Distributie

Foto's van distributie

Distributie nieuws

St vd Brink zet eerste twee elektrische trekkers in voor nationale distributie

12-04-2023 - ZAANDAM - St vd Brink zet vanaf deze week de eerste twee elektrische tr ucks in op ritten van Albert Heijn in Zaandam. Het zijn de eerste twee uit een serie van zes elektrische trucks die later dit jaar worden geleverd. De...Lees meer

Nieuwsgrazer

DAF ontvangt grote order van Asset Alliance Group

18-03-2023 - Asset Alliance Group en DAF komen plaatsing order overeen voor 1.500 nieuwe elektrische en dieseltrucks. De toonaangevende Britse verhuur- en leasemaatschappij van trucks ontvangt de eerste voertuigen dit jaar. De levering omvat minstens 75 volledig elektrische trucks.

De order bestaat uit een mix van Nieuwe Generatie DAF XF en XG trekkers voor langeafstand en zwaar transport. Daarnaast levert DAF volledig elektrische en diesel aangedreven LF en XD trucks voor zowel distributietransport als specifieke toepassingen. De trucks zijn gekocht met volledige DAF Reparatie- en Onderhoudscontracten en zullen worden onderhouden via het DAF-dealernetwerk, met meer dan 130 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

‘Elektrische markt zal zich snel ontwikkelen’
“De order onderstreept de onderlinge betrokkenheid van Asset Alliance Group en DAF. Bovendien onderstreept het de uitstekende relatie die we al vele jaren koesteren en staat het voor onze gezamenlijke inzet op het gebied van het milieu en zero emissions”, aldus Willie Paterson, CEO van Asset Alliance Group.
Marc Mellon, Director of Asset Management van Asset Alliance Group stelt: “Met deze omvangrijke order verzekeren wij ons van een kwalitatief hoog wagenpark enerzijds en een uitstekende dienstverlening anderzijds. Hierdoor kunnen we niet alleen onze bestaande klanten blijven voorzien van uitzonderlijke moderne, zeer zuinige voertuigen, maar kunnen we ook nieuwe klanten aantrekken in de zich snel ontwikkelende markt voor elektrische trucks.”

Nieuwe regelgeving voor afmetingen en gewichten
Russell Patmore, Truck Sales Director bij DAF UK, zegt hierover: “De omvang van de overeenkomst en DAF’s inzet voor zero emission elektrische voertuigen spreekt boekdelen over onze betrouwbare partnerschap met Asset Alliance Group en bouwt voort op jarenlange samenwerking. Als toonaangevende fabrikant van bedrijfsvoertuigen in het Verenigd Koninkrijk zijn wij er trots op om gedurende drie jaar een reeks elektrische en dieselmodellen te leveren voor langeafstands- en distributietoepassingen. Deze trucks maken op unieke wijze gebruik van de nieuwe regelgeving voor gewichten en afmetingen om zowel in elektrische als in dieseluitvoering topprestaties te leveren.”

Elektrische DAF trucks bieden emissievrije actieradius tot 500 kilometer
De New Generation DAF XF, XG en XG+ voertuigen voor langafstand en zwaar transport werden bekroond met ‘International Truck of the Year 2022’, terwijl de New Generation DAF XD voor distributietransport en specifieke toepassingen deze meest prestigieuze erkenning in de truckindustrie kreeg voor 2023.
Afgeleid van de bekroonde nieuwe XF- en XD-serie zijn de nieuwe XD en XF Electric, die in het voorjaar van 2023 in productie zullen gaan. Beide voertuigen zijn uitgerust met ultramoderne PACCAR e-motoren. In combinatie met modulaire accupakketten bieden deze een emissievrije actieradius tot 500 kilometer, wat de leidende positie van DAF op het gebied van milieuvriendelijke transportoplossingen illustreert.
De DAF LF-serie biedt een emissievrije actieradius van zo’n 270 kilometer, waardoor ze de perfecte voertuigen zijn voor stedelijke en regionale distributie. Naast een keuze aan volledig elektrische voertuigen, levert DAF een reeks PACCAR Chargers en biedt het zijn klanten gericht advies en chauffeurstraining op weg naar een duurzame toekomst.

Truckfan Nieuwsposter

ColliCare Logistics versterkt haar trucking afdeling met de overname van van der Stek Transport

02-03-2023 - ColliCare Logistics heeft de overname aangekondigd van van der Stek Transport Strijen per 1 maart 2023. Het bedrijf heeft een goede reputatie op het gebied van hoogwaardige container-trucking en werkt al een aantal jaar samen met ColliCare Logistics.


Met deze overname wordt de langdurige samenwerking tussen de twee bedrijven voortgezet, aangezien van der Stek Transport sinds 2011 diensten verleent aan zeevrachtklanten van ColliCare Logistics. Door de overname komen het huidige materieel en de medewerkers, die voorheen door van der Stek Transport werden beheerd, onder het management van ColliCare Logistics.


"We zijn verheugd om aan te kondigen dat we onze samenwerking met van der Stek Transport uitbreiden en hun diensten volledig onder de paraplu van ColliCare Logistics brengen", aldus Stef Kluiters, Directeur Zeevracht van ColliCare Logistics BV. "Door deze overname kunnen wij onze positie in de markt verder versterken en een uitgebreider pakket aan logistieke diensten aanbieden aan onze klanten."


"Wij zijn verheugd de krachten te bundelen met ColliCare Logistics en voort te bouwen op onze jarenlange samenwerking", zegt Freek van der Stek, directeur en eigenaar van Van der Stek Transport.


Over ColliCare Logistics: ColliCare Logistics is een innovatieve logistieke dienstverlener met een compleet pakket aan diensten binnen zee-, weg-, spoor- en luchtvracht, 3PL, opslag en distributie. ColliCare Logistics heeft meer dan 600 medewerkers, met vestigingen in Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Nederland, Italië, Turkije, Litouwen, Letland, Polen, India en China. De visie van ColliCare is om het concurrentievermogen van onze klanten te versterken door middel van innovatieve, duurzame en geïntegreerde logistieke diensten van hoge kwaliteit en flexibiliteit.


Over van der Stek Transport: van der Stek Transport is een logistiek familiebedrijf dat sinds 1921 een reputatie heeft opgebouwd in het leveren van kwalitatieve voor- en natransportdiensten aan klanten van en naar de havens van Rotterdam, Moerdijk en Antwerpen.

Truckfan Nieuwsposter

Nog meer Distributie nieuws

Datum Onderwerp Reacties
26-02-2023 Fordson Power Major - Olie lekkage tussen de motor en de distributie 7 reacties
23-02-2023 DSV verhuist naar nieuwe locatie in Maastricht Airport 0 reacties
02-02-2023 TotalEnergies en Air Liquide bundelen krachten 0 reacties
30-11-2022 Fendt 108 LS - Afdichting tussen het blok en de motoroliepomp 3 reacties
22-11-2022 VIDEO: N2 en GEA presenteren samen dé mestverwerkingsoplossing #Eurotier 3 reacties
27-10-2022 Van Kessel neemt trailers voor bevoorrading waterstof tankstations in gebruik 0 reacties
08-10-2022 Nabuurs neemt horecalogistiek over van Swinkels Family Brewers 0 reacties
30-09-2022 Unilever neemt eerste elektrische truck in gebruik 0 reacties
19-08-2022 Dachser neemt eerste waterstofvrachtwagens in gebruik 0 reacties
18-08-2022 Distributiedeal voor gewasbescherming op basis van sinaasappelolie 0 reacties
12-07-2022 Fordson Super Major - Aanhaalmomenten distributie Super Major 0 reacties
09-07-2022 TALSON VIERT MET TROTS HAAR 40-JARIG BESTAAN 0 reacties
05-07-2022 Supers op scherp door boerenprotest: fruit en melk her en der al op 2 reacties
21-06-2022 Grote CO2 besparing dankzij elektrificatie opleggers 0 reacties
09-06-2022 Albert Heijn ontvangt Gouden RAI Wiel 2022 0 reacties
28-05-2022 Addink Transport en Distributie overgenomen door Bos Dynamics 0 reacties
17-05-2022 IVECO S-WAY 480 voor Zweedse Pellets 0 reacties