mee tijdens het Made’s Powerweekend.

“Hij is aangestoken door het virus”, lacht dochter Renate. “Als je dat eenmaal hebt, kom je er nooit meer vanaf.” Doordat ze haar vader in de zomer vaak zag sleutelen aan de tractor, werd ook zij nieuwsgierig. “Dat is gaan groeien en op een gegeven moment werd het een droom: zou ik ook een keer mogen gaan rijden?” Een droom die op haar achttiende uitkwam.

Het virus is inmiddels overgeslagen op een groot deel van de familie Van Riet. Met zijn twaalven vormen ze het Blue Hazard-team. “Het is voor ons echt een familie-uitje”, zegt Renate. “Deze passie is een rode draad binnen de familie, maar vooral een gezellig samenzijn met heel veel lol.”De familie houdt zich als hobby bezig met tractorpulling. “Het is een hele kostbare sport”, vertelt Renate, die overdag als diëtist werkt. Dat komt doordat veel materiaal op maat wordt gemaakt, vaak niet in Nederland. “Je hoopt dat je een redelijk schadevrij seizoen rijdt. Dan heb je het over heel andere bedragen, dan wanneer je bijvoorbeeld een motor om zeep helpt. Dan loopt het over de tienduizenden euro’s heen.”

Onderhoud aan hun blauwe tractor is daarom heel belangrijk. “We zijn deze week drie avonden bezig geweest en dat is voor ons heel acceptabel.” Dat was vorig jaar namelijk wel anders. “Op de vrijdagmiddag van het Made’s Powerweekend was het nog billenknijpen: gaat het lukken? Er moest zelfs nog iemand op en neer naar Denemarken om de laatste materialen te halen.”
Omdat Renate zwanger is, kruipt haar vader Jack dit weekend weer achter het stuur. Tijdens het Made’s Powerweekend zijn er zestig wedstrijdklassen met meer dan vijfhonderd deelnemers. Het Blue Hazard-team neemt zaterdag deel aan de prostock-klasse, met in totaal twaalf deelnemers. In deze klasse rijden tractoren met dieselmotor en één turbo. Ook hebben de tractoren geen toerenlimiet.

“Dat geeft een kick, hoor”, zegt Jack met een brede grijns op zijn gezicht. “Ik vergelijk het met het opstijgen van een vliegtuig. Je bent op toptoeren, gaat zitten en achterover hangen en je bent weg.”Hij en Renate zijn er trots op dat de grootste trekkertrek van Europa in hun woonplaats Made plaatsvindt. “Vooral omdat we dat hebben zien ontstaan in de loop der jaren. We zijn echt kind aan huis.”

Nieuwsgrazer

Alarm oliedruk transmissie renault 540 rx ares

19-05-2024 - Hallo iedereen,

Een paar dagen geleden, direct NA het inschakelen van de PTO voor een schijvenmaaier aan te drijven (achteraan) heeft onze renault 540 rx ares het voor bekeken gehouden.

Wat lukt niet meer:

- vooruit of achteruit rijden
- PTO gaat niet meer
- stuurbekrachtiging werkt niet

wat hebben we wel:

- alarm oliedruk transmissie
- sporadisch alarm olietemperatuur transmissie (ook bij koud staan)
- vaak alarm onderspanning batterij

wat ging kort na het voorval nog wel:

- een half metertje vooruit of achteruit rijden, hoe meer gas je gaf, hoe trager hij reed, tot hij stil stond (we spreken over 1 km/h)
- de achterbrug (hefarmen) gingen nog op en neer, nu niet meer.

wat hebben we gecontroleerd:

-olieniveau is perfect (en propere olie)
- olie filters zijn gecontroleerd , zien er beiden goed uit (niet ingeklapt en niet verzadigd)
- zekeringen doorgemeten , allen ok.

nu heb ik zelf geen ervaring met Renault (wel met Fiat tractoren) dus wou ik hier even jullie mening vragen wat hier aan de oorzaak zou kunnen zijn vooraleer ik begin te sleutelen.
wat kan er hier aan de oorzaak liggen?
de transmissie hydrauliek pomp? de koppeling? andere mogelijkheden.

mijn beste gok is de hydraulische pomp die het begeven heeft, nu dit is een interne denk ik, weet iemand waar deze het best toegankelijk is? En iemand een guide line voor
1/ zeker te zijn dat het de pomp is en
2/ een guide line hoe best de pomp te vervangen.

Alvast bedankt voor jullie mening!

vriendelijke Groet

Tim

leboisclairet2023

Nog meer Sleutelen nieuws

Datum Onderwerp Reacties
22-04-2024 ‘Voorlopig gaat Fed rente echt niet verlagen’ 0 reacties
03-04-2024 Een controversieel idee komt steeds dichterbij: sleutelen aan de atmosfeer om klimaatverandering te stoppen 0 reacties
24-02-2024 Documentatie versnellingsbak MF 3060 4 reacties
16-02-2024 Aftakas van een MF 3060 valt af en toe uit. Lagedruk te laag. Druk instelbaar? 43 reacties
06-02-2024 Rusland duikt onder de prijs op tarwemarkt 0 reacties
05-01-2024 Waarom Risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) voor de agrarische en groene sector? 0 reacties
09-08-2023 BBB-premierskandidaat wacht tot programma en kieslijst rond zijn: ‘Pas ja of nee bij totaalplaatje’ 5 reacties
20-07-2023 Welk gereedschap heb je, zo wie zo, nodig voor de Deutz 5006 7 reacties
07-06-2023 Kubota KX91-2 - Welke versie v1505 motor? 0 reacties
02-06-2023 Kubota mini traktor geen power 0 reacties
23-04-2023 Duuuurt lang! 0 reacties
17-03-2023 Hydrauliek olie in carter 20 reacties
13-02-2023 Fotogalerij: de trucks zijn weer terug! 0 reacties
04-02-2023 Gepatenteerd voedsel - willen we dat? 0 reacties
20-01-2023 Hoe kan ik makkelijk accu opladen Fendt 816 of starten met startkabels? 22 reacties
01-12-2022 Deutz F1L712 - Slijt onderdelen en gloeispiraal 5 reacties
30-11-2022 Fendt 108 LS - Afdichting tussen het blok en de motoroliepomp 3 reacties