Problemen

Problemen nieuws

15.000 Nederlandse boeren en tuinders helpen Nederland aan water

16-06-2021 - Het weer in Nederland lijkt steeds grilliger te worden. Daar waar we jarenlang te maken hebben gehad met droogte is het nu erg wisselend. Zo heeft het dit jaar in mei veel geregend en is het nu alweer een periode droog. Deze extreme afwisseling brengt problemen voor de grondwaterstand met zich mee.…

Nieuwsgrazer

VN waarschuwt: vergeet diersoorten niet bij aanpak klimaatverandering

11-06-2021 - De klimaatcrisis en het verlies van diersoorten moeten tegelijk aangepakt worden. Dat zeggen wetenschappers van de Verenigde Naties.
Ze zijn bang dat sommige maatregelen tegen de opwarming van de aarde ten koste gaat van bepaalde diersoorten. Bepaalde klimaatmaatregelen kunnen het uitsterven van planten en dieren versnellen. Uit een gezamenlijke studie van verschillende wetenschappelijke instanties van de VN, die donderdag verscheen, blijkt dat beide problemen tegelijk getackeld kunnen worden.
Maatregelen als de uitbreiding van bio-energiegewassen die worden geteeld om energie uit te winnen, zoals maïs, of pogingen om koolstofdioxide uit de lucht te halen en in de grond op te slaan, zouden zoveel land gebruiken - twee keer zo veel als India - dat de impact "redelijk catastrofaal is voor de biodiversiteit".
Lange tijd is er naar ieder probleem apart gekeken. Voor zowel klimaatverandering als biodiversiteit zijn andere overheidsinstanties verantwoordelijk. Toch zijn de problemen met elkaar verweven en zijn ze uiteindelijk nadelig voor de mens, concluderen de wetenschappers.
Oplossingen
Er zijn veel maatregelen die beide problemen tegelijk kunnen aanpakken, aldus het rapport. "Het beschermen en herstellen van koolstofrijke ecosystemen", zoals tropische bossen en veengebieden, zou hoge prioriteit moeten krijgen, zegt co-auteur Pete Smith, een plant- en bodemwetenschapper aan de Universiteit van Aberdeen.
Overigens is het zo dat sommige klimaatoplossingen het verlies van diersoorten als gevolg kunnen hebben, maar andersom is dat niet het geval; inspanningen om het uitsterven van diersoorten tegen te gaan, zullen het klimaat niet schaden.

Nieuwsgrazer

Kuhn Maaier - Problemen aftakas GMD 802F

06-06-2021 - Allen,

Ik heb een bijzonder probleem waar ik maar geen oorzaak voor kan vinden.

Sinds aanschaf van onze Kuhn GMD 802F frontmaaier blijf ik problemen houden met de tussenas tussen maaier en trekker. Eens in de zoveel tijd komt er op volle toeren zoveel spanning op de tussenas dat de maaier niet meer volledig zakt. Zet ik de PTO uit, dan zakt deze wel normaal en schuift deze super.

Eerste keer dus de tussenas uit elkaar gehaald, blijkt dat de hoge kant van de citroenbuis flink heeft lopen vreten. Betreft maar 1 van de 2 aangedreven contactvlakken. In eerste instantie er vanuit gegaan dat de tussenas misschien te kort was geweest. Dus de lengte maar gemaximaliseerd met nieuwe buizen.

Na 1-1.5 seizoen opnieuw het zelfde probleem. Zonder belasting kun je de as zonder moeite inschuiven, maar onder belasting gaat ie weer niet soepel. Opnieuw de buizen geïnspecteerd, zelfde probleem, dus opnieuw vervangen voor de eerste snede. Opnieuw, net als de voorgaande keren de buis flink ingevet.

Nadat we klaar waren met de eerste snede de buizen uit voorzorg geïnspecteerd, opnieuw zijn er al weer lichte sporen te zien. Opnieuw maar aan één zijde van de buis. Kuhn dealer geeft aan dat de aftakas de juiste is voor deze machine (zwaarste type citroenbuis)en kent deze problemen niet bij andere vergelijkbare machines.

Graag wil ik dit probleem definitief uit de wereld hebben, voor er een tandwielkast sneuvelt onder de krachten die er op komen. De oudere generatie thuis let namelijk niet altijd even scherp op. Ik heb echter geen idee wat het nog kan zijn.

Alvast bedankt voor jullie feedback!

Fendt-Farmer-Vario

Nog meer Problemen nieuws

Datum Onderwerp Reacties
27-05-2021 Boeren zijn de regen beu: 'Het gras moet van het land' 146 reacties
22-05-2021 Paardenhouders wapenen zich tegen wolf: maatregelen hard nodig 0 reacties
12-05-2021 Boeren melden problemen met zonnepanelen 0 reacties
12-05-2021 Kennisontwikkeling van boeren in digitale farmer field school 0 reacties
12-04-2021 Blaast wiekloze windmolen weerstand weg? ‘Dit is de toekomst’ (al denkt niet iedereen er zo over...) 0 reacties
08-04-2021 Werkgevers en boeren willen snel einde bestuurlijke impasse 0 reacties
23-03-2021 Drugslab in boerderij: Kim L. ving er 6000 euro huur per week voor, en zo financierde hij zijn cokeverslaving 0 reacties
05-03-2021 ‘Funderingsschade dreigt voor 1 miljoen huizen’ 0 reacties
05-03-2021 Geef boeren meer verantwoordelijkheid 0 reacties
04-03-2021 Tranen in de rechtbank: boer uit Manderveen opnieuw voor de rechter voor gesjoemel met kippen 0 reacties
03-03-2021 Problemen FrieslandCampina: 400 Limburgse boeren getroffen 8 reacties
28-02-2021 De 'blockchainkippenboerderij': techreuzen storten zich op platteland China 0 reacties
17-02-2021 Boeren in bevingsgebied krijgen 19 miljoen euro voor schade: 'Dat geld moet je zien als smeerolie, om de boel vlot te trekken. Je hebt meer nodig, dat 0 reacties
09-02-2021 "Rozen kopen met schoon geweten bijna niet mogelijk" 0 reacties
04-02-2021 ‘Als vogelgriep muteert, wordt dat een groter probleem dan corona’ 0 reacties
03-02-2021 De waterstand stijgt, maar 'nog niet echt spannend voor de dijken' 0 reacties
02-02-2021 Grote terugroepactie Tesla door problemen met touchscreen 0 reacties