Duurzaamheid

Duurzaamheid is een van de belangrijkste thema's in de Nederlandse transportsector.

Duurzaamheid nieuws

Grassa tekent partnerschap met FeedValid

18-11-2022 - Grasverwerkingsbedrijf Grassa heeft een contract getekend met FeedValid, producent en leverancier van diervoederingrediënten. FeedValid krijgt daarmee het exclusieve recht op de verkoop van graseiwit voor (huis)dieren. Dat meldt Grassa. Graseiwit is een alternatief voor bijvoorbeeld soja en biedt veel voordelen op het vlak van duurzaamheid.

Nieuwsgrazer

Start nieuwbouw Scania Maasdijk: “We bouwen de modernste en meest duurzame werkplaats van Nederland”

17-11-2022 - Onlangs werden de eerste scheppen de grond in gestoken als start van de bouw van de nieuwe werkplaats Scania Maasdijk. Daarna werden de eerste palen geslagen en zal men tot en met de zomer van 2023 met de bouw van de nieuwe werkplaats bezig zijn. Deze zal dan de huidige werkplaats aflossen omdat deze voor de toekomst niet langer kon voldoen aan alle eisen en wensen v.w.b. duurzaamheid en verwachte groei. Voor deze gelegenheid was een afvaardiging van de directie van Scania Nederland en het voltallige team van Scania Maasdijk naar de bouwlocatie gekomen om de start van de bouwactiviteiten bij te wonen.


Directeur Marketing & Communications Léon Groot, Regiodirecteur Sven van Velzen, Managing Director Janko van der Baan en Director Services Nico Van hauwermeiren staken namens het voltallige bedrijf een schep de grond in om de start van de bouw te markeren. Het totale kavel op industrieterrein Honderdland in Maasdijk heeft een oppervlakte van 1,2 hectare. Hierop wordt een ultramoderne werkplaats van 1.200 m2 met zes poorten gebouwd. Drie van deze poorten krijgen een put; waaronder één voor APK. Daarnaast krijgt het pand ook een magazijn en kantoorruimte over twee verdiepingen en een comfortabele wachtruimte voor de chauffeurs.


Managing Director Janko van der Baan: “Deze nieuwe werkplaats wordt helemaal ingericht op de toekomst. De ontwikkelingen in service en onderhoud aan vrachtwagens gaan snel. Elektrificering, waterstof, hernieuwbare brandstoffen en, mogelijk, nog langere LZV’s zijn slechts enkele voorbeelden van trends die in snel tempo op ons af komen. Vanuit Scania staan wij voor de hoogste kwaliteit in service en onderhoud van het wagenpark van onze klanten. Daarom gaan wij investeren in een geheel nieuwe werkplaats die in Nederland onze benchmark gaat worden en alles herbergt wat u van een moderne state-of-the-art Scania vestiging kunt verwachten. Dit wordt de modernste en meest duurzame werkplaats van Nederland. In de komende 4 jaar gaan we, naast Maasdijk, nog tien andere nieuwe werkplaatsen bouwen ter vervanging van bestaande werkplaatsen. Hiermee is een totale investering van € 62 miljoen gemoeid.”


De huidige werkplaats in Maasdijk is ondergebracht in het pand van klant BosDaalen Transport en liep de laatste jaren al tegen de grenzen aan v.w.b. groei en mogelijkheden tot verduurzaming. Zo erkent ook Regiodirecteur Sven van Velzen. “Ik ben zelf ooit als receptionist in Maasdijk begonnen en ken daarom de werkplaats en de marktontwikkelingen in dit gebied als geen ander. De activiteiten en het aantal monteurs bleven groeien terwijl het pand ons daar nauwelijks mogelijkheden voor bood. We hebben altijd met veel plezier in het pand van BosDaalen gewerkt – en doen dat nog steeds – maar dit is wel hét moment om de volgende stap te zetten. Samen met het Service manager Erik Dekker en het hele team van Scania Maasdijk kijk ik uit naar het moment dat we echt aan de slag kunnen in de nieuwe werkplaats.”


Een goede bereikbaarheid voor klanten en medewerkers was een belangrijke vereiste voor de nieuwe locatie. Uiteraard speelt duurzaamheid ook een belangrijke rol. Elk nieuw Scania pand moet, volgens bedrijfsstandaard, zoveel mogelijk energieneutraal opereren en maximaal CO2 reduceren; dat geldt ook voor Scania Maasdijk. Wat dat betreft zal de nieuwe werkplaats worden uitgerust met de nieuwste technologieën om het pand te verwarmen, te ventileren, te verlichten en van water te voorzien. Zonnepanelen, gasloos, LED-verlichting, moderne vloerverwarming, energiezuinige werkplaatsuitrusting, goede en zorgvuldige opslag en afvoer van oliën en vetten, zijn slechts enkele voorbeelden van de duurzame oplossingen waarvoor gekozen zal worden.


De huidige planning is dat de bouw tegen augustus 2023 zal worden afgerond waarna de verhuizing naar de nieuwe locatie gestart kan worden.

Truckfan Nieuwsposter

Wethouder Zita Pels heeft het verbruid bij Weesp vanwege windmolensplan Diemen

08-11-2022 - De bestuurscommissie in Weesp keert zich tegen wethouder Zita Pels (Duurzaamheid) en haar besluit om niet de vinger aan de pols te houden bij de wi...

Nieuwsgrazer

Nog meer Duurzaamheid nieuws

Datum Onderwerp Reacties
03-11-2022 Evonik lanceert nieuwe podcast over duurzaamheid dierlijke eiwitten 0 reacties
27-10-2022 VN: plannen tegen opwarming van de aarde nog altijd onvoldoende 0 reacties
27-10-2022 ‘Varkenshouder moet nu kiezen tussen export of ketenproductie’ 0 reacties
27-10-2022 CONO Kaasmakers deelt mvo-verslag 2020-2022 0 reacties
19-10-2022 FrieslandCampina geeft financiële impuls aan verduurzaming op de boerderij 0 reacties
18-10-2022 FrieslandCampina past systematiek Foqus Planet aan 12 reacties
18-10-2022 FrieslandCampina: 'Eerste nieuwe leden leveren al' 44 reacties
13-10-2022 Studenten winnen wildcard voor idee toekomst varkenshouderij 0 reacties
13-10-2022 Wie heeft er ervaring met een dynamisch energiecontract? 75 reacties
12-10-2022 IVECO bundelt krachten met de stakeholders van de energieketen om een succesvol ecosysteem voor biomethaan tot stand te brengen 0 reacties
10-10-2022 Duurzaamheid mengvoer meetbaar maken 0 reacties
30-09-2022 Europese voedselketen roept op tot energiesteun om voedselzekerheid en duurzaamheid 0 reacties
29-09-2022 Dachser creëert drie focuslocaties voor elektromobiliteit 0 reacties
22-09-2022 IVECO en Petit Forestier tekenen een intentieverklaring voor de levering van 2.000 eDAILY's 0 reacties
21-09-2022 Nieuw rapport - Hoge druk op de transportsector om over te schakelen op elektrisch vervoer 0 reacties
16-09-2022 FrieslandCampina wil bonus van 1,5 cent op CO₂-arme melk 86 reacties
14-09-2022 Samen bereik je meer: CONO Kaasmakers trekt op met partners voor duurzamer transport 1 reactie