Dakar 2020

Foto's van dakar 2020

Dakar 2020 nieuws

Snijders en Rodewald stappen in bij Van Kasteren

21-11-2019 - In de crew van Janus van Kasteren bij Petronas Team De Rooy Iveco zijn twee belangrijke wijzigingen doorgevoerd. In plaats van Erwin van den Bosch en Frank van Hoof stappen Marcel Snijders en Darek Rodewald in bij Van Kasteren in de Iveco Powerstar. Bij Albert Llovera neemt de Spanjaard Marc Torres de plaats in van monteur Ramon Peters.

De wijzigingen bij Van Kasteren, met startnummer 505 de hoogste genoteerde Nederlander bij de trucks, zijn ingegeven door een blessure bij Erwin van den Bosch. De navigator liep die blessure op bij een koprol van de ssv van Janus van Kasteren senior in de Morocco Desert Challenge en heeft daarvan nog te veel last.
Met Marcel Snijders heeft Van Kasteren junior de beschikking over een zeer ervaren navigator met twaalf Dakars op zijn naam. De Neerkanter deed voor het eerst mee in 2005. De 52-jarige Snijders reed de rally zes keer uit op de motor, vorig jaar voor het laatst. Daarnaast zat hij vier keer als navigator in de auto en twee keer in de truck.
Ook met Darek Rodewald (36) heeft de kopman van Petronas Team De Rooy Iveco een pak aan ervaring in de cabine. Voor de Poolse monteur wordt het de elfde Dakar. Met Gerard de Rooy won hij de Dakar in 2012 en 2015 en haalde hij in 2014, 2017 en 2019 het podium.
Marc Torres, die bij de Andorrees Albert Llovera de plaats inneemt van Ramon Peters, is evenmin een onbekende voor Team De Rooy. Hij zat eerder in de truck bij onder andere Pep Vila.

De bezetting van de vier trucks van Petronas Team De Rooy Iveco ziet er nu als volgt uit:
505 – Janus van Kasteren / Marcel Snijders / Darek Rodewald
517 – Albert Llovera / Ferran Marco Alcayna / Marc Torres
522 – Vick Versteijnen / Teun van Dal / André van der Sande
531 – Michiel Becx / Edwin Kuijpers / Bernard der Kinderen

Alex Miedema

De startnummer zijn bekend: truckdeelnemers in Dakar 2020

20-11-2019 -

Originele beschrijving

Vandaag zijn alle startnummers voor de deelnemers van de komende Dakar bekend geworden. Een overzicht van de truckers: 500 NIKOLAEV EDUARD RUS IAKOVLEV EVGENII RUS RYBAKOV VLADIMIR RUS KAMAZ KAMAZ – MASTER 501 SOTNIKOV DMITRY RUS AKHMADEEV RUSLAN RUS AKHMETZIANOV ILGIZ RUS KAMAZ KAMAZ – MASTER 502 LOPRAIS ALES CZE POKORA PETR CZE ALKENDI KHALID ARE PRAGA INSTAFOREX LOPRAIS TEAM 503 VIAZOVICH SIARHEI BLR HARANIN PAVEL BLR ZAPAROSHCHANKA ANTON BLR MAZ MAZ-SPORTAUTO 504 MACIK MARTIN CZE TOMASEK FRANTISEK CZE SVANDA DAVID CZE IVECO BIG SHOCK RACING 505 VAN KASTEREN JANUS NLD VAN HOOF FRANK NLD VAN DEN BOSCH ERWIN NLD

Alex Miedema

Weer die rotrug: Gerard de Rooy niet als coureur naar Dakar 2020

21-10-2019 -

Originele beschrijving

In overleg met Iveco en Petronas heeft Gerard de Rooy besloten niet deel te nemen aan de Dakar Rally. De reden is een hernia in zijn rug, waaraan De Rooy een operatie zal moeten ondergaan. “Er is goed mee te leven, maar ik wil niet het risico nemen dat het erger wordt”, zegt de tweevoudig winnaar van de Dakar Rally. De Rooy zal wel naar Saudi-Arabië afreizen om zijn teamgenoten van Petronas Team De Rooy Iveco met raad en daad bij te staan. De rugklachten waarmee Gerard de Rooy al enige tijd te kampen heeft zijn een indirect gevolg van

Katy Kleyn

Nog meer Dakar 2020 nieuws

Datum Onderwerp Reacties
15-10-2019 Blik vooruit: Nederlandse deelnemers in Dakar 2020 0 reacties
22-12-2018 MAZ heeft haar Dakar-team bij de neus genomen 0 reacties