Assen

Foto's van assen

Assen nieuws

Boeren starten trekkers voor 'bikkelharde actie' op woensdag: 'Oog om oog'

06-07-2021 - Zo’n 150 trekkers verwacht voorman Mark van den Oever van Farmers Defence Force (FDF) bij de boerenprotesten woensdag in Brabant. Het gaat om ‘acties op meerdere plekken’ in de omgeving van Den Bosch. “De woede is groot”, weet de voorman uit Sint Hubert.
“We gaan de druk gigantisch opvoeren. De impact van de acties zal zo groot zijn, dat Den Haag gedwongen is om te luisteren”, weet de voorman. Onder boeren is de volgende tekst verspreid: “Oog om oog! Bikkelhard maar binnen de wet! FDF laat zich niet meer belazeren door de verraders van onze sector."

Meerdere plekken
De boeren verzamelen woensdagochtend rond negen uur in Schaijk en rond tien uur in Boxtel. Ook in Made wordt verzameld, maar een deel van die boeren koerst richting Den Haag. Over Brabant zegt de voorman: “Het worden juridische acties, gecombineerd met trekker-acties. Het is een dynamisch protest, op meerdere plekken dus.” Welke en wat voor soort locaties dit zijn, wil hij niet kwijt.

Juist nu is het volgens Van den Oever de juiste tijd voor protesten rondom het stikstofprobleem. “We zitten midden in de kabinetsformatie. Het ene na het andere plan wordt bedacht om de boeren in Brabant van de zandgronden te laten verdwijnen.”

Weinig overlast
Of de automobilist hier flink last van gaat hebben? “Geen grote overlast hoor”, verzekert de voorman. “Hier en daar een opstopping.” Opvallend: het verzameltijdstip van de regionale actie in Brabant is op het moment dat de ochtendspits grotendeels voorbij is.

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) kwam maandag nog met een stevig rapport over de boeren. Als een volgend kabinet besluit de doelstellingen rond de stikstofuitstoot aan te scherpen, zal dat 'een ongekende transformatie van het landelijke gebied in Nederland' betekenen. Het zal er zelfs toe leiden dat in de 'stikstofgevoelige' provincies Brabant, Gelderland en Overijssel geen landbouw meer mogelijk is, waarschuwde het PBL in een beleidsadvies. Van den Oever: “Dit heeft de actiebereidheid alleen maar vergroot.”

Ook in Den Haag laten boeren woensdag van zich horen. Actiegroep Agractie verwacht dat 'zeker duizenden boeren' naar het Malieveld zullen komen. FDF kiest dus voor regionale acties. De reden daarvoor is volgens Van den Oever simpel. “Onze leden hebben geen zin om weer zo ver te rijden. Dat zijn ze na al die keren wel zat.” Naast Den Bosch, organiseert de groep ook protesten in Zwolle, Arnhem en Assen.
Zo zag een demonstratie in december vorig jaar eruit:

LEES OOK:
Milieufederatie: 'Brabant zonder boeren mag niet de uitkomst zijn'
Planbureau: 'Handhaven stikstofnorm maakt landbouw in Brabant onmogelijk'

Nieuwsgrazer

Airman minikraan - Invetten assen zonder smeernippel op minigraver Airman ax08-2k

15-06-2021 - Beste
Ik heb 2de hands een graafmachine Airman KX08-2k aangekocht om enkele grondwerken in de tuin te doen. De machine werkt perfect maar graag had ik alle assen eens ingevet. Een aan tal zijn met smeernippel, maar er zijn ook enkele zonder smeernippel.

Aan de machine zijn er 2 waar er een vijs inzit. Ik dacht met deze vijs er uit te halen dat ik de as er wel uit zou krijgen maar het lukt niet. Ook niet met WD40 in te spuiten.

Kan iemand mij verder helpen hoe ik deze best invet? en hoe ik ze er kan uithalen?

Google heeft me nog niet kunnen helpen 😉

Alvast dank
Sven

vdvs80

Hoe gezond zijn de Drentse sloten? Kinderen zoeken het uit bij de IVN Slootjesdagen

09-06-2021 - ASSEN - Het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) houdt van 11 tot en met 13 juni de IVN Slootjesdagen. Kinderen leren tijdens deze dagen over het leven in de sloot en dragen bij aan het verzamelen van data voor een onderzoek naar het ecosysteem in het water.

Nieuwsgrazer

Nog meer Assen nieuws

Datum Onderwerp Reacties
23-04-2021 Duurzame energie opwekken, maar te weinig ruimte op het elektriciteitsnet? Drentse ondernemers krijgen subsidie voor onderzoek naar alternatieven 0 reacties
18-03-2021 Bedreigde ondernemers claimen ruim 233.000 euro schade van verdachte anti-windmolenactivisten H. uit Meeden en Nieboer uit 2e Exloërmond 0 reacties
16-03-2021 Gesloten: Rechtszaak anti-windmolenactivisten gestaakt 0 reacties
16-03-2021 Drenten tonen hun duurzame woningen via webcam. Kijk hier wie er meedoet aan een online videotour over isolatie, warmtepompen en zonnepanelen 0 reacties
09-03-2021 Provincie Drenthe investeert 1,2 miljoen om energiecoöperaties door opstartfase te helpen 0 reacties
06-01-2021 Herenboeren in Assen krijgen alsnog boete 0 reacties
20-12-2020 Case International 1455 XL - Optische verschillen tussen 30 km en 40 km bak 28 reacties
15-12-2020 Subsidie voor schapen- en geitenhouders in het Hart van Drenthe om dieren tegen wolf te beschermen 0 reacties
16-11-2020 Herenboer Henk: 'Het is een eer, ik wilde altijd al boer worden' 0 reacties
09-11-2020 'Hoteldebotel' naar huis na Boerenrock: straf voor dollemansrit 0 reacties
22-10-2020 Tegenstanders Drents windmolenpark vangen opnieuw bot bij rechter 0 reacties
21-10-2020 'Pleiten voor omgekeerde bewijslast bij schade zoutwinning is trekken aan dood paard' 0 reacties
09-10-2020 Stikstof niet langer obstakel bij bouw 500 woningen Assen 2 reacties
16-09-2020 Jacht op wild zwijn leidt tot debat: 'Laat wolf dat werk opknappen' 0 reacties
07-09-2020 Opgestapte leden DOC hebben recht op fusiebonus 1 reactie
27-08-2020 Varkens ontsnappen uit gekantelde aanhanger op N33 0 reacties
17-07-2020 Nieuwe polyester Krone koeloplegger voor Herbert Sas Transport en Fruit 0 reacties