Iveco Stralis

Foto's van iveco stralis

Iveco Stralis nieuws

IVECO S-WAY 480 voor Zweedse Pellets

17-05-2022 - Zweedse Pellets uit Dokkum, onderdeel van Drowa, heeft een IVECO S-WAY 480 6x2 motorwagen in gebruik genomen. De bijzonder compleet uitgeruste IVECO S-WAY wordt ingezet voor de distributie van Zweedse pellets door heel Nederland.

Drowa Isolatie is het bedrijf van Kees de Vries uit Dokkum. Voor het transport van isolatiechips voor vloerisolatie heeft dit bedrijf inmiddels 4 combinaties, waarvan 3 als LZV. Onder Drowa valt ook Zweedse Pellets BV, een bedrijf dat pellets importeert uit Zweden voor verbranding in pelletkachels. Pellets zijn ronde brokjes geperst zaagsel waarmee een uitstekend rendement kan worden gehaald bij verbranding. Voor het transport van de zware pellets werd de nieuwe IVECO S-WAY aangeschaft. ,,Omdat pellets veel zwaarder zijn hebben we gekozen voor een standaard 18,75 meter lange combinatie met een schamel aanhangwagen van Krone. Overigens is de hele opbouw ook geschikt gemaakt voor het vervoer van isolatie materiaal. Dat blazen we los in de auto, waarna we bij de klanten de isolatievlokken onder de vloer spuiten. Om die reden is deze S-WAY ook LZV gekeurd waardoor we hem ook daarvoor kunnen inzetten met twee middenas aanhangwagens. Daarvoor heb ik ook een set witte Drowa zeilen besteld, waardoor de truck dan past bij de aanhangwagens. Hierdoor is deze combinatie multifunctioneel inzetbaar binnen onze twee bedrijven'' aldus Rudmer de Vries.


Zes tons laadklep
De, volledig luchtgeveerde IVECO is voorzien van een extra laag chassis waardoor de laadbak inwendig drie meter hoog is. De opbouw, van het Duitse H&W Nutzfahrzeug Technik uit Vreden, is af fabriek voorzien van de fraaie RVS kisten en een zes tons achtervouwende D'Hollandia laadklep. Speciaal voor die laadklep werd het chassis versterkt en werden er hydraulische steunpoten aangebracht. Rudmer de Vries: ,,De klanten voor de pellets zijn soms particulieren en met onze compacte 4x4 heftruck kunnen we door de smalste steegjes de pallets afleveren. Die heftruck vervoeren we in de laadbak, en om die te kunnen laden hadden we die zware laadklep nodig. Een kooi-aap is voor ons niet handig, want die is altijd veel breder waardoor je er niet mee uit de voeten kunt bij particulieren klanten.


Bijzonder compleet
In de vloot van Drowa rijdt één IVECO Stralis, een truck waarmee uitstekende ervaringen zijn opgedaan. ,,Niet alleen de truck, ook dealer Cornelis Bedrijfsauto's in Leeuwarden bevalt ons goed. Daarbij komt dat ook chauffeur Hendrik Smit zijn voorkeur uitsprak voor de nieuwe S-WAY. We hebben de truck voorzien van alle mogelijke opties, zoals een lederen interieur, een magnetron en diverse camera systemen waaronder Lisa Alert dode hoek signalering''. Verder is de truck voorzien van extra verlichting, een lichtbak en een opbouw met RVS kisten waarin onder meer de accu's een plek kregen. Verder is er een lampenbeugel gemonteerd met een LED balk en twee luchthoorns. De IVECO staat op glanzende Alcoa wielen. De zwarte combinatie met de opvallende Zweedse vlaggen op de laadbakken ziet er indrukwekkend uit en Hendrik is bijzonder onder de indruk van het comfort van de auto.

Truckfan Nieuwsposter

Bakker Logistiek gaat voor de kracht van de natuur

28-06-2019 -

Originele beschrijving

Bakker Logistiek te Tilburg heeft onlangs twee nieuwe IVECO Stralis NP460 trekkers in gebruik genomen, wagenparkbeheerder Marc Swaans nam de sleutels van de nieuwe voertuigen ontvangst. Deze LNG trekkers zijn af fabriek voorzien van een hefbare voorloopas en hebben een GCW van 50 ton. Stralis NP460 TXP trekkers De nieuwe voertuigen van Bakker Logistiek zijn uitgerust met 460pk en 2000Nm krachtige IVECO Cursor 13 aardgasmotoren en schakelen middels de HI-TRONIX geautomatiseerde versnellingsbak. Elk van deze trekkers heeft twee brandstoftanks met een gezamenlijke inhoud van 500 liter, wat goed is voor een actieradius van zo’n 750 km. Bakker Logistiek mag met

Alex Miedema

Geesink en Iveco bouwen truck op bio-CNG voor Irado

17-06-2019 -

Originele beschrijving

IVECO Nederland en Geesinknorba hebben onlangs de sleutel van een nieuwe, speciale Iveco Stralis bio-CNG vrachtwagen overgedragen aan Irado. Dit deden zij tijdens de RDD, Reinigings Demo Dagen, locatie: het Nationaal Militair Museum van Nederland. Door deze succesvolle samenwerking rijden er wagens op basis van hun ingezamelde afval. IVECO produceerde het chassis, Geesinknorba maakte de opbouw en het beladingssysteem, Welvaarts regelde een functioneel weegsysteem en Trigade zorgde voor een verfijnd camerasysteem, zodat de chauffeur volledig rondom de wagen kan kijken. “De chauffeurs en beladers zijn enorm blij met het eindresultaat. Daar doe je het voor! Van de kleuren tot de

Alex Miedema

Nog meer Iveco Stralis nieuws

Datum Onderwerp Reacties
21-12-2018 50x Iveco Stralis NP voor PIMK uit Bulgarije 0 reacties
25-10-2018 1728 kilometer met een Iveco op LNG 0 reacties
27-02-2018 Ton van Genugten nu ook zakelijk met Iveco onderweg. 0 reacties
19-01-2018 [goedsign] plakt graag op Iveco's 0 reacties
28-12-2017 Compacte krachtpatser voor Pol Hoogeveen 0 reacties
18-12-2017 Stellingwerver Stralis gooit de vuilnis langszij 0 reacties
16-10-2017 Twee Stralis tanktrucks naar Langelille 0 reacties
28-09-2017 Edink Logistiek uit Kampen kiest voor IVECO Stralis Hi-Way 0 reacties
31-08-2017 Farm Trans Group adopteert brandstof LNG met 6x Stralis NP 0 reacties
29-07-2017 IVECO Stralis voor IJsselmonde uit Rotterdam 0 reacties
27-07-2017 8 IVECO Stralis CNG huisvuilwagens voor Baetsen 0 reacties
22-06-2017 4x IVECO Stralis Hi-Way voor Koolwijk 0 reacties
20-06-2017 Iveco Stralis voor Wigchers uit Schoonoord 0 reacties
16-05-2017 De Rooy kiest voor Iveco's op gas 0 reacties
02-05-2017 IVECO Stralis voor IJsselmonde uit Rotterdam 0 reacties
11-04-2017 IVECO Stralis TXP voor Pol Hoogwerkers uit Hoogeveen 0 reacties
05-04-2017 Black Power: 570 pk sterke Iveco Stralis voor BPC 0 reacties