Laadstation

Foto's van laadstation

Laadstation nieuws

Tweede laadstation voor elektrische vrachtwagens operationeel in de haven van Gteborg

16-11-2023 - GÖTEBORG - De laadinfrastructuur voor vrachtwagens blijft zich ontwikkelen in de haven van Göteborg. Door een samenwerking tussen Göteborg Energi en de havenautoriteit van Göteborg zijn er nu extra laad...Lees meer

Nieuwsgrazer

Feestelijke opening van laadplein voor elektrische trucks in Zwolle

23-10-2023 - Met een druk op de knop opende de burgemeester van Zwolle, Peter Snijders, samen met Adwin Verhoeks (CEO Tielbeke) en Erik Schiphorst (CEO Nijhof Wassink Group) op 20 oktober het openbare laadplein voor elektrische vrachtwagens en bedrijfswagens in Zwolle. Het is een van de eerste openbare laadstations voor trucks in Noordoost-Nederland. Het laadplein werd onlangs bekroond met een TVM Award in de categorie Innovatie.


Als voorlopers in het verduurzamen van de logistieke sector hebben logistiek dienstverlener Tielbeke en Volvo Trucks- en Renault Trucks-dealerbedrijf Nijwa gezamenlijk een laadstation voor elektrische bedrijfs- en vrachtwagens gerealiseerd in Zwolle. Beide Overijsselse familiebedrijven zijn bekende spelers in de Nederlandse logistieke branche. Met vestigingen in meerdere plaatsen komen beide bedrijven samen aan de Botterweg in Zwolle. Tielbeke heeft hier haar stadshub. Vanuit deze stadshub levert Tielbeke voor diverse klanten producten af bij bedrijven en particulieren in Zwolle en omgeving. De voertuigen die vanuit deze stadshub worden ingezet, zullen op korte termijn elektrisch worden. Ook bij de naastgelegen vestiging van Nijwa Zwolle worden steeds meer elektrische Volvo-trucks en Renault-trucks en bedrijfswagens verkocht en onderhouden.


Publieke laadvoorziening voor elektrische trucks en bedrijfsbussen

Het openbare laadplein met 300 kW laders voor elektrische trucks en bedrijfsbussen ligt aan de Botterweg (industrieterrein Voorst), vlakbij de A28. Daarnaast staan op het naastgelegen terrein van Tielbeke en bij Nijwa ook diverse laadpalen voor eigen elektrische vrachtwagens en bedrijfsbussen.

Truckfan Nieuwsposter

Doorbraak voor snel opladen van elektrische trucks: Volvo Trucks introduceert snellaadnetwerk

10-10-2023 - In Zweden wordt een nationaal netwerk van openbare snelladers voor zware elektrische vrachtwagens geopend. Het laadnetwerk wordt gevoed door hernieuwbare energie. Een nieuwe service van Volvo Trucks maakt het voor transportbedrijven makkelijk om de laadstations te vinden en er toegang toe te krijgen.


Een netwerk voor het snel kunnen opladen van elektrische vrachtwagens is een belangrijk onderdeel van de overgang naar duurzamer zwaar transport. In Zweden zijn er in totaal zo'n 130 laadstations gepland voor 2023 en 2024. De stations worden geëxploiteerd door verschillende bedrijven en Volvo Trucks is een van de betrokken partners.


Laadstations vinden en gebruiken

Volvo Trucks introduceert nu een nieuwe service waarmee transporteurs laadstations kunnen vinden en gebruiken. De service wordt eerst aangeboden in Zweden*, daarna volgen andere markten in Europa en andere delen van de wereld.


"Dit is een echte doorbraak voor de elektrificatie van zwaar transport. Onze klanten krijgen toegang tot openbare snelladers in heel Zweden, waardoor elektrisch rijden gemakkelijker wordt dan ooit," zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks.


Alle laadstations voor zware elektrische bedrijfsvoertuigen

De nieuwe service staat open voor alle vrachtwagenmerken en toont alle laadstations die geschikt zijn voor zware bedrijfsvoertuigen, ongeacht wie ze exploiteert. De gebruiker kan voor het opladen betalen via het nieuwe platform en in de nabije toekomst zal het ook mogelijk zijn om oplaadtijd te reserveren.


"Klanten krijgen betrouwbare informatie over waar laadstations voor zware elektrische vrachtwagens te vinden zijn en ze kunnen er zeker van zijn dat ze een eerlijke marktprijs betalen, zonder verborgen kosten. Met de mogelijkheid om de route op een goede manier vooruit te plannen met een minimum aan administratie, ben ik ervan overtuigd dat dit een belangrijke stap is om elektrische vrachtwagens nog populairder te maken bij fleetowners," zegt Roger Alm.


Volvo Trucks werkt nauw samen met laadpaalbeheerders over de hele wereld om het laadnetwerk en de service zo naadloos en snel mogelijk uit te breiden.


Samen werken aan uitbreiden laadinfrastructuur

Volvo Trucks, onderdeel van Volvo Group, bouwt ook laadinfrastructuur via Milence, een joint venture met Daimler Truck en de Traton Group. De samenwerking zal resulteren in de installatie en exploitatie van ten minste 1.700 krachtige groene oplaadpunten op en nabij snelwegen en logistieke knooppunten in heel Europa. De infrastructuur zal oplaadmogelijkheden bieden voor alle zware batterij-elektrische voertuigen, ongeacht het merk.


Zo werkt de laadservice van Volvo Trucks:


De laadservice maakt deel uit van Volvo Connect, de interface van Volvo Trucks voor digitale services.
De laadpunten zijn te vinden en te betalen via Volvo Connect en een mobiele app. Een digitale kaart toont de laadstations en of ze beschikbaar zijn. In de nabije toekomst wordt het ook mogelijk om oplaadtijd te reserveren.
Bij aankomst bij een laadstation wordt een kaart of mobiele app gebruikt voor identificatie en om het opladen te starten.
Gebruikers ontvangen één geconsolideerde factuur.

* De laadservice van Volvo zal in de eerste fase toegang bieden tot 29 laadstations die worden beheerd door OKQ8. Deze laadpunten worden gevoed met groene stroom.

Truckfan Nieuwsposter

Nog meer Laadstation nieuws

Datum Onderwerp Reacties
06-07-2023 Zwolle krijgt als eerste een publiek laadstation voor elektrische trucks 0 reacties
28-03-2023 Goed nieuws voor stekkerauto’s: laadpalen langs alle Europese wegen 0 reacties
10-01-2023 Fastned bouwt uitstootarme snellader 0 reacties
15-11-2022 Audi onthult eigen laadpaal 0 reacties
25-05-2022 ‘100 openbare laadstations voor e-trucks nodig in Nederland’ 0 reacties
29-04-2022 Hoe kun je bij Tesla Superchargers laden met andere auto's? 2 reacties
01-10-2021 ABB laadstation de snelste: volle auto in 15 minuten met 360 kW laadvermogen 0 reacties
13-08-2021 Waarom worden laadpalen bij de snelweg nauwelijks gebruikt? 1 reactie
11-02-2020 Amsterdamse startup Chargetrip haalt late-seed investering op om wereldwijde EV adoptie te versnellen 0 reacties