1926 foto's

12 foto's m.b.t. 1926, een van de 22460 onderwerpen op Boeren.online. Deze foto's zijn geplaatst door de leden van Boeren.online en TractorFan.nl

1926 is het jaar van de fusie tussen Daimler en Benz. De twee oudste autofabrikanten verenigden hun krachten, met succes kunnen we nu achteraf toch wel zeggen! Maar er gebeurde natuurlijk meer. Het Wijchens meer ontstaat na een dijkdoorbraak, de eerste Hema en Bijenkorf worden geopend (die laatste heeft direct ook de primeur van eerste Nederlandse roltrap), gemeente Amsterdam koopt Schiphol, in het Verenigd Koninkrijk is een grote staking, de eerste draadloze telefoon wordt gedemonstreerd, Winnie de Pooh beleeft zijn eerste druk. Leslie Nielsen, Jack Brabham, Elizabeth II, David Attenborough, Marilyn Monroe, Fidel Castro, prins Claus, Abe Bonnema, Foekje Dillema, Willy Alberti en Maria Teresa de Filippis, de eerste vrouwelijke formule 1 coureur, worden geboren. Ducati wordt opgericht en begint met de productie van radio-onderdelen. Harm de Groot begint een transportbedrijf in Wilsum. Kaelble bouwt haar eerste truck, Feldmeister haar eerste tractor.

Heb jij ook nog leuke '1926' foto's?

Op Boeren.online geven honderden boeren een kijk in hun boerenbedrijf. Of het nu (melk)veehouders, varkenshouders, akkerbouwers of geitenboeren zijn, alle foto's, video's en reacties zijn welkom.
Doe ook mee en voeg je eigen '1926' foto's toe, maak een (gratis) account aan! en maak een eventueel een profiel aan voor jouw bedrijf.