Duitsland

Foto's van duitsland

Duitsland nieuws

Elektrische auto's goed voor 1 op 10 verkochte auto's in EU

22-10-2021 - Elektrische auto's zijn in het derde kwartaal goed geweest voor bijna een op de tien verkochte voertuigen in Europa. In onder meer Italië, Duitsland en Frankrijk was er een grote stijging in de verkoop, in Nederland juist een lichte daling.

Nieuwsgrazer

16.000 euro voor gouden tip over doodgeschoten wolf bij Stroe

19-10-2021 - Stichting De Faunabescherming looft 16.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van degene die een wolf doodschoot. Het geld is bijeengebracht met behulp van giften.
Het dode dier werd op 1 oktober gevonden bij het Gelderse dorp Stroe. Na de onderzoek bij de Universiteit Utrecht bleek dat het dier was doodgeschoten. Eerder was gedacht aan een aanrijding.
Er loopt een strafrechtelijk onderzoek naar de zaak; het is in Nederland verboden om een beschermde diersoort te doden.
'Dader moet worden gepakt'
De Faunabescherming noemt het van groot belang dat de dader wordt gepakt omdat ze bang zijn dat er meer wolven worden doodgeschoten als de dader niet wordt gepakt. De beloning moet getuigen over de streep te trekken zich te melden. De vrijwilligersorganisatie zegt dat tips vertrouwelijk worden behandeld en kunnen worden doorgegeven aan de stichting. Ook kan rechtstreeks contact worden gezocht met de politie.
De organisatie maakt zich zorgen om de toekomst van de diersoort in Nederland, onder meer omdat er partijen zijn die de jacht op de wolf willen toestaan. Volgens De Faunabescherming zou dat niet nodig moeten zijn omdat er in Nederland genoeg voedsel voor de wolf zou zijn als er geen edelherten of zwijnen werden afgeschoten.
Paartje
De dode wolf, met de naam GW1490m, leefde op de Zuidwest-Veluwe. Hij kwam daar eind vorig jaar terecht vanuit Duitsland, via Overijssel en de Noord-Veluwe, schrijft Omroep Gelderland.
Het dier vormde een paar met wolvin GW1792f. Zij werd in maart doodgereden op de provinciale weg bij Ede. Het dier was op dat moment drachtig en had acht welpen in haar buik.

Nieuwsgrazer

Honderden meters gaas moet beverschade in Drenthe voorkomen

11-10-2021 - Een honderden meters lange barrière van gaas moet voorkomen dat bevers in de Hunze in de toekomst nog diepe gaten in de dijk graven, zodat de mensen die in de buurt wonen droge voeten houden. De dieren kunnen in één nacht een hol van acht meter diep graven, met een doorsnede van dertig centimeter. Dat veroorzaakt instabiele dijken en waterkeringen. De proef met gaas moet de oplossing bieden.
"We heien met een speciale machine lange stukken gaas drie meter de dijk in, zo'n vijf meter van de waterkering af. Zo kan de bever toch een beetje graven, maar niet door de hele dijk heen", zegt Hugo Assink van Waterschap Hunze en Aa's tegen RTV Drenthe. Het gaas wordt over een lengte van vierhonderd meter aangebracht.
De kosten voor dat relatief kleine stuk dijk zijn fors: 120.000 euro. Een aannemer uit het oosten van Duitsland is er speciaal voor naar Drenthe gekomen omdat er maar één machine bestaat die dit karwei kan uitvoeren. "Als we hiermee doorgaan, heeft de methode aanzienlijke potentie om qua kosten lager uit te komen", aldus Assink.
Hoge kosten
Collega's van andere waterschappen zijn uitgenodigd om te komen kijken bij de aanleg. "Ik schrik wel van die hoge bedragen", zegt Frouke Sikking van het Wetterskip Fryslân. Hoewel ze in Friesland nog niet wakker liggen van de bever - het zijn er nog maar twee - wil ze zich wel goed voorbereiden. "De bever komt eraan, dat is duidelijk. Met die kosten moeten wij ook rekening gaan houden. Het is echt enorm duur."
Maar als het gaas in de grond zit en het blijkt te werken, dan zijn de grootste problemen en kosten voorbij. "De Duitse aannemer heeft beloofd dat het gaas honderd jaar meegaat", zegt Assink.

Nieuwsgrazer

Nog meer Duitsland nieuws

Datum Onderwerp Reacties
06-09-2021 Zelfrijdende busjes Volkswagen gaan Duitse weg op 0 reacties
25-08-2021 Nederlandse paardenvrachtwagen kantelt op Duitse snelweg, één paard ingeslapen 0 reacties
24-08-2021 Onderzoekers: Klimaatverandering zal leiden tot meer overstromingen in West-Europa 0 reacties
21-08-2021 Giel is dol op speciaalbier en verbouwt nu hop voor Brabantse brouwerijen 0 reacties
05-08-2021 Teeltwensen van boeren niet meer leidend bij waterbeheer door Waterschappen 15 reacties
03-08-2021 Nederland is de op een na grootste ijsexporteur van de EU 1 reactie
20-07-2021 Watersnood in Limburg verergerd door klimaatverandering 0 reacties
16-07-2021 Staatsbosbeheer: ‘Uiterwaarden tijdelijk afgesloten vanwege extreme hoeveelheden regen’ 0 reacties
16-07-2021 Bijna alle geëvacueerde Zuid-Limburgers weer naar huis, regen trekt weg uit Limburg 0 reacties
14-07-2021 Frankrijk en Duitsland verzetten zich fel tegen verbod op verbrandingsmotor in 2035 0 reacties
09-07-2021 Nederlandse zonneauto rijdt 710 kilometer op één lading: ‘Ik kreeg er kippenvel van’ 0 reacties
02-07-2021 Bijna 1 miljoen elektrische auto’s in Duitsland 0 reacties
29-06-2021 Friesland krijgt hek om wolf buiten te houden, nut wordt betwist 5 reacties
27-06-2021 Windmolens in Duitsland: grensbewoners dragen de lasten 0 reacties
20-06-2021 Moeten we alle boeren het land uit jagen? Duitsland annexeren? Overijssel bezetten? 0 reacties
16-06-2021 Haven Rotterdam onderzoekt buisleiding voor CO2 naar Duitsland 0 reacties
28-04-2021 Varkenshouders vrezen oprukkende varkenspest in Duitsland 0 reacties