Dakar 2020

Foto's van dakar 2020

Dakar 2020 nieuws

Nog twee weken tot de start van Dakar 2020, Van Loon kijkt er naar uit!

23-12-2019 - Terwijl kerstmis en de jaarwisseling naderen, komt ook de start van de zwaarste rally ter wereld dichterbij. Op zondag 5 januari staat de eerste etappe van Jeddah naar Al Wajh gepland. De Dakar begint voor Erik van Loon en Sébastien Delaunay echter al op twee januari met een laatste test en op vier januari staan de keuringen in de Dakar Village gepland. Van Loon kijkt uit naar de eerste Dakar in Saudi-Arabië.

Het wordt voor Van Loon de eerste kennismaking met Saudi-Arabië. “Ik heb wel in Qatar en Abu Dhabi gereden, maar volgens Sébastien zitten er in de woestijn van Saudi zoveel mogelijkheden. Hij heeft al veel ervaring opgedaan tijdens verschillende rally’s daar, dus ik hoop dat wij daar een voordeel mee kunnen hebben. De rally is 7500 kilometer, waarvan 5000 op snelheid, lang, dus het wordt een hele lange rally.”

Behalve een volledig nieuwe omgeving heeft de organisatie meer nieuwigheden geïntroduceerd. “Zo zal er op het gebied van navigatie het een en ander gaan veranderen en worden wij verplicht om 15 minuten te stoppen bij een pauze op de proef. Normaal gesproken krijgt de navigator het roadbook op de avond voor de proef en die gaat dan aan de slag om het roadbook te prepareren. Nu worden de roadbooks gekleurd en op zes etappes wordt deze pas bij de start uitgedeeld. Het wordt dit jaar ook verboden om extra tips en hulpmiddelen te gebruiken in de auto en de straffen daarop zijn niet mals. Dit alles om het eerlijker te maken vooraan in het veld.”

Voor Van Loon maken deze veranderingen de rally nog interessanter. “Wij zijn onderdeel van een groot team, maar je weet dat zijn altijd dingen weten die wij niet weten. Dat zal nu veel minder worden, dat is wat de organisatie probeert. Sébastien maakt zich daar ook al enkele jaren hard voor. Ik kijk daarom nog meer uit naar Dakar, ik hoop dat we er een mooie editie van gaan maken.”

Truckfan Nieuwsposter

Snijders en Rodewald stappen in bij Van Kasteren

21-11-2019 - In de crew van Janus van Kasteren bij Petronas Team De Rooy Iveco zijn twee belangrijke wijzigingen doorgevoerd. In plaats van Erwin van den Bosch en Frank van Hoof stappen Marcel Snijders en Darek Rodewald in bij Van Kasteren in de Iveco Powerstar. Bij Albert Llovera neemt de Spanjaard Marc Torres de plaats in van monteur Ramon Peters.

De wijzigingen bij Van Kasteren, met startnummer 505 de hoogste genoteerde Nederlander bij de trucks, zijn ingegeven door een blessure bij Erwin van den Bosch. De navigator liep die blessure op bij een koprol van de ssv van Janus van Kasteren senior in de Morocco Desert Challenge en heeft daarvan nog te veel last.
Met Marcel Snijders heeft Van Kasteren junior de beschikking over een zeer ervaren navigator met twaalf Dakars op zijn naam. De Neerkanter deed voor het eerst mee in 2005. De 52-jarige Snijders reed de rally zes keer uit op de motor, vorig jaar voor het laatst. Daarnaast zat hij vier keer als navigator in de auto en twee keer in de truck.
Ook met Darek Rodewald (36) heeft de kopman van Petronas Team De Rooy Iveco een pak aan ervaring in de cabine. Voor de Poolse monteur wordt het de elfde Dakar. Met Gerard de Rooy won hij de Dakar in 2012 en 2015 en haalde hij in 2014, 2017 en 2019 het podium.
Marc Torres, die bij de Andorrees Albert Llovera de plaats inneemt van Ramon Peters, is evenmin een onbekende voor Team De Rooy. Hij zat eerder in de truck bij onder andere Pep Vila.

De bezetting van de vier trucks van Petronas Team De Rooy Iveco ziet er nu als volgt uit:
505 – Janus van Kasteren / Marcel Snijders / Darek Rodewald
517 – Albert Llovera / Ferran Marco Alcayna / Marc Torres
522 – Vick Versteijnen / Teun van Dal / André van der Sande
531 – Michiel Becx / Edwin Kuijpers / Bernard der Kinderen

Alex Miedema

De startnummer zijn bekend: truckdeelnemers in Dakar 2020

20-11-2019 -

Originele beschrijving

Vandaag zijn alle startnummers voor de deelnemers van de komende Dakar bekend geworden. Een overzicht van de truckers: 500 NIKOLAEV EDUARD RUS IAKOVLEV EVGENII RUS RYBAKOV VLADIMIR RUS KAMAZ KAMAZ – MASTER 501 SOTNIKOV DMITRY RUS AKHMADEEV RUSLAN RUS AKHMETZIANOV ILGIZ RUS KAMAZ KAMAZ – MASTER 502 LOPRAIS ALES CZE POKORA PETR CZE ALKENDI KHALID ARE PRAGA INSTAFOREX LOPRAIS TEAM 503 VIAZOVICH SIARHEI BLR HARANIN PAVEL BLR ZAPAROSHCHANKA ANTON BLR MAZ MAZ-SPORTAUTO 504 MACIK MARTIN CZE TOMASEK FRANTISEK CZE SVANDA DAVID CZE IVECO BIG SHOCK RACING 505 VAN KASTEREN JANUS NLD VAN HOOF FRANK NLD VAN DEN BOSCH ERWIN NLD

Alex Miedema

Nog meer Dakar 2020 nieuws

Datum Onderwerp Reacties
21-10-2019 Weer die rotrug: Gerard de Rooy niet als coureur naar Dakar 2020 0 reacties
15-10-2019 Blik vooruit: Nederlandse deelnemers in Dakar 2020 0 reacties
22-12-2018 MAZ heeft haar Dakar-team bij de neus genomen 0 reacties