Roodbontfokker

Roodbontfokker nieuws

Omgang met koeien en stieren oorzaak van veel ongevallen en incidenten

28-05-2022 - Elk jaar is het wel een keer in het nieuws, een dodelijk ongeval met een stier of een koe. In de periode 2013-2020 gaat het totaal om zeven dodelijke ongevallen (in vijf gevallen een stier). Het betrof met name de ondernemer zelf maar vaak ook een gezinslid.
Ernstige ongevallen halen de krant, maar minder ernstige ongevallen lezen we niet terug. Uit de praktijk weten we dat ongevallen met koeien en stieren regelmatig voorkomen, maar hoe vaak is onbekend. Dit was reden te onderzoeken hoe de praktijk eruit ziet, welke oorzaken er aan te wijzen zijn en nog belangrijker, hoe we ongevallen kunnen voorkomen. In dit artikel beschrijven we de resultaten van een verkennend onderzoek onder meer dan honderd rundveehouders en sluiten we af met tips om ongevallen met koeien en stieren te voorkomen.

Nieuwsgrazer

Familie Albring roodbontfokker van het jaar

27-05-2022 - Familie Albring uit Drouwenermond is vrijdag gehuldigd als roodbontfokker van het jaar. Het melkveebedrijf dankt de titel aan het feit dat het de laatste jaren veel voor de Nederlandse en internationale fokkerij heeft betekend.

Nieuwsgrazer