Ongeluk

Foto's van ongeluk

Ongeluk nieuws

Varkens ontsnappen uit gekantelde aanhanger op N33

27-08-2020 - ANDEREN - Op de N33 tussen knooppunt Gieten en Anderen lopen tientallen varkens op de weg. De varkens ontsnapten uit een gekantelde aanhanger van een vrachtwagen. Een onbekend aantal varkens heeft het ongeval niet overleefde me...Lees meer

Op de N33 is een aanhanger van een veetransportwagen gekanteld, waardoor varkens konden ontsnappen en de benen wisten te nemen. Ook stierven er aan aantal varkens door het ongeluk, dat tussen Gieten en Rolde plaatsvond. Daardoor is de hele weg aan beide kanten afgesloten.

De aanhanger van een veewagen met varkens is donderdagochtend gekanteld op de N33 tussen Gieten en Rolde. Hierdoor belandden meerdere varkens op de autoweg.

De N33 tussen Veendam en Assen is deels afgesloten vanwege een gekantelde veewagen met varkens bij Rolde. De weg is daardoor dicht tussen Gieten en Rolde.

Nieuwsgrazer

Wisselvallige juli eindigt bloedheet: 'Hitterecord van 1995 gaat er keihard aan'

31-07-2020 - Het wordt deze vrijdag flink zweten. "Het wordt recordwarm", vertelt Wilfred Janssen van Weerplaza. "En dat allemaal bij veel zonneschijn en een matige zuidoosten wind."
Het huidige Brabantse hitterecord op 31 juli dateert uit 1995. Toen werd het in Volkel 33,7 graden. "Ik denk dat het deze dag op de warmste plaatsen in de provincie zelfs 35 graden wordt", vertelt Janssen. "Het hitterecord wordt dus niet een béétje verbroken, maar gaat er keihard aan."
Grote temperatuursverschillenOok vrijdagavond blijft het volgens de weerman van Weerplaza nog lang warm. "Mensen die houden van barbecue, kunnen nog lang van de warmte genieten. In de loop van de avond neemt vanuit het zuidwesten wel de bewolking wel toe, maar dat mag de pret niet drukken."
Uit die bewolking kan lokaal een regen- of onweersbui ontstaan. In de loop van de nacht draait de wind door die lokale regen- en onweersbuien naar het westen. Dan stroomt koele lucht Brabant binnen. "Daardoor krijgen we zaterdag grote temperatuursverschillen binnen de provincie", vertelt Janssen. "In het westen denk ik dat de temperatuur zaterdag blijft steken op 26 graden, terwijl het in de regio Eindhoven nog tropisch warm kan worden met 30 of 31 graden."
Pittige regen- en onweersbuienDie grens van hete en koele lucht pal boven Brabant levert links en rechts een aantal pittige regen- en onweersbuien op. Die verdrijven de hete lucht. "Zondag wordt het vervolgens een heel stuk koeler. Dan is het op de warmste plaatsen in Brabant 23 graden. Met regelmatig zon, maar lokaal ook een enkel buitje."
Vanwege het zomerse weer wordt er vrijdag drukte verwacht op de wegen en bij veel plassen en stranden. Daarom zijn bijvoorbeeld bij de Galderse Meren in Breda al maatregelen genomen. Mensen uit Belgische provincie Antwerpen, waar het aantal coronabesmettingen de afgelopen tijd flink is toegenomen, zijn daar niet welkom.
Rijkswaterstaat verwacht vanwege het warme weer ook drukte op de weg, vanwege vakantie- en recreatieverkeer.

Rijkswaterstaat werkt vanwege de hoge temperaturen volgens een hitteprotocol. Dit heeft effect op de maatregelen die worden getroffen na een pechgeval of ongeluk. "De veiligheid van weggebruikers staat altijd centraal", legt een woordvoerder uit. "Als het hitteprotocol van kracht is, sturen wij direct een bergingsbedrijf om een gestrand voertuig van de snelweg te halen. Hiermee voorkomen we dat mensen lange tijd komen stil te staan in de hitte. Ook gestrande automobilisten die veilig staan, verplaatsen we naar een locatie met voorziening zoals een benzinestation of verzorgingsplaats. Het hitteprotocol geldt tot acht uur 's avonds.
LEES OOK: Mensen uit provincie Antwerpen niet welkom bij Galderse Meren

Nieuwsgrazer

Oeps, weer een natuurgebied weg: wat gaat er mis bij maaiblunders?

28-07-2020 - Deze maand werd het leefgebied van het donker pimpernelblauwtje, een bedreigde vlindersoort, per ongeluk weggemaaid. Het is niet de eerste keer dat het misgaat. Toch hoeft ecologisch maaibeheer niet ingewikkeld te zijn, zegt Anthonie Stip van de Vlinderstichting. "Met ecologische kennis en goede afspraken valt er een wereld te winnen."

Nieuwsgrazer

Nog meer Ongeluk nieuws

Datum Onderwerp Reacties
23-05-2020 Wolvenexpert drukt boeren op het hart schapen te beschermen en 'ze niet aan te bieden als snacks' 0 reacties
13-05-2020 Mogelijk deel van Chinese raket stort op kaasmakerij in Ivoorkust 0 reacties
18-02-2020 Ongeval op A58: vrachtwagenchauffeur aangehouden en twee personen ter controle naar ziekenhuis 0 reacties
24-01-2020 Ongeluk op wijngaard VS: 250.000 flessen rode wijn in rivier 0 reacties
11-01-2020 Jongen (17) uit Harbrinkhoek om het leven gekomen bij trekkerongeval in Reutum 5 reacties
17-12-2019 N344 bij Bathmen dicht door ongeluk met drie auto's en tractor 0 reacties
26-11-2019 Auto met graafmachine rijdt etalage drogist Amsterdam binnen 0 reacties
09-11-2019 Veewagen klapt om in Veenendaal: de vier koeien overleven het ongeluk 0 reacties
06-11-2019 Kraanmachinist overleden bij bedrijfsongeluk in Heerenveen 2 reacties
16-10-2019 Motoragent per ongeluk geraakt door tractor 0 reacties
28-09-2019 Hulpdiensten beducht voor ongelukken met elektrische auto's 0 reacties
26-09-2019 Door Brabants beleid raken we onze boeren kwijt 0 reacties
23-09-2019 Jager schiet per ongeluk eigen vader dood in Italië 0 reacties
12-09-2019 Friese kerngebieden natuurbeheer per ongeluk buiten POP-regeling 0 reacties
06-08-2019 Ernstig ongeluk op boerenerf in Zoutelande, slachtoffer met traumaheli weggebracht 0 reacties
30-07-2019 Twee koeien overleden bij ongeluk met vrachtwagentje in Bern 0 reacties
02-06-2019 Slachtoffer tractorongeval was 80-jarige vrouw 0 reacties